به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، صادرات نفت ایران باسرعتی بسیار سریعتر از آنچه که تحلیلگران قبل از لغو تحریم ها پیش بینی می کردند در حال افزایش است. اگر این روند ترمیم سهم ایران از بازار نفت با همین سرعت ادامه پیدا کند، این موضع می تواند به یک چالش جالب توجه در نشست بعدی اوپک در ماه ژوئن تبدیل شود.
ایران در طی نیمه نخست ماه آوریل، روزانه بیش از 2 میلیون بشکه نفت صادر کرد. این رقمی بود که از پیگیری محموله های بارگیری شده در پایانه های صادراتی ایران محاسبه شده است. این در حالی است که صادرات نفت ایران در ماه مارس 1.45 میلیون بشکه در روز بود. این رقم ها صادرات میعانات ایران را در بر نمی گیرد. (میعانات یک نوع نفت سبک است که از میادین گازی به دست می آید.)
اگر حجم نفت پالایش شده در ایران –یعنی حدود 1.6 میلیون بشکه در روز- را به این میزان صادرات نفت اضافه کنیم، می توان مجموع تولید روزانه نفت این کشور را حدود 3.6 میلیون بشکه در روز برآورد کرد.
زمانی که تولید کنندگان نفت به رهبری ونزوئلا و روسیه در ماه فوریه شروع به صحبت کردن در باره پیشنهاد فریز تولید کردند، ایران کاملا صریح و شفاف اعلام کرد که تا زمانی که تولید خود را به سطح قبل از تحریم ها نرساند، در این طرح مشارکت نخواهد داشت. ایران این رقم را 4 تا 4.2 میلیون بشکه در روز تعیین کرد، هرچند که نگاهی به آمارهای رسمی اوپک از میزان تولید کشورها نشان می دهد که قبل از وضع تحریم ها در سال 2012، ایران روزانه 3.7 تا 3.8 میلیون بشکه در روز تولید می کرد.
ایران اعلام می کند که اکنون تولید روزانه اش به 3.5 میلیون بشکه در روز رسیده که این رقم بسیار به رقم تولیدی این کشور در زمان پیش از تحریم ها نزدیک است. این نشان می دهد که بازگشت ایران به سطح تولید قبل از تحریم ها که تحلیلگران پیش بینی کرده بودند یک سال طول بکشد، در طی 3 ماه محقق شده است.