اخبار دانشگاهی را از « کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir » دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید ابوالحسن ریاضی، معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان در چهارمین گردهمایی روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاه های سراسر کشور که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، ضمن تاکید بر رشد کمی آموزش عالی و تقاضای روز افزون جوانان برای حضور در دانشگاه ها تصریح کرد: با توجه به رشد کمی علاقه حضور در دانشگاه، دچار عدم توازن جدی در سطوح مختلف شده ایم؛ زمانی نه چندان دور یعنی 10 سال پیش، یک سوم جمعیت دانشجویی این روزها را دارا بودیم.
وی با تاکید بر اینکه 4 میلیون و 800 هزار دانشجو در دانشگاه های کشور تحصیل می کنند، خاطرنشان کرد: 2 میلیون و 800 هزار دانشجو در دانشگاه های دولتی و وابسته به وزارت علوم و بهداشت و درمان تحصیل می کنند و با توجه حجم بالای دانشجویی، با مشکلات زیادی در بخش اداری، مالی، فرهنگی و سلامت دانشجویان روبرو هستیم.
معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان با اشاره به بخش خدمات دانشجویی در وزارت علوم اظهار داشت: خدمات دانشجویی چه با کیفیت و چه بدون کیفیت در مجموعه گروه های دانشگاه ها نمود پیدا می کند. خوشبختانه در بخش مشاوره تلاش های زیادی صورت پذیرفته است و با اطلاعات قابل اتکایی که در این زمینه به دست آوردیم، روند مسائل را بررسی می کنیم.
ریاضی در مورد طرح سیمای زندگی دانشجویی خاطرنشان کرد: طرح سیمای زندگی دانشجویی که در تمامی دانشگاه های سراسر کشور صورت پذیرفته ، بازخوردهای خوبی به همراه داشته، اما متاسفانه نقش سلامت و بهداشت و درمان وضعیت خوبی ندارد؛ در حالی که این بحث از اهمیت بالایی نیز برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه انتظارات حوزه دانشجویی به سرعت رو به افزایش است، بیان داشت: شرایط کشور با این انتظارات تناسب چندانی ندارد، چرا که ما بخشی از زیر ساخت های دانشجویی را برای پاسخگویی نداریم. اکنون 63 دانشگاه ما مرکز بهداشت ندارند و این در حالی است که 130 دانشگاه دولتی فعال داریم و متاسفانه در بخشی از دانشگاه ها، یک دفتر بهداشتی هم فعال نداریم.
معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان ادامه داد: بی توجهی در بخش سلامت مثل سلف سرویس ها و اپیدمی هایی که گاهی در رسانه ها مطرح می شود، هیچ علتی غیر از مسئله بی توجهی به بهداشت ندارند و گاهی رسانه ها بیش از اندازه آن را بزرگ می کنند.
ریاضی با تاکید بر اینکه بخش درمان در اولویت وزارت علوم نیست، اظهار داشت: برخی از دانشگاه های ما امکاناتی شبیه درمانگاه دارند که در این موارد مشکلی نداریم، اما در بعضی مسائل ورود به درمان اجتناب ناپذیر است. همچنین در برخی موارد ممکن است دسترسی های دانشجویی به مراکز درمانی با خطراتی روبرو باشد؛ دانشگاهی داریم که نزدیک ترین مرکز درمانی به آنجا 60 کیلومتر است.
وی در پایان گفت: ما به دو علت وارد بحث درمان نمی شویم؛ اول اینکه هزینه بالایی را به همراه دارد و دوم به نوعی دخالت در بخش دیگر حاکمیتی محسوب می شود.