اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سردار غلامرضا جلالی در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه کمیته پدافند غیرعامل میان وزارت علوم و سازمان پدافند غیرعامل کشور در جمع خبرنگاران، در خصوص تحولات سازمان پدافند غیرعامل بهره گیری از ظرفیت های وزارت علوم در این خصوص گفت: ظرفیت های علمی وزارت علوم در 45 حوزه با موضوع پدافندهای غیرعامل طراحی شده است و ما امیدواریم بتوانیم از این ظرفیت ها یک قطب بندی انجام دهیم و در حوزه ظرفیت های علمی برتر انتخاب شده از آن استفاده کنیم.
وی ادامه داد: نقش سازمان پدافند غیرعامل برقراری ارتباط بین وزارت علوم و سازمان پدافند غیرعامل است؛ به شکلی که بتواند نیازمندی های سازمان را با موضوع پدافند غیرعامل یعنی تهدیدات و فرصت های پیش روی شناسایی کرده و با پاسخ به پیامدها تهدیدات را ساماندهی کند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: در این راستا مصون سازی خود وزارت علوم نیز مورد نظر است و توجه به سرمایه های علمی و زیر ساخت های این وزارتخانه از اولویت های مهم محسوب می شود و هدف ما آن است که از مباحث پدافند غیرعامل هم در شرایط عادی و هم در شرایط وجود تهدید بتوان استفاده کرد.
سردار جلالی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نرم افزار آمریکایی به نام شرکت شاپرک از نظر پدافند غیر عامل در چه مرحله ای قرار دارد، گفت: ما یک تحولی به لحاظ دانشی در حوزه تغییر ماهیت دارایی های کشور داشتیم که دارایی های پولی و بانکی تبدیل به دارایی های سایبری شود؛ تا با این حساب هم سرعت پردازش و هم توسعه خدمات را در بر داشته باشد.
وی اضافه کرد: طبیعتا واگذاری زیر ساختی مثل زیر ساخت های مالی و بانکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در شرایطی که 95 درصد پول های ما به شکل سایبری است، اعتماد به کشوری که در نقش دشمن ما قرار دارد، کار درستی نیست و برای این کار سیاست های پدافند غیرعامل و شورای عالی سیاست گذاری باید انجام دهد. یعنی زیر ساخت های حساس مجاز به استفاده از سامانه های خارجی نیستند و اگر الزامی در این خصوص وجود داشته باشد پس از انجام کنترل های امنیتی قابل استفاده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل یکی از تهدیدات دانش پایه را تهدیدات حوزه زیست محیطی دانست و ادامه داد: در این حوزه شش محوز انسان، دام، غذا، آب، محیط و گیاه دنبال می شود و اولویتی که توسط سازمان پدافند غیرعامل پیش بینی شده است، توسعه قدرت تشخیص زیر ساخت های کشور برای این تهدیدات است؛ تا در این حوزه ها به جایگاه قدرت تشخیص تهدید برسیم. بر این اساس مفاهیمی که امروز مثل غذای تراریخته سلامت کشور را تهدید می کند، اقدام پدافند غیرعامل زیستی آن است که ظرفیت های آزمایشگاهی و میزان تشخیص آلودگی را مشخص کنیم تا این نگرانی برای مردم پیش نیاید که ممکن است سلامتی آنها تحت الشعاع قرار گیرد.