کد خبر:۵۱۱۴۶۲
آیت‌الله جوادی آملی در پیامی به کنگره ملی حکمت و خرد جندی‌شاپور اهواز:

جامعه‌ای که در سایه پزشکی حکیمانه باشد، آن جامعه ، جامعه فرشته است

آیت‌الله جوادی آملی ضمن صدور پیامی به کنگره ملی حکمت و خرد جندی‌شاپور با بیان اینکه حکمت می‌تواند پزشکی را به جامعیت برساند، گفت: پزشک دستی بر زمین و دستی بر بالای زمین دارد و وقتی بیماری را درمان می‌کند، باید بُعد جسمی و هم بُعد ملکوتی او را در نظر بگیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، آیت‌الله جوادی آملی در پیام تصویری خود که به اولین کنگره ملی حکمت و خرد جندی‌شاپور و بزرگداشت علی بن عباس اهوازی که امروز 28 اردیبهشت‌‌ماه در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز برگزار شد ارسال کرد، ضمن تبریک ایام شعبانیه و قدردانی از برگزارکنندگان این کنگره اظهار کرد: آنچه می‌تواند جامع بین حکمت و خرد در یک سو و شکوفایی ایرانی و اسلامی این حکمت و فرد از سوی دیگر باشد، جریان پزشکی را به حکمت و جامعیت می‌رساند؛ اگر پزشکی در محدوده تن خلاصه شود مشترکات فراوانی بین انسان و دام وجود دارد که تفاوت در مقدار مصرف دارو را سبب می‌شود.

 

وی با اشاره به نقش حکمت در پزشکی، افزود: کاری که حکمت می‌کند، این است که پزشک را به جامعیتی می‌رساند که مشترکات بین انسان و فرشته را بررسی می‌کند و به سمت فرشته‌شدن حرکت کند. اگر انسان به مکتب وحی دست پیدا کند، فرشته‌خوی می‌شود؛ نه بیراهه می‌رود و نه راه کسی را می‌بندد.

 

این مرجع تقلید ادامه داد: این کنگره که جهت شکوفایی این مطلب از منظر ایران و اسلام برگزار می‌شود وقتی به جامعیت خود می‌رسد که مشترکات انسان و فرشته مشخص شود؛ در آغاز سوره مبارکه علق ما را به مکتب کرامت فرا می‌خواند و جامعه کریم، جامعه فرشته است. بسیاری از فرشتگان محو جلال و جمال الهی‌اند و بسیاری از بزرگان نیز راه حکمت را طی کرده، به معرفت رسیده و فرشته‌خوی شده‌اند.

 

جوادی آملی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم و با بیان این‌که قرآن ما را گذشته از آن‌که از لذائذ ظاهری برخوردار می‌کند از لذت معنوی آگاه می‌کند، گفت: در آیه‌ای آمده است که "ما به نام دوست شراب می‌نوشیدیم و مست شدیم و این دو کار ما قبل از آن بود که خدای سبحان درخت انگور را خلق کند"؛ این موضوع برای همه‌ی ما صدق می‌کند، نه زمان دارد تا ما را متزمن معرفی کند و نه مکان دارد که ما را متمکن معرفی کند. گفته‌اند در اینجا منظور درخت انگور نیست بلکه کل نظام هستی و آسمان و زمین مدنظر است.

 

وی ادامه داد: یعنی قبل از آن‌که آسمان و زمین خلق شوند انسان با خدا عهد بست جز او را نشناسد، نپسندد و نپذیرد. حکمت این ظرفیت را دارد که پزشکی را به جامعیت برساند تا وقتی پزشک بیماری را درمان می‌کند هم بُعد جسمی او را در نظر داشته باشد و هم بُعد ملکوتی او را؛ هم روح و هم بدن را در نظر بگیرد. پزشک دستی بر زمین و دستی بالای زمین دارد.

 

این مرجع تقلید تأکید کرد: جامعه‌ای که در سایه پزشکی حکیمانه باشد جامعه فرشته است. اگر مشکلاتی مانند اختلاس، رشوه، ربا و ... وجود دارد، همه به این دلیل است که انسان در بدن خلاصه شده و اگر انسان مشترکات بین خود و دام را در یک سو و مشترکات بین خود و فرشته‌ها را در سوی دیگر بنهد این جامعیت هم خواسته تن و هم خواسته روح را تأمین می‌کند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار