عبدالوحيد فياضي، سخنگوي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در گفتگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجو با اشاره به قانون سنجش و پذيرش دانشجو اشاره كرد و گفت: اين قانون در كشور از سوي مسئولان اجرايي شده اما اجراي اين قانون با اهمال كاري و سست كاريهايي انجام شده است.
وي در ادامه در خصوص علت سست اجرا شدن قوانين بيان كرد: دستگاههاي اجرايي برای اجراي قوانين تمهيد مقدمات نكردهاند و ميتوان گفت مسئولان ساز و كار اجراي قوانين را فراهم نكرده اند اما براي نمايندگان هيچ توجيهي قابل قبول نيست.
نماينده مردم نور و محمود آباد، گفت: نمايندگان معتقد هستند قوانيني كه در مجلس به تصويب نمايندگان رسيده است بايد در كشور اجرايي شود چرا كه نمايندگان در تصويب قانون تمامي تمهيدات و خلاء هاي قانوني، و ملاحظات لازم را در نظر گرفته اند و بايستي در كشور به نحو احسن اجرايي شود.
به گفته فياضي ماده 23 قانون برنامه پنجم توسعه جزء معضلاتي است كه دو دستگاه را با يكديگر درگير هستند و در خصوص اين ماده وزارت داريي در حال راه پيدا كردن به اين قانون است اما تاكنون به موفقيتي دست نيافته است.
سخنگوي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: وزارت آموزش و پرورش بايستي به استناد ماده 23 قانون برنامه پنجم آموزشكده هاي فني و حرفه اي و كشاورزي با همه امكانات و نيروي انساني را به وزارت علوم بايد منتقل ميكرد اما در بسياري از استان ها اين عمل به طور كامل صورت نگرفته است و اجراي ناقص قانون باعث تنش و درگيري در بسياري از استان ها شده است.
وي در ادامه به نشست اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات در خصوص اين موضوع اشاره كرد و اذعان داشت: به دنبال پیگری که مجلس در اجرای ماده 23 قانون برنامه پنجم مبنی بر این که همه امکانات منابع انسانی به همراه تغییر و تحولی که با وزارت علوم شده و می بایست وزارت آموزش و پرورش بر اساس توافق از قبل شده به وزارت علوم تحویل می داد اما این مر هنوز صورت نگرفته است اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات چندین جلسه در این خصوص برگزار کرد.
وی از گلایه مندی وزارت علوم از آموزش و پرورش خبر داد و گفت: اکثر هنرستان های کشاورزی در بسیاری از شهرستان ها همچون مازندران که امروز به آموزشکده تبدیل شده اند به دلیل این که دارای زمین های هکتاری هستند از این رو وزارت آموزش و پرورش دلشان نمی خواهد این زمین ها را به وزارت علوم وگذار کند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در خصوص پیگیری اجرای ماده 23 برنامه پنجم توسعه کمیسیون از مسئولان وزارت علوم و آموزش و پرورش و دیوان محاسبات و اقتصاد دارایی دعوت بعمل آورده ایم اما متاسفانه مقامات مسئول آموزش و پروش و علوم در جلسات حضور نیافتند.
نماینده مردم نور و محمود آباد به گزارش دیوان محاسبات در خصوص اجرای ماده 23 برنامه پنجم توسعه اشاره و خاطر نشان کرد: دیوان محاسبات در گزارش ارائه شده به کمیسیون فرایند پیگیری های خود را کاملا شرح داده است و امیدواریم که با این پیگیری این ماده 23 بدرستی در کشور اجرایی شود.
فیاضی بیان کرد: قرار بود گزارش دیوان محاسبات به جهانگیری معاون رئیس جمهور نیز ارائه شود تا معاون رئیس جمهور مشکلات میان دستگاهها و نهادهای اجرایی را برطرف کند.
به گفته نماینده مردم نور كاستي در اجرا نبايد هميشه متوجه مجلس باشد و دستگاههاي اجرايي موظف هستند قوانين مصوب مجلس را اجرايي كنند.
سخنگوي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس بيان كرد: اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در نظر دارند در جهت اجراي بند 23 قانون برنامه پنجم توسعه به معاونت رئيس جمهور نامه اي بنويسند تا اين موضوع هرچه سريعتر رسيدگي شود و با تشكيل جلسه مشكلات موجود را برطرف كنند.