به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ علي جنتي روز سه شنبه در نشست با مسئولان روابط عمومي هاي معاونت ها و سازمان ها افزود: فرايند اطلاع رساني در روابط عمومي سازمان ها و نهادها در مواجهه با رويدادها و اتفاقات جامعه نبايد فقط توجيه گر و يا تاييدكننده مسايل باشد؛ بلكه لازم است در مواجهه با مسايل به صورت واقع گرايانه به تحليل مسايل بپردازد.
به گزارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، وي گفت: جايگاه روابط عمومي در سازمان ها و نهادها بسيار ارزشمند و مهم است و مديران و مسئولان اين بخش در ابتدا لازم است در جريان جايگاه قانوني خود قرار گيرند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به آخرين آيين نامه مصوب دولت درباره روابط عمومي وزارتخانه ها و سازمان ها ادامه داد: بر اساس اين مصوبه از جمله وظايف مهم روابط عمومي ها اجراي سياست هاي اطلاع رساني دولت، پاسخگويي به ابهامات، اجراي طرح هاي تبليغاتي سازمان، ايجاد حسن همكاري بين كاركنان و مسوولان، نظارت بر انتشار نشريات دستگاه ها، افكارسنجي عمومي و دستگاهي و ... است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به نقش و وظايف اين وزارت خانه در ارتقا و اعتلاي فرهنگ و هنر كشور گفت: وزارت ارشاد به دليل وظايف خاصي كه در حوزه هاي مختلف فرهنگي و هنري از جمله سينمايي، هنرهاي نمايشي و تجسمي، نشر كتاب، مطبوعات و ساير رسانه ها دارد، داراي حساسيت بالايي است و با دقت پيگير اخبار عملكرد آن هستند.
عضو كابينه دولت يازدهم در ادامه با اشاره به عملكرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت تدبير و اميد گفت: افراد مختلفي درباره عملكرد اين وزارتخانه اظهار نظر مي كنند كه بايد با دقت آنها را رصد كرد و رفع ابهام نمود و اگر لازم بود پاسخ مناسب داد. زيرا برخي از اين اظهار نظرها منطقي و به جاست و بايد از آنها در جهت رفع نقايص و پيشبرد اهداف و سياست هاي وزارتخانه بهره برد.
جنتي افزود: برخي علاقه دارند به جاي توجه به موضوعات اصلي و مهم، پيگير حاشيه ها و موضوعات فرعي باشند.
وي ادامه داد: اينكه رسانه ها را به دو دسته موافق و مخالف دولت تقسيم كنيم يك اشتباه است. كار درست در فرايند اطلاع رساني، تنوير افكار عمومي و آگاهي بخشي به جامعه است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: فردي كه به عنوان مسوول روابط عمومي سازمان و نهادي انتخاب مي شود بايد احساس تعلق و تعهد ويژه نسبت به حوزه خود داشته باشد تا بتواند در موارد ضروري پاسخگوي شبهات، ابهامات و سوالات جامعه باشد.
وي با تاكيد بر داشتن اخلاق حرفه اي در ميان مسوولان و كاركنان روابط عمومي افزود: ارايه مشورت هاي مناسب و به موقع به مديران از سوي مسوولان روابط عمومي يكي از وظايف اصلي و اساسي مديران روابط عمومي در سازمان هاست كه بايد مورد توجه تمامي فعالان اين حوزه باشد.
جنتي، همكاري فعال با رسانه هاي مختلف، ارتباط مناسب با خبرنگاران و روزنامه نگاران اعم از موافق و مخالف دولت، و ... را از ديگر وظايف روابط عمومي ها دانست.
وي در ادامه وظايف روابط عمومي افزود: استفاده از فضاي مجازي نيز مي تواند در پيشبرد اهداف روابط عمومي ها موثر باشد و از اين طريق مي توان به اطلاع رساني سريع و مناسب اخبار پرداخت.
جنتي افزود: از طريق فضاي مجازي مي توان ارتباطات را وسيع تر كرد تا پاسخ گويي به شبهات و ابهامات به وجود آمده سرعت يابد.
وي با تاكيد بر التزام بر صداقت به عنوان يكي از ضرويات لازم در اطلاع رساني گفت: روابط عمومي ها درانجام وظايف خود بايد با برنامه پيش روند و از انجام اقدامات باري به هر جهت و روزمرگي در امور بپرهيزند و به خوبي مسايل موجود را تبيين كنند و با پاسخگويي به شبهات موجود، افكار عمومي را در مسير درست هدايت كنند.
وي تاكيد كرد: روابط عمومي معاونت ها و سازمان ها ضمن ارتباط با معاونت و سازمان خود لازم است ارتباط مستقيم با مركز ورابط عمومي و اطلاع رساني داشته باشند زيرا مجموعه روابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي يك واحد منسجم است و نبايد به صورت جزيره اي عمل كند.
جنتي با اشاره به نقش سخنگوي وزارت ارشاد در پاسخگويي به شبهات و پرسش هاي موجود در جامعه ادامه داد: نقش سخنگو اين است كه دستاوردهاي وزارتخانه را براي آگاهي افكار عمومي اطلاع رساني كند و به رفع شبهات ايجاد شده در جامعه بپردازد و لازمه اين امر نيز ارايه اطلاعات كافي از سوي روابط عمومي هاي معاونت ها و سازمان ها به وي است.
در اين نشست برخي از مسوولان روابط عمومي ها به ارايه ديدگاه ها، نظرات خود و طرح پيشنهاداتي درباره بهبود وضعيت اطلاع رساني و برخي مشكلات موجود پرداختند.
به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ چند روز قبل در حاشیه برگزاری جشنواه جهانی فیلم فجر و بازدید جنتی از آن، به دلیل برخورد ناشایست تیم حفاظ وی با یک خبرنگار زن و در پی آن ایجاد خلل در روند کار سایر خبرنگاران؛ خبرنگارهای حاضر در پردیس چارسو به نشانه اعتراض از جنتی هیچ سوالی نپرسیده و صحبت های وی را پوشش ندادند. گفتنی است روابط عمومی وزارت ارشاد نیز در یک اقدام عجیب، به جا اعلام عذرخواهی، متنی با عنوان «تکذیبیه» در سایت خود منتشر کرده و به توصیف شرح ماجرا پرداخت.