به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، افزایش دمای بیسابقه بهمن و اسفند سال گذشته و اردیبهشت امسال در طی دهههای اخیر بیسابقه عنوان شده و حتی موجب تغییر در شرایط شکوفه زدن گیاهان و تاثیرات بر روی ساکنان این مناطق کشور گذاشته است.
دمای روزهای گذشته تهران و برخی شهرهای شمالی از مرز 30 درجه نیز عبور کرد و این برای مردم و کارشناسان باورنکردنی عنوان شد و این سوال را در اذهان عمومی ایجاد کرد که چرا دمای هوا در ابتدای ماه میانی بهار و یا حتی آخرین ماه زمستان اینقدر افزایش پیدا میکند.
محسن ناصری مدیر طرح ملی تغییرات آب و هوا سازمان حفاظت محیط زیست کشور در پاسخ به این سوالات مبنی بر افزایش بیسابقه دما در روزهای گذشته اظهار داشت: مهمترین علت برای این منظور بحث تغییر اقلیم است؛ در حال حاضر از لحاظ بروز تغییرات فصلی یک نوع جابجایی را شاهد هستیم.
وی اضافه کرد: این تغییرات نشان میدهد رفتارهای ماه اردیبهشت میتواند بستگی به دلایل ماه خرداد داشته باشد یا اینکه رفتارهای ماه اسفند میتواند بستگی به ماه فروردین داشته باشد که این تغییرات نشان میدهد ماهها در طول فصلهای مختلف به عقب رفتهاند.
مدیر طرح ملی تغییرات آب و هوا سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: یک جابجایی یک ماهه در الگوی آب و هوایی کشور را شاهدیم یعنی میبینیم که گرما و شکوفه زدن درختان که قرار است در فروردین اتفاق بیفتد در اسفند انجام میشود یا گرمای اواخر خرداد ماه در اردیبهشت ایجاد میشود که این به خاطر تغییر اقلیم است؛در حال حاضر شاهد تغییر اقلیم هستیم و مسیری برای جلوگیری نیست و فقط میتوان از شروع و سرعت آن کاست و مانع گسترش آن شد.
وی تصریح کرد: وقایع حدی و آب و هوایی نیز میتواند موجب افزایش و یا کاهش دما شود که البته این موضوع نیز منحصر به کشورمان نیست و در جای جای دنیا وجود دارد؛ برای کشورمان موضوع اول یعنی تغییر اقلیم بیشتر مورد توجه است.