اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir »دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمید یعقوبی، مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت بهداشت صبح امروز در چهارمین گردهمایی روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاه های سراسر کشور که به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، تصریح کرد: نزدیک به 44 درصد از دانشجویان الگوی خواب و بیداری منظم دارند، اما بقیه دارای الگوی خواب نامنظم هستند.
وی با اشاره به وضعیت صرف صبحانه که تاثیر بسزایی در یادگیری دانشجویان دارد، خاطر نشان کرد: 19.5 درصد پسران و 12.5 درصد دختران و در مجموع نزدیک به 16 درصد دانشجویان اصلا صبحانه نمی خورند و 30 درصد گفته اند در طول هفته فقط یک یا دو روز صبحانه میل می کنند؛ 66 درصد از دانشجویان حداقل هفته ای یک یا دو روز از فست فود استفاده می کنند.
یعقوبی در مورد تحرک دانشجویان بیان داشت: 27 درصد از دانشجویان کشور ما هیچ گونه تحرکی ندارند و 30 درصد از دختران دانشجو اصلا ورزش نمی کنند. 45 درصد دانشجویان حداقل دو ساعت در روز اوقات فراغت دارند که معلوم نیست این زمان را چگونه می گذرانند. نتایج به دست آمده نشان می دهد استفاده از اوقات فراغت فعالانه نیست و بیشتر صرف کارهایی چون استفاده از اینترنت و خدمات موبایل است.
وی گفت: بیش از یک چهارم دانشجویان بیش از 5 ساعت در اینترنت وقت می گذرانند که ضرورتا این گذران وقت صرف کارهای فرهنگی و مطالعات علمی نمی شود؛ به طور کلی مدل زندگی دانشجویانمان نیاز به تغییر دارد. این مسئله رسالت ما را بیشتر می کند و اگر بتوانیم مدل زندگی آنها را تغییر دهیم یک کار فرهنگی چند ساله را انجام داده ایم.
وعده یعقوبی برای جذب کارشناس بهداشت
یعقوبی با اشاره به مقایسه ساختار و نیروی انسانی مراکز بهداشت دانشگاه ها اظهار داشت: سال قبل تنها 49 دانشگاه برای ما گزارش عملکرد بهداشت و سلامت دانشگاه خود را ارسال کرده اند. 48 درصد دانشگاه های ما کارشناس بهداشت ندارند و توصیه من به مسئولین بهداشت دانشگاه ها این است که هر آنچه کارشناس بهداشت بگیرید معادل هزینه حقوقی او به شما کمک می کنیم.
مدیر کل مشاوره و سلامت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه تنها 63 مرکز بهداشت در دانشگاه های کشور داریم، تصریح کرد: نیمی از دانشگاه های ما مرکز بهداشت ندارند، در حالی که مرکز بهداشت بسیار کم هزینه است. ما باید به سمت تقویت بخش بهداشت دانشگاه ها برویم؛ 22 دانشگاه یک جلسه هم در مورد مسائل آموزشی انجام نداده اند.
راهاندازی بخش ایمنی و سلامت دانشگاهها
وی در مورد وضعیت ویزیت های دندانپزشکی دانشجویان نیز اظهار داشت: 67 هزار ویزیت دندانپزشکی جهت سلامت دانشجویان و کارمندان شاغل در دانشگاه ها صورت گرفته است. توصیه ما این است که به سراغ گسترش درمان در دانشگاه ها نرویم، بلکه بخش ایمنی و سلامت دانشگاه ها را راه اندازی کنیم. وظیفه وزارت علوم تقویت نسل آینده است و باید مدل زندگی دانشجویان را تصحیح کنند. 5 هزار و 500 مورد بازدید از اماکن دانشگاهی جهت بررسی وضعیت بهداشتی آنان صورت گرفته است.
یعقوبی با تاکید بر اینکه به ازای هر ۱۰۰ دانشجو 11 صدم درصد کارشناس بهداشت داریم، ادامه داد: یعنی به ازای هر ۱۰ هزار دانشجو تنها یک کارشناس بهداشت در کشور وجود دارد و به ازای هر دو هزار و 500 دانشجو یک پزشک به دانشجویان خدمت رسانی می کند. در مجموع کل پرسنل بهداشت و درمان دانشگاه های کشور به ازای هر ۱۰۰ دانشجو 1.1 دهم می باشد که در مجموع عدد بدی نیست. ده درصد این نیروها بهداشتی و 90 درصد درمانی و اجرایی هستند. همچنین 18.6 دهم درصد به ازای هر دانشجو فضای بهداشتی و مشاوره ای در دانشگاه های کشور موجود می باشد.