به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو آخوندی وزیر راه و شهرسازی با حضور در جمع منتخبین سراسر کشور که از صبح امروز در مجلس قدیم برگزار شده است گفت: معتقدم سریع ترین و دست یافتنی ترین راهکاری که می توانیم در حوزه حمل و نقل داشته باشیم توسعه حمل و نقل هوایی است.
وی ادامه داد: 60 فرودگاه داریم که کمتر از ده فرودگاه در کشور فعال هستند و 50 فرودگاه دیگر فعالیت جدی ندارند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: ناوگان هوایی را در اسرع وقت نوسازی خواهیم کرد و این توسعه نیز در جهت توسعه ارتباطات بین المللی صورت خواهد گرفت و در این راستا با شرکت ایرباس و ای تی ال قرارداد 138 فروند هواپیما را امضا کردیم و مراحل اولیه آن را تا پاییز اتمام خواهد یافت و این هواپیماها وارد ایران خواهند شد و با حضور 138 فروند هواپیما دچار تحول بزرگی در حوزه هواپیمایی کشور خواهیم شد.
آخوندی در ادامه به نوسازی فرودگاه های کشور اشاره کرد و گفت: در بحث نوسازی فرودگاه ها با کمک سرمایه گذاران داخلی و خارجی در برنامه کاری خود قرار داده ایم که فرودگاه امام یکی از آن فرودگاه هاست که ما می توانیم با نوسازی فرودگاه های کشور به عنوان قدرت اول هوایی منطقه تبدیل شویم.
وی تصریح کرد: در راستای توسعه فرودگاه های کشور فرودگاه های منطقه تجاری دو اقدام بزرگ انجام داده ایم یکی ترمینال سلامت از جمله آن اقدامات است و با احداث چنین ترمینالی وضعیت پروازهای خارجی ما تحول خواهد یافت.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که آسمان ایران را به امن ترین آسمان برسانیم و در این راستا و در حوزه حمل و نقل نوسازی حمل و نقل هوایی ایران در فرودگاه بوشهر، اهواز، شیراز و مشهد به هفت فرودگاه بین المللی تیدبل می شود و برای تبدیل شدن این فرودگاه ها به فرودگاه های بین المللی در حال مذاکره با شرکت های خارجی هستیم.
آخوندی در ادامه به حوزه حمل و نقل زمینی اشاره کرد و گفت: اصلی ترین حوزه حملی و نقلی که در کشور ما وجود دارد حوزه حمل و نقل زمینی است و در تلاش هستیم تا خطوط ریلی کشور را به کشورهای همسایه متصل کنیم و به دنبال این هستیم که با کشورهای همسایه به نتیجه مثبت برسیم.
وی گفت: اگر مناطق مرزی غرب کشور مخصوصا نقده بهبود یابد امکان دارد که ما از طریق نقده به کشور عراق متصل شویم و در استان کرمانشاه نیز از قصرشیرین از ایران به عراق متصل خواهیم شد.
وزیر راه و شهرسازی اتصال شبکه ریلی ایران با کشورهای همسایه را یک استراتژی عملی دانست و گفت: این اتصالات کمک می کند تا ترانزیت ها و رفت و آمدها به سهوت انجام پذیرد.
آخوندی در ادامه به حوزه حمل و نقل جاده ای اشاره کرد و گفت: امروز بزرگراه های ایران به بزرگراه های کشورهای همسایه وصل هستند و تمام پایانه های مرزی ما فعال هستند و باید آنها را نوسازی کنیم و با سرمایه گذاری که در پایانه های مرزی انجام دادیم انتظار داریم که اقدامات مهمی در این زمینه صورت گیرد.
وی بیان داشت: در نظر داریم تا حوزه ریلی کشور را به خطوط حمل و نقل عمومی تبدیل کنیم اما در این راستا کم کاری هایی صورت گرفته و واگن هایی که در ایران فعالیت می کنند عمرشان 60 سال است و در این خصوص با کشورهایی که در امر واگن سازی سررشته دارند مذاکره کرده ایم و سرمایه گذارهای ژاپن قرار است برای 5 سال 28 میلیارد دلار در ایران فعالیت کنند و برای نوسازی حمل و نقل ریلی با کشورهایی که دارای خطوط ریلی سریع السیر هستند وارد مذاکره شده ایم و در آینده ای نزدیک خطوط راه آهن قم اصفهان را به نتیجه خواهیم رساند و با به نتیجه رسیدن آن بسیاری از مشکلات بزرگراه های پرترافیک کشور به ویژه آزادراه تهران قم حل و فصل می شود.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به توسعه بنادر ایران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بخش عمده بازار ایران از بنادر جنوب خلیج فارس صورت می گیرد این در حالی است که اکثر بنادر موجود کشور آماده پهلوگیری هستند و برای این امر به بیش از 50 میلیارد دلار با سرمایه گذاران بین المللی وارد مذاکره شده ایم.
آخوندی در ادامه به بندر چابهار اشاره کرد و گفت: در این بندر کار به خوبی پیش رفته و اکنون دو و نیم میلیون تن در این بندر بارگیری می شود و در حال افزایش این بندر به شش میلیون تن هستیم تا بتوانیم در این بندر شش میلیون تن بار را بارگیری کنیم.
برو آدم شو،
دروغگوی نون به نرخ روز خور