اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سردار غلامرضا جلالی در مراسم امضای تفاهم نامه کمیته پدافند غیرعامل میان وزارت علوم و سازمان پدافند غیرعامل کشور که صبح امروز در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار ش،د پدافند غیرعامل را مفهومی سهل و ممتنع دانست.
وی اظهار داشت: از ابتدای زندگی بشر تهدید همیشه وجود داشته است و به صورت طبیعی نگاه ایجاد امنیت در زیر ساخت ها، نگاهی کلی بوده است و در کشور ما نیز هیچ گاه کشور بدون برج و بارو نبوده است و امنیت بخشی جداناشدنی از زندگی بوده است.
سردار جلالی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در مورد پدافند غیر عامل گفتند پدافند مانند مصونیت سازی بدن از درون است و اقدامات پدافندی نباید پیامدی داشته باشد و بی اثرسازی تهدید در کشور را تعبیر پدافند غیر عامل دانستند.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل با بیان اینکه در آمریکا بین سه تا چهار وزارتخانه ماموریت اجرای پدافند غیر عامل را دارند، افزود: پدافند غیر عامل در حوزه های بیولوژیک و سایر حوزه ها نیز دنبال می شود.
وی تهدیدات موجود را به دو دسته طبیعی و انسان ساز تقسیم کرد و ادامه داد: تهدیدات انسان ساز به پدافند غیر عامل ارجاع داده می شود و بین بخش های دفاعی و اجرایی دولت مشترک است.
سردار جلالی تصریح کرد: تهدیدات طبیعی معمولا منشا طبیعت دارند و این منشا به لحاظ ماهیت ثابت است. در این نوع از تهدیدات اراده و دشمنی وجود ندارد و کنترل آن بر مبنای تلاش و دستاوردهای علمی امکان پذیر است.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل تصریح کرد: تهدیدات غیرطبیعی و انسان ساز منشا علمی و تکنولوژیک دارند و استفاده از آنها به نوعی فرصت زا و هم تهدیدزا خواهد بود و به نوعی منشا علمی و فناوری نیز دارد. در حقیقت تحول در این زمینه به دلیل ماهیت علم، متغیر و پویاست و این نوع تهدیدات در طول زمان تغییر خواهند کرد و چهره ای متغیر از تهدید در حوزه تکنولوژی به وجود خواهد آمد.
وی ادامه داد: ماموریت ما تنوع و تغییر چهره های تهدیدآمیز است؛ لذا رویکرد هوشمندانه استفاده از فرصت ها و مقابله با تهدیدات است.
سردار جلالی ادامه داد: با این نگاه در رویکرد پدافند غیرعامل و با توجه به سخنان مقام معظم رهبری که تاکید ویژه ای بر دفاع علمی دارند، وظیفه ما آن است که از یک سو فاصله علم و دفاع را کم کنیم و از سوی دیگر باید چهره های متنوع تهدید را با احاطه بر این تهدیدات بر پایه دانش برنامه ریزی کنیم.
وی ادامه داد: نظریات متفاوتی در مراکز دشمن شکل می گیرد که نظریات علمی جنگی دارند و در دانشکده ها و مراکز علمی این نظریه ها ساخته و پرداخته می شود و صرفا توسط دولتمردان آن کشور اجرا می شود.
سردار جلالی افزود: در حوزه های مختلف پدیده های جدیدی در دامنه پدافند غیرعامل شکل می گیرد که می تواند برای برخی کشورها فرصت و برای برخی دیگر تهدیدزا باشد.
رئیس پدافند غیرعامل تصریح کرد: ما موظفیم میان فرصت و تهدیدها تفکیک قائل شویم و از فرصت ها استفاده و تهدیدات موجود را مهار کنیم.
وی سخنان خود را با طرح این سوال که چه طور می توان تهدیدات یک فناوری را شناسایی کرد، ادامه داد: ضرورت رویکرد پدافند غیرعامل براساس آن است که بتوان رویکردهای علمی را مدیریت و کنترل کرد و تاکید ما بر روی شناسایی پیامدهای علمی این رویکرد است.
سردار جلالی با بیان اینکه ما تلاش زیادی برای شکل گیری رویکرد علمی پدافند غیرعامل انجام دادیم، تصریح کرد: بر این اساس عموما رشته های دانشی شکل می گیرد که متاسفانه عموما در این رشته ها به تهدیدات پدافند غیرعامل توجهی نمی شود یا به راه حل آن توجه چندانی نمی شود و فارغ التحصیلان دانشی را فرا می گیرند که عملا ناقص است.
رئیس پدافند غیرعامل تصریح کرد: وقتی با چالش جنگ اقتصادی روبرو می شویم آیا راهکارهای دانشی اقتصاد مقاومتی لحاظ می شود؟
وی تصریح کرد: دوستان ما در صحنه علمی عنوان کردند ما اقتصاد مقاومتی را صحنه جنگ نمی دانیم، در حالی که امروز بزرگترین چالش کشور جنگ اقتصاد مقاومتی است و نگاه علمی ما نمی تواند آن را نادیده بگیرد. با این حساب نگاه پدافند غیر عامل باید بر پایه دانش و علم پی ریزی شود که لزوم شکل گیری آن برنامه ریزی در دانشگاه ها و پژوهشکده های کشور است.
سردار جلالی تصریح کرد: دانش ما در محور پدافند غیر عامل رویکردی بر پایه مصون سازی از درون است و با این نگاه رویکرد وزارت علوم رویکردی مثبت بوده است.
رئیس پدافند غیرعامل ادامه داد: ما تا کنون 15 تا 16 رشته در مقاطع ارشد و دکتری در رابطه با این رشته طراحی و راه اندازی کردیم و توانسته ایم در خیلی از حوزه ها تولید دانش داشته باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بر این اساس تصور یک رویکرد دفاعی بدون پژوهش و دانش مربوط به گذشته است و امیدواریم این تفاهم نامه پایه های اولیه شروع یک کار علمی و تداوم آن در حوزه های مختلف را به دنبال داشته باشد.