به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو هاشم زائی رئیس سنی مجلس دهم در نطق پیش از دستور خود با بیان اینکه یکصد و ده سال است که از مشروطه در ایران می گذرد گفت: تاسیس نهاد پارلمان با یاد و نام خداوند متعال و با سلام و درود به همه ارواح شهدا و جنگ تحمیلی و با یاد و خاطره امام راحل بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و ادای احترام به مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای و با تشکر از حضور روحانی، ریاست قوه قضاییه، مجمع تشخیص مصلحت نظام و ریاست دفتر مقام معظم رهبری و هیئت محترم دولت، سفرا و کاردانان کشورهای خارجی مقیم ایران و خانواده محترم شهدا آغاز دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را اعلام می دارم.
وی ادامه داد: نهادی که نماد قدرت و تغییر است مجلس نمادی از اندیشه اسلامی است که هیچ مقام و موقعیتی ابدی نیست و گذشته از مبانی اخلاقی و آموزه های اخلاقی دینی روزگار در چرخش بوده است.
رئیس سنی مجلس دهم تصریح کرد: در نظام مردم سالار همواره این موضوع وجود دارد که اکثریت به اقلیت و اقلیت به اکثریت تبدیل شوداما هیچ گاه اکثریت نمی تواند حقوق اقلیت را نقض کند و به حمد خدا در نظام جمهوری اسلامی ایران بعد از گذشته چهار دهه همه جناح های سیاسی به حکمرانی دست یافتند اما این نیز گذرا خواهد بود
هاشم زائی اذعان داشت: خواهران و برادران مجلس شورای اسلامی مجلس دهم نقطه عطفی در نظام پارلمانی است و مردم سالاری نوپایی است چرا که مجلس در بیشتر حوزه ها مردم به تغییر و تحول دست زده اند و رای دهندگان خواهان تغییر در موضع سیاسی مجلس به خصوص نسبت به دولت است.
وی گفت: مجلس دهم می تواند با اتکا به رای ملت که به برنامه تغییر و تبدیل داده است و نتایج آن در همه حوزه های انتخابیه مشهود است و روح جسارت در تصمیم گیری، انسجام در حکمرانی در قوه مجریه بدهد.
رئیس سنی مجلس دهم ادامه داد: رای دهندگان با رای خود در اکثریت حوزه های انتخابیه به احزاب و ائتلاف های انتخاباتی به جای افراد و برنامه های ما رای دادند گر چه به علت تاریخی و ساختاری هنوز حزب در انتخابات ما جایگاهی ندارد اما رای ملت در انتخابات مجلس دهم بهترین بستر برای تقویت نظام حزبی کشور است.
هاشم زائی در ادامه به تشکیل فراکسیون ها در آغاز مجلس اشاره کرد و گفت: نظم فراکسیونی در آغاز مجلس دهم می تواند شروع خوبی برای این کار باشد و این ارتباط سیاسی و حزبی مربوط به هیچ یک از جناح ها نیست بلکه اساس رشد و توسعه سیاسی ملت ایران است. رای دهندگان با رای به جوانان و به نسل تازه سیاستمداران و نخبگان و نمایندگان نشان دادند که فقط یک برنامه سیاسی رای نداده اند بلکه رای آنها دارای معنا و مفهوم اجتماعی است.
وی تصریح کرد: مردم با رای خود خواستار خروج از بسته محدود مدیریتی هستند و با این رای خود روح تازه ای را به بدنه کارشناسی تزریق کنند و من به نوبه خود حضور این نسل جوان را در مجلس دهم خیر مقدم عرض می کنم.
رئیس سنی مجلس دهم در ادامه خطاب به مدعوین افتتاحیه مجلس دهم گفت: موضوع مهم مجلس نهم به مجلس دهم موضوع برجام بوده است درست است که برجام به خودی خود فاقد عناصر ارزشمند است اما فراتر از خود برجام باید به اراده، اقتدار ایران توجه کرد ملت ایران در تداوم حق مسلم خود برای بهره برداری از انرژی صلح آمیز هسته ای با گذار سال های سخت به این نتیجه رسیدند که برجام را مضا کنند من با احترام به همه منتقدان برجام را نماد اقتدار حاکمیت جمهوری اسلامی می دانم.
هاشم زائی اذعان داشت: از مجلس دهم به عنوان نهاد قانونگذاری در حداکثر توان برای اجرای مفاد برجام استفاده خواهیم کرد همان گونه که نهضت دستیابی ایران به انرژی هسته ای یک نهضت ملی بود و به دولت یا جناح خاصی تعلق نداشت برجام نیز به یک دولت و مجلس خاص تعلق ندارد و امری ملی است که همه نهادها باید مورد توجه قرار دهند.
وی گفت: برجام به عنوان یک هدف و یک وسیله است برای تقویت
هاشم زایی در ادامه به تقویت اقتصاد ملی اشاره کرد و گفت: تقویت اقتصاد ملی از طریق جذب تکنولوژی و سرمایه گذاری خارجی، رشد کارآفرینی و توانمندی ظرفیت های بومی و داخلی اقتصاد ایران است.
وی در خصوص اقتدار ملی نیز گفت: تقویت اقتدار ملی در زمانی صورت می گیرد که تنش زدایی در روابط امور خارجه وجود نداشته باشد و ارتباط با کشورهای منطقه و دوستان سیاسی صورت خواهد گرفت.
هاشم زایی در ادامه به اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت: اقتصاد ایران در شرایط فعلی قرار دارد که عبور از تورم باید صورت گیرد اما این عبوری که دولت انجام داده است کافی نیست و باید برای عبور از رکود چاره عاجل اندیشیده شود و همچنین ضرورت دارد که در سیاست های اقتصادی تجدیدنظر شود و جسارت ها در خصوص تصمیم گیری ها افزایش یابد چرا که امروز نوبت مسئولان دولت است که پاسخگوی ملت باشند گرچه بحران نقدینگی قابل درک است اما تکیه کردن بر آن برای شانه خالی کردن از مسئولیت های اجرایی قابل درک و فهم نیست.
رئیس سنی مجلس دهم بیان داشت: دولت باید برای تقویت اقتصاد ملی از سرمایه گذاران خارجی دعوت به عمل آورد توان رقابت و مشارکت برای سرمایه گذاران داخلی را فراهم آورد و کوچک سازی اقتصاد دولتی، تقویت اقتصاد بخش خصوصی، مقررات زدایی و غرامت افزایی و رانت ستیزی اساس استراتژیک اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.
وی اذعان داشت: سنت الهی همواره بر تغییر و تحول بوده است و تاریخ نیز رو به تکامل است اگر ما خود را تغییر ندهیم و زمینه تغییر و تحول را نیز در کشور ایجاد نکنیم و برای بهبود کشور تلاش نکنیم و عمر چند روزه خود را به نظام رقابت های بیهود آراسته کنیم این تاریخ و ملت هستند که ما را تغییر می دهند.
هاشم زایی در خاتمه بیان داشت: از آحاد ملت ایران که با حضور پرشور خود باعث سرافرازی دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران گردیدند تشکر کنم همچنین از دولت تدبیر و امید مخصوصا وزارت کشور و هیئت اجرایی و شورای نگهبان، هیئت های نظارت و قوه قضائیه و نهادهای نظامی و امنیتی برای برگزاری بسیار خوب انتخاب تشکر و قدردانی دارم.
گفتنی است رئیس سنی مجلس شورای اسلامی در زمان دعوت از گلپایگانی، نماینده مقام معظم رهبری برای قرائت پیام مقام معظم رهبری در افتتاحیه مجلس دهم نام مرحوم آیت الله محمدعلی گیلانی را آورد این امر موجب خنده حضار شد و زمانی که آقای گلپایگانی در جایگاه جهت قرائت پیام مقام معظم رهبری حضور یافت با خنده خدمت به حضار و منتخبین مجلس دهم گفت: من نمی دانم آیت الله گیلانی چگونه می خواهد از آن دنیا به این دنیا بیاید و پیام را قرائت کند که این صحبت گلپایگانی نیز باعث خنده حضار در صحن علنی مجلس شد.