کد خبر:۵۰۴۶۶۷
مذاکرات صلح یمن در سایه اختلافات عمیق
اختلاف های عمیق همچنان مذاکرات صلح یمن را تحت الشعاع قرار داده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری شین هوا از قاهره، مذاکرات درباره پایان دادن به جنگ داخلی فاجعه بار در یمن پس از چند روز تاخیر سرانجام جریان دارد اما اختلاف های عمیق بین طرفین درگیر در یمن همچنان بر جدیدترین تلاش صلح در یمن سایه افکنده است.
طرفین رقیب در یمن یعنی، دولت عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن و جنبش انصارالله در این مذاکرات بر دستور کارهای متفاوت تاکید و یکدیگر را به نقض آتش بس در یمن متهم کردند که از 10 آوریل به اجرا درآمده است.
ساکنان محلی گفتند، پس از آتش بس هیچ چیزی تغییر نکرده است و گفته می شود، طرفین درگیر در حال تقویت مواضع خودشان و همچنین استقرار مجدد سلاح های سنگین به منظور پیشروی بیشتر هستند.
منابع نزدیک به این مذاکرات گفتند، در حالی که تنها یک روز از آغاز این مذاکرات می گذشت، این نشست با بن بست روبرو شد و بلافاصله به تعویق افتاد.
هیاتهای رقیب یمنی روز جمعه برسر دستور کار از پیش توافق شده که نخستین بار سازمان ملل متحد ماه مارس آن را اعلام کرد، اختلاف پیدا کردند. اسماعیل ولد شیخ احمد، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن نیز روز پنجشنبه در مراسم آغاز نشست، مجددا بر این دستور کار تاکید کرد.
در این دستور کار توافق شده از جنبش انصارالله درخواست شده است، قدرت را به دولت به رسمیت شناخته شده یمن در سطح بین المللی واگذار کند، خلع سلاح شود و از شهرها خارج شود.
اسماعیل ولد شیخ احمد گفت، این درخواست ها در چارچوب قطعنامه 2216 شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره بحران یمن است که با هدف برگشت قدرت به دولت هادی منتشر شد.
با این حال، نمایندگان جنبش انصارالله و صالح ملاحظاتی را مطرح کردند و گفتند، خواستار تشکیل دولت وحدت ملی جدیدی پیش از اجرای چنین درخواست هایی هستند.
نمایندگان جنبش انصارالله و عبدالله صالح رئیس جمهور سابق یمن به شیخ احمد گفتند، آنها به کویت نیامده اند تا سلاح هایشان را تسلیم دشمنان خودشان کنند.
منابع نزدیک این مذاکرات افزودند، درخواست نمایندگان جنبش انصارالله و صالح را رد می کنند و هیچ گونه تغییر را در دستور کار توافق شده برای مذاکرات کویت نمی پذیرند.
با این حال، شیخ احمد در کنفرانسی مطبوعاتی در کویت گفت، نشست روز جمعه بر مسئله آتش بس متمرکز بود و با واکنش مثبت طرفین درگیر روبرو شد.
وی افزود: گفتگوهایی که امروز برگزار شد امیدبخش و سازنده بود و در فضایی مثبت برگزار شد. ما بیش از گذشته به صلح نزدیک شده ایم.
پیش بینی می شود، این مذاکرات بتواند به مداخله نظامی تحت فرماندهی عربستان سعودی در یمن پایان دهد که تاکنون بیش از 6400 کشته داشته است که بیش از نیمی از آنها را غیرنظامیان تشکیل می دهند.
فواد الصلاحی، استاد علوم سیاسی در دانشگاه صنعا گفت، مذاکرات کویت با توجه به شکست های نظامی و سیاسی آشکار، برای یمن و نیز برای عربستان سعودی مهم است.
ابوبکر عبدالله، رئیس بنیاد رسانه آینده با انتقاد از عربستان سعودی به علت استفاده از نفوذ دیپلماتیک و مالی خود برای بهره برداری از مذاکرات در جهت منافع خود، گفت: جامعه بین المللی اکنون در تلاش برای پایان دادن به مداخله عربستان سعودی در یمن است زیرا این مداخله نظامی سعودی ها تنها باعث شکل گرفتن فاجعه ای انسانی و پیامدهای فاجعه بار دیگر از جمله گسترش القاعده و گروه (تکفیری صهیونیستی) داعش شده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.