به گزارش گروه سياسي «شبکه خبر دانشجو»، دكتر محمود احمدي نژاد ديشب در ادامه گفت وگوي زنده تلويزيوني از شبکه يک سيما با اشاره به تحولات و بحران اقتصادي و کاهش نقش دلار در مبادلات بين المللي گفت: اين بار اگر غربي ها بخواهند در آن فضا قرار گيرند، در موج دوم اقتصادي جهان نابود خواهند شد.
وي تصريح كرد: ايران در ابتدا شروع به تغيير ارز خود از دلار به ديگر ارزها کرد البته برخي مي گويند توان مبادلات اقتصادي ايران آنقدر بالا نيست که اثر خودش را در تجارت جهاني بگذارد اما ديديد که گذاشت.
رئيس جمهور گفت: ايران رابطه با دلار را کاهش داد و پس از آن بسياري از کشورها نيز همين کار را انجام دادند که با اين کار اقتصاد امريکا زمين مي خورد.
احمدي نژاد افزود: برخي از اقدامات ما مسير غربي ها را براي آسيب زدن به ما کج کرد و اهداف آنها را به هم ريخت.
وي گفت: اقتصاد ما به لحاظ ذاتي دروني است و قريب به اتفاق نيازهايمان را در داخل تامين مي کنيم و ديديم که با بحران به وجود آمده در جهان، ذخاير ارزي کشورمان افزايش يافت؛ اين در حالي است که در بسياري از کشورها ذخاير ارزي کاهش يافت و آنها زمين خوردند و آسيب هاي جدي به آنها وارد شد.
رئيس جمهور افزود: البته برخي از مشکلات اقتصادي ما به بحران هاي جهاني مربوط نمي شود.
احمدي نژاد گفت: ما به غربي ها توصيه مي کنيم که اين راه را ادامه ندهند؛ البته اگر خودشان اصرار مي کنند که به دره سقوط کنند ما جلويشان را نمي گيريم.
وي افزود: ديپلماسي و مراودات ما با اعضاي شوراي حکام که آراي متفاوتي در برابر ملت ايران اتخاذ کردند تغيير خواهد کرد همچنان که پارسال مبادلات اقتصادي ما با اروپا 35 درصد کاهش يافت، در حالي که در همين سال مبادلات اقتصادي ما با جهان افزايش چشمگيري داشته است.
رئيس جمهور گفت: غربي ها فکر مي کنند در دوره استعماري هستند و فقط بر همين اساس ادبيات خود را بر ديگران تحميل مي کنند.
احمدي نژاد افزود: در مورد احداث 10 سايت هسته اي بايد بگويم بلوفي در کار نيست اصلا در اين عرصه نمي توان بلوف زد.
وي گفت: آن موقع که زنجيره اول انرژي هسته اي را در کشور راه انداختيم آنها گفتند امکان ندارد و بعد ديدند که واقعيت دارد.
رئيس جمهور افزود: هر کاري که در زمينه هسته اي انجام مي دهيم عين واقعيت است.
احمدي نژاد گفت: اين 10 سايت از قبل طراحي شده است و ما به آژانس تعهد نداده ايم که در طراحي و ساخت آن ها را خبر کنيم؛ زيرا يک صنعت بومي است اما شش ماه قبل از تزريق گاز، طبق قانون خبر خواهيم داد.
وي افزود: اما تا الان همکاري هاي فراواني را با آژانس انجام داده ايم و ساخت 10 سايت هسته اي در دستور کار دولت قرار گرفته و از چند ماه قبل طراحي سايت هاي هسته اي براي 500 هزار سانتريفيوژ انجام شده است.
رئيس جمهور گفت: سايت نطنز براي 50 هزار سانتريفيوژ طراحي شده است اما سايت هاي جديد ظرفيتشان بيش از اين سايت است.
احمدي نژاد افزود: از قبل سازمان انرژي اتمي را براي مکان يابي هم از لحاظ ايمني و امنيتي کار سختي است مامور کرديم.
وي گفت: در گزارشي که سازمان انرژي اتمي آورده است پنج نقطه شناسايي شده و به ما اعلام کرده است.
رئيس جمهور گفت: معلوم شد ما پنهان کاري نکرده ايم و اهل پنهان کاري نيستيم ايران اين قدر شجاعت دارد که هر کاري مي خواهد بکند علني انجام دهد.
احمدي نژاد افزود: ايران در دنيا به شجاعت معروف است ما نگراني نداريم ما پروتکل الحاقي را لغو کرديم علني گفتيم لغوش مي کنيم چون (آن پروتکل) زوري و غيرقانوني بود؛ گفتيم ترتيبات اجرايي سه مميز يک را لغوش مي کنيم الان هم مي گوييم ما حداکثر روي مرز قانون حرکت مي کنيم ديگر آن روابط دوستانه تمام شد دليلي ندارد ما (با هم)بنشينيم.
وي گفت: هر قدر به ما امکانات و امتيازات بدهند طبق اساسنامه آژانس، همان طور هم با آنها همکاري مي کنيم.
رئيس جمهور افزود: يکطرفه نيست، اما همکاري مان در مرز قانون را داريم بررسي مي کنيم.
مجري گفت: برخي از اعضاي متنفذي خارج از چارچوب آژانس و شوراي امنيت، خيلي هشدارهاي شخصي جدي هم دارند مي دهند از جمله آقاي کوشنر که حتما شنيده ايد که گفت ايران دارد وارد بازي خطرناکي مي شود.
احمدي نژاد در پاسخ گفت: فکر مي کنم وزير امور خارجه فرانسه معناي حرفش را متوجه نمي شود که چه مي گويد چون حرف زياد مي زند.
رئيس جمهور افزود: خود فرانسوي ها هم به ما مي گويند وزير امور خارجه کشورشان يک ذره تعادل در حرف زدنش ندارد و نمي داند چه بگويد؛ منظورش از بازي خطرناک چيست؟ مثلا آقاي کوشنر مي خواهد چه کار کند؟
وي اضافه کرد: آنها فعلا خودشان را جمع و جور و پاريس را اداره کنند تا برسند به جاهاي ديگر دنيا.
احمدي نژاد گفت: به نظرم آقاي سارکوزي هم اسير اين وزير امورخارجه اش است.
رئيس جمهور افزود: پيغام هايي که به ما مي دهند اين جوري است که (رئيس جمهور فرانسه) گرفتار وزير امور خارجه اش است چون حکومت آنها ائتلافي است و بالاخره اين جوري است و او خيلي متوجه ابعاد حرف هايي که مي زند نيست.
مجري در ادامه از رئيس جمهور خواست که اگر در زمينه هسته اي نکته خاصي ندارد وارد برخي از مسائل داخلي کشورمان بشوند.
مجري گفت: بحث لايحه هدفمند کردن يارانه ها موضوع خيلي مهمي است و همه منتظرند ببينند که سرنوشت آن چه مي شود و از کي اجرايي خواهد شد؛ آيا در مورد آن سازمان يا شرکت با مجلس به توافق رسيديد و فکر مي کنيد اين لايحه کي قانون و به دولت ابلاغ شود؟
احمدي نژاد در پاسخ گفت: ما که با کل مجلس صحبت نکرديم با کميسيون جلسه داشتيم کميسيون سه نفر تعيين کرد و ما هم سه نفر تعيين کرديم که بنشينيم اشکالات آن چيزي را که تا الان مصوب شده است رفع کنيم چون چيزي که تا الان مصوب شده است مي رود بودجه سالانه و اصلا چيزي که برود به بودجه سالانه معنايش اين است که انعطاف ناپذير است در حالي که هدفمند کردن يارانه ها به خصوص در حمايت از توليد و کنترل بازار بايد کاملا منعطف باشد.
رئيس جمهور افزود: اصلا قالب کار با قالب بودجه سالانه که يک ترتيبات اجرايي بسته غيرمنعطفي دارد نمي سازد و ناسازگار است.
وي گفت: قرار شد بنشينند و يک متني هم تهيه کرده بودند و پريشب هم يک جلسه با هم داشتيم و گفتند اصلاح مي کنيم و فردا قرار است در مجلس مطرح شود.
احمدي نژاد افزود: اميدواريم اصلاح شود و جوري باشد که دولت بتواند اين کار را عملي کند.
رئيس جمهور گفت: براي کارهاي معمولي قوانين عادي و ساختارهاي معمولي داريم اما براي اين کار ساختار اختصاصي با انعطاف لازم مورد نياز است البته با نظارت لازم.
مجري گفت: درباره نظارت بر نحوه هزينه هاي انجام شده در بين برخي از نمايندگان نگراني هايي وجود دارد که رئيس جمهور در پاسخ گفت: همه ساختارهاي کشور به خصوص دولت تحت نظارت است و مجلس تنها نهادي است که هيچ نظارتي بر آن نيست؛ قوه قضاييه يک نظارت دروني دارد، قوه مجريه هم نظارت دروني دارد و هم از قوه قضاييه نظارت مي شود و هم از قوه مقننه؛ ما تنها قوه اي هستيم که از شش جهت ما را مي پايند و دستگاه هاي متعدد نظارتي بر همه کارهاي ما نظارت مي کنند.
احمدي نژاد افزود: ما هيچ بخش خارج از نظارت نداريم اما براي کارهاي اجرايي کشور قالب هاي گوناگون در قانون پيش بيني شده است در قوانين ما يک قالب قانون کشوري است يک قالب قانون لشکري، يک قانون، قانون تجارت است.
رئيس جمهور گفت: يک قانون، قانون نهادهاي عمومي غيردولتي است، يک قانون، قانون شرکت هاي دولتي است؛ ما بايد ببينيم کدام يک از اين اينها ظرفيت حمل اين بار را دارند که بالاخره توافق شد ما يک موسسه اي و سازماني درست کنيم که ماهيت آن شرکت باشد.
مجري در خصوص اين صحبت رئيس جمهور پرسيد: يعني تابع قانون تجارت باشد؟ رئيس جمهور در پاسخ گفت: به نوعي تابع قانون تجارت با يک سري محدوديت هاي خاص، ولي شرکت دولتي است.
احمدي نژاد افزود: شرکت محدوديت هاي خودش را دارد و نظارت بر آن اعمال و کار هم انجام مي شود حالا عمده نمايندگان محترم همراهي خوبي کرده اند.
رئيس جمهور اضافه کرد: (ما به نمايندگان گفتيم) ما در اين لايحه، مختصر و مفيد و با کلمات حقوقي همين هايي که شما الان مي خواهيد، نوشته بوديم و شما اين را کنار گذاشتيد بعد اشکال پيدا شد و با توضيحات يک متن 10خطي الان شده 30 خط، لازم نبود، آن (لايحه) شفاف بود.
وي گفت: دولت سه ماده قانوني را در ماده 16 تفسير کرد نياز واقعا نبود البته جنس کار مجلس اين است که بحث و گفتگو شود و اين حسن کار مجلس هم هست؛ اميدواريم اين قانون کامل شود و در اختيار دولت قرار گيرد يعني اگر فردا تصويب شود و شوراي نگهبان فردا اين را تاييد کند مقدمات اجرا از شنبه شروع مي شود و ما آماده هستيم.
احمدي نژاد افزود: من ديدم بعضي ها بشدت مردم را مي ترسانند و اين کار خيلي بدي است؛ ترس ندارد؛ براي چه بايد بترسيم؟ ما نمي خواهيم يارانه را حذف کنيم.
رئيس جمهور گفت: من متاسفم بعضي ها که دنبال حذف يارانه ها بودند حالا آمده اند و مردم را مي ترسانند؛ بله اگر يارانه ها را حذف کنيم زندگي بخش وسيعي از مردم متلاشي مي شود؛ ما مي خواهيم يارانه ها را درست و عادلانه توزيع کنيم وقتي عادلانه توزيع کنيم وضع همه، هم مردم، هم صنعت، هم تجارت و هم کشاورزي بهتر مي شود چون الان حداقل 20 درصد ما پرتي داريم؛ در بعضي بخش ها 30 درصد هدر مي رود که دست مردم نمي رسد خوب ما هم 20 تا 30 درصد ها را جمع کنيم و به خود مردم بدهيم وضع مردم بهتر مي شود و قدرت خريد مردم حتما افزايش پيدا مي کند براي اينکه دولت دارد جلو اسراف ها را مي گيرد.
وي افزود: ما نمي خواهيم يک قران آن (يارانه) را کم کنيم و صددرصد آن به اقتصاد برمي گردد درست بر مي گردد و وقتي درست برگردد وضع مردم حتما بهتر مي شود.
احمدي نژاد گفت: ما از قبل هر اقدامي را به مردم اطلاع مي دهيم و مردم را تجهيز مي کنيم اگر بنا باشد وجوهي را به حساب مردم بريزيم قبلش مي ريزيم يعني اگر بنزين بايد 100 تومان اضافه شود ما قبلش سهم مردم را به حساب هايشان مي ريزيم؛ هر کسي خواست مصرف کند، بنزين 100 تومان اضافه اش را از اين مي دهد، نخواست مي ماند براي خودش طور ديگري استفاده مي کند.
رئيس جمهور افزود: يعني اين طور نيست که حمايت ما از مردم عقب بيفتد و اين اصل ثابت دولت است؛ از قبل ما حمايت ها را مي گذاريم مي گوييم اين حساب بسته است.
وي گفت: روزي که فرض کنيد خواستيم قيمت قير يا گازوئيل يا هر چيز ديگر را 20 تومان بالا ببريم به هر نفر ايراني يک سهمي از آن مي رسد و به حسابش مي رود.
احمدي نژاد با بيان اينکه ما در حال حاضر 4600 ميليارد تومان براي نان يارانه مي دهيم گفت: يعني به ازاي هر ايراني 67 تا 68 هزار تومان يعني به يک خانواده چهار نفره در سال تقريبا 270 تا280 هزار تومان داريم يارانه مي دهيم و خود خانواده هم الان دارد براي نان پول مي دهد؛ اين 270 هزار توماني که دولت مي دهد با آن پولي که خودشان مي گذارند رويش حساب کنند ببينند چقدر مي شود.
رئيس جمهور گفت: اگر گندم آزاد کيلويي 300 تومان است گندم اگر آزاد باشد يک چيزي توي جيب مردم مي ماند براي اينکه ما اين وسط پرتي داريم و آن پرتي در شکم کسي نمي رود؛ آن پرتي احيا مي شود و در جيب مردم مي رود.
وي تصريح كرد: در کود شيميايي هم همين طور است ما داريم يارانه مي دهيم دست کشاورز نمي رسد؛ در دارو هم همين است يارانه مي دهيم دست مردم نمي رسد همان مقدار پرتي اش در جيب مردم بيايد به قدرت خريد مردم اضافه مي شود بنابراين واقعا هيچ جاي نگراني نيست ما همراه مردم جلو خواهيم رفت و با مشورت مردم و با اطلاع رساني دقيق قبلا مردم را تجهيز مي کنيم که جاي هيچ گونه نگراني نيست.
ادامه دارد ...
/انتهاي پيام/