سایت خدمات هوشمند دولت امروز افتتاح میشود
نخستین مرحله از درگاه ملی خدمات هوشمند دولت امروز همزمان با روز جهانی ارتباطات با حضور مدیران و فعالان عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح می شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات ایران هدف از راه اندازی درگاه ملی خدمات هوشمند دولت را ارائه اطلاعات و خدمات به صورت واحد دانست و گفت: استانداردسازی فعالیتهای دولت و حرکت به سمت معماری سرویسگرا و خدمتمحور از اهداف اجرای این طرح است.
رضا باقری اصل افزود: درگاه ملی جایی است که شناسنامه خدمات مورد تأیید سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور است و با آخرین ویرایشها، اطلاعات و شرایطی که برای دریافت این خدمات مورد نیاز است.
وی می گوید: در این درگاه کانالهای دریافت خدمت و اینکه مردم برای اخذ خدمت به کجا مراجعه کنند و تمامی اطلاعات مورد نیاز ارائه خدمت در این پورتال ملی دریافت می شود .
باقری درباره ویژگی های درگاه ملی خدمات هوشمند دولت تاکید دارد : وقتی خدمات استاندارد میشود اولین نکتهای که اتفاق میافتد این است که شفافیت در اطلاعرسانی و دسترسی به خدمات صورت میگیرد، یعنی مردم با دسترسی به این خدمات مسیر اخذ خدمات را شناسایی میکنند و همچنین دسترسی به خدمات الکترونیک نیز حاصل میشود.
دستگاههای اجرایی در سالهای اخیر تلاش بسیاری داشتند که فرآیندهای ارائه خدمات خود را تا حد ممکن الکترونیکی کنند، ولی کار آنها جایی به انتها میرسد که نیازمند اخذ اطلاعات و استعلامات از دستگاههای دیگر میشوند و در حقیقت میخواهند به جای فرآیندهای درون دستگاهی و عمودی ، جایی این فرآیندها به صورت یکپارچه و افقی بین دستگاهی صورت بگیرد.
باقری در این زمینه می گوید : اینجا همان جایی است که ارزش افزوده خدمات نسل دوم دولت الکترونیک شکل میگیرد، اینکه انتظار داریم مردم کاهش رفت و آمد داشته باشند و به جای اینکه مردم دنبال اخذ خدمت بدوند، دستگاههای دولتی در پشت منظر عمومی با تبادل اطلاعات واستعلامات ارائه سرویس را انجام دهند.
برای همین و به دلیل اهمیت این فرایند یکپارچه و با الزاماتی که دولت در این زمینه ایجاد کرده است ، اکنون بسیاری از سازمان و نهادهای دولتی به درگاه ملی خدمات هوشمند دولت پیوسته اند .
در این زمینه مدیر طرح درگاه ملی خدمات هوشمند دولت می گوید: هم اکنون در درگاه ملی خدمات هوشمند دولت 69 دستگاه با ارائه 826 خدمت حضور دارند که مردم از سه طریق می توانند خدمات مورد نیاز خود را به دست آورند .
سید میثم حسینی درباره این سه راه می افزاید: ارائه خدمات در این درگاه در چهارده خوشه بندی تقسیم شده است که مراجعه کنندگاه با مراجعه به این خوشه بندی به عنوان مثال آموزش و پرورش ، بهداشت و سلامت و ورزش می توانند خدمات مربوط به هر کدام از موضوعات را دریافت کنند .
وی می گوید : راه دوم جستجوی خدمات در درگاه ملی خدمات هوشمند دولت، مراجعه به لینک ها هر کدام از دستگاههای اجرایی است که در این درگاه به صورت مستقیم ارائه شده است .
حسینی با اشاره به اینکه برخی مراجعه کنندگاه اطلاع دقیقی از خوشه بندی موضوع مورد توجه خود یا دستگاه ارائه کننده این خدمات ندارد ، می افزاید : در درگاه ملی خدمات هوشمند دولت بخشی برای جستجوی موضوعی در نظر گرفته شده است تا خدمت مورد نظر به راحتی در اختیار مخاطف خود قرار گیرد.
وی درباره دسترسی به درگاه ملی خدمات هوشمند دولت می افزاید : این درگاه از نشانی iran.gov.ir قابل دسترسی است .
حسینی درباره اینکه دستگاههای اجرایی هرکدام خودشان خدماتی الکترونیکی را دارند ، گفت: وقتی مردم درخواست مشخصی را از یک سری دستگاهها دارند میدانند برای اخذ خدمت به کجا مراجعه کنند، در غیر این صورت در این درگاه با یک جستجوی ساده یا مراجعه به خوشه مربوط میروند، میتوانند متوجه شوند این سرویس وجود دارد یا جزو خدمات دولت هست و کدام دستگاه ارائهدهنده آن است و چه فرآیند و شرایطی دارد.
البته در چارچوب درگاه ملی خدمات هوشمند دولت، گذرگاه خدمات دولت (GSB) نیز در مرکز ملی تبادل اطلاعات وزارت ارتباطات ایجاد شده است . این گذرگاه سامانه ای است که به جای اینکه دستگاه های اجرایی برای تبادل اطلاعات ، سرویس الکترونیک ایجاد کنند به این گذرگاه وصل میشوند و با استانداردهای آن دستگاه و امن بودن آن گذرگاه، خدمات الکترونیکی مربوط به دولت را تبادل یا اخذ میکنند.
علی رضا گلی بوشهری مدیر گذرگاه ملی خدمات می گوید : فقط کافی است که همه دستگاههای اجرایی به این GSB وصل باشند و خدمات الکترونیک خود را تدوین کنند، یعنی به جای هزاران نقطه دو به دو، یک اتصال متقابل به GSB یا همان گذرگاه خدمات دولت، بستر یکپارچهای را برای تبادل خدمت انجام میدهد که در حال حاضر 114 مورد وصل شدهاند.
وی همچنین درباره مزیت های استفاده از گذرگاه تاکید دارد : مدیریت دقیق و یکپارچه بر روی ارائه خدمات ، ارائه کوتاهترین زمان برای خدمات و در نهایت اتلاف وقت کمتر برای اینگونه خدمات از مزیت های مهم درگاه ملی خدمات هوشمند دولت است .
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.