علم و آگاهی نقطه مقابل جهل و نادانی است و دایره شمول آن همه نادانستنیهای بشر را در بر میگیرد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شعبانعلی رمضانیان رئیس سازمان بسیج فرهنگیان امروز در دوازدهمین جشنواره علمی پژوهشی بسیج فرهنگیان که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، اظهار داشت: علم و آگاهی نقطه مقابل جهل و نادانی است و دایره شمول آن همه نادانستنیهای بشر را در بر میگیرد؛ اینکه نمیدانیم چرا با وجود این همه راهنما و راهنمایی، امکانات و تجهیزات باز بشر به بیراهه میرود.
وی ادامه داد: اینکه چرا بشر میخواهد اما نمیتواند، چرا میگوید اما انجام نمیدهد، چرا اقدام میکند و نتیجه دلخواه نمیگیرد و چرا در زندگی اینقدر مشکل دارد همه شامل نادانستنیهای او است و برای فهم و شناخت آن نیازمند به علم، آگاهی و روشنایی است.
رمضانیان افزود: علم در جامعه امروز دچار نوعی بیماری است و کار علمی به ویژه در حوزه انسانی نیز در اثر این بیماری محدود و محصور در روشهای اثباتی و تجربهگرایی شده است و از پاسخگویی به بسیاری از مسائل و نیازهای روز جامعه عاجز مانده است.
رئیس سازمان بسیج فرهنگیان یادآور شد: این وضع کلی علم در جهان در جامعه ما اشکال دیگری نیز پیدا میکند؛ علم غیرکاربردی و بعضاً ناقص و کلی سالها است که چرخه تولید علم در جامعه ما لنگان لنگان میچرخد و از عهده حمایت و راهنمایی مردم و حل مسائل آنان در عرصههای مختلف برنمیآید.
وی تصریح کرد: چند سالی است که به برکت انقلاب اسلامی و تأکید امام راحل و رهبر معظم انقلاب تا حدودی این چرخ به چرخش درآمده است و هنوز تا حل مسائل واقعی به خصوص مسائل انسانی فاصله زیادی دارد.
رمضانیان تأکید کرد: جامعه ایران به واسطه انقلاب اسلامی از یکسو در مقابل اهداف الهی قرار میگیرد و لزوم طی کردن مراحل پنجگانه شکلگیری انقلاب اسلامی، تشکیل نظام اسلامی، تشکیل دولت و جامعه اسلامی و نهایتاً تحقق و تمدن اسلامی را در پیشروی خود دارد.
رئیس سازمان بسیج فرهنگیان اضافه کرد: از سوی دیگر خرابیها و اشکالات و کاستیهایی از رژیم ستمشاهی به ارث رسیده است و دشمنیهای دشمنان آشکار و پنهان به آن اضافه میکند که مهم بوده است.
وی با بیان اینکه امروز جامعه اسلامی درگیر مسائل مختلف است و آحاد مردم گرههایی در زندگی خود احساس میکنند، گفت: باید علما و صاحبان دانش بتوانند برای آنها چارهجویی کنند.
رمضانیان هجمه همه جانبه به همه اعتقادات و باورها، ارزشهای دینی، اخلاقیات جامعه، آسیبهای اجتماعی، مسائل مربوط به خانه و خانواده، رشد طلاق، بیکاری، دشمنیهای روزافزون دشمنان، فشارهای اقتصادی، مقوله نفوذ، تحریف اصول اعتقادی را گرههای اساسی امروز جامعه مؤمن و انقلابی برشمرد.
رئیس سازمان بسیج فرهنگیان تأکید کرد: باید علمای جامعه عالمانه پاسخ دهند که اساساً چرا این گرهها ایجاد و چگونه گشوده میشود و در حال حاضر چه وظیفهای متوجه دستگاه عظیم تعلیم و تربیت با یک میلیون کادر آموزشی و اداری و بیش از 13 میلیون دانشآموز مخاطب است.
وی افزود: بسیج به طور کلی و بسیج اقشار به طور خاص سالها است فعالیتهای علمی و کار عالمانه را بر روی این دغدغهها در دستور کار خود قرار داده و ضمن اقدامات لازم به حرکت عمومی جامعه در جهت پیشرفت کمک میکند.
رمضانیان خاطرنشان کرد: جشنواره علمی پژوهشی بسیج فرهنگیان یکی از این اقدامات است که اکنون دوازدهمین دوره آن برگزار شده است و توانسته ظرفیت قابل قبولی را در این مجموعه شکل دهد و در صورت بهرهگیری درست قادر به گشودن بسیاری از گرههای جامعه خود و آموزش و پرورش خواهد بود.
در پایان این مراسم از نفرات برگزیده این جشنواره با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.