محمد جواد خوشنام، دبیر انجمن علوم سیاسی دانشگاه علامه در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در مورد رفتار دولت در سیاست خارجه بیان داشت: همیشه شعار داده ایم و فریاد زده ایم که سیاست خارجی همزادِ منافع ملی است و منافع ملی نباید قربانیِ جهت گیریهای جهان سومیِ شود و همیشه نیز سیاست خارجی دول مختلف بدون نگاه به واقعیات جاری، قربانی بازیهای سیاسی جناح ها و جنگ زرگری رسانه های ضعیف در داخل شده است.
وی ضمن تاکید بر اینکه برجام نقطه اوج قربانی شدن حقیقت و واقعیت است، اظهار داشت: طبق قرار برجام تعداد سانتریفیوژها در نطنز کاهش یافته است، ذخایر اورانیوم کشور تا میزان 300 کیلوگرم کاهش یافته، براساس برجام تعداد ماشینها در فردو به 1044 ماشین کاهش یافته، راکتور آب سنگین اراک بازطراحی شده و با فراهم شدن امکان دسترسی به اطلاعات از طریق تجهیزات جدید کارگذاری شده و تعیین محل مشخص در سایتها، ناظران خارجی نظارت بیشتر و بهتری بر فعالیتهای ما دارند و در نهایت، صداقت ایران در «اجرای واقعیِ برجام» با نظر مثبت آژانس کاملا تایید شده است.
دبیر انجمن علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: همه این درگیری ها و اعمال تغییرات بر اساس این دیدگاه بود که تابحال جمهوری اسلامی با ادبیاتِ غیرعلمی و دشمن برانگیر با دنیا سخن گفته است و دولت تدبیر و امید این بار قصد دارد با نخبه گرایی و ادبیات علمیِ سیاست با دنیا از در تعامل و بازی برد-برد برخورد کند. به هر حال، تعامل انجام شد و از جانب دولت منتخبِ مردم، فتح الفتوح نامیده و در رسایش مارش پیروزی زده شد! همه اینها قابل قبول است؛ بشرطی که اگر طرف ایرانی قصد دارد با ادبیات تعامل سخن کند، طرف مقابل هم قصد تعامل داشته باشد. و این تعامل رخ نمیدهد مگر اینکه هر دو دولت، یکسانیِ خود در دو طرف میز مذاکره را قبول کنند و برای حل مشکلات تنش زدایی کنند.
خوشنام ضمن احترام به قصد و نیت اهالی ساختمان وزارت خارجه اظهار داشت: اما با شواهد عینی از پیش اثبات شده است که دولت ایالات متحده نه تنها قصد حل عادلانه مشکلات فی مابین را ندارد، بلکه حتی حاضر نیست از قامت ابرقدرتی خود خارج شود و حاضر نیست دنیا او را کشوری ببیند که در برابر مقاومت ایران حاضر به همکاری در سطح برد-برد شده است.
وی ادامه داد: آمریکا وجهه خود را بیش از این در دنیا ضعیف نمی کند و حاضر نیست یک کشور قابل دسترسی باشد. این استدلال اگر تا قبل از این محلی از اعراب نداشت، در حال حاضر نمیتوان آن را نادیده گرفت.
دبیر انجمن علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: چه شده است که طرف آمریکایی بعد از گذشت 33 سال از حادثه لبنان، در این زمان خاص تصمیم به گرفتنِ غرامت کشته شدگانش را گرفته است؟! اگر برای این مدعی سندی موجود است در این 33 سال چرا ارائه نشده و از ملت ایران غرامت گرفته نشده است؟ چه اتفاقی بعد از 33 سال چنین زمانی را برای صدور حکم انتخاب کردهاند؟ سوال اینجاست آیا این حرکت هدفی جز سیاسی و تخاصم و جز پیامی برای جهان است که ما به ایران به سبب مقاومتش امتیازی نخواهیم داد؟
خوشنام خاطرنشان کرد: در سپهر سیاست مدرن، گروه های نفوذ، بازیگر نقش اصلی جهت گیریِ سیاسی هستند. در مقابل این گونه دشمنی های آشکار باید به دور از هیجان زدگی جوابی منطقی داد که جوامع دنیا بشنوند و اقناع شوند. چرا در برابر این حرکت غرامت از ایران و طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و دستورات صریح رهبری مبنی بر پاسخِ مناسب بر عهدشکنی طرف مقابل، علیه دولت ایالات متحده بخاطر به قتل رساندن 290 نفر از مسافران پرواز 665 ایران ایر، بخاطر تجاوز به ایران در صحرای طبس، بخاطر فروش تسلیحات شیمیایی و جنگی به صدام در خلال تجاوز نامشروعِ هشت ساله به ایران و کشته شدن 300 هزار نفر و مجروحیت هزاران نفر از ملت ایران، بخاطر کودتای 28 مرداد و کشته شدن بسیاری از مردم، درخواست غرامت نمیشود؟ معنای اعتدال این نیست که از وظایف ملی و مذهبی خود کوتاهی کنیم و با دشمن با تسامح و تساهل رفتار بنشینیم.
وی گفت: چندی پیش ظریف در اقدامی انقلابی در پاسخ به خبرنگار خارجی که از هدف موشک های ایران سوال پرسیده بود، سخنان ارزشمندی بیان داشت و جا دارد این سخنان بسیار قوی تر جهانی و پیگیری شوند.