از زمان ظهور گروه تروریستی القاعده در افغانستان به وسیله آمریکا و پس از آن، حمله به عراق برای سرنگونی صدام، تعارضات فرقه ای میان شعیه و سنی به یکی از مهم ترین اختلافات سیاسی در خاورمیانه بدل شده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، موسسه اصداء بیرسون ـ مارستیلر از جوانان 16 کشور عرب زبان در خصوص اختلافات مذهبی در خاورمیانه نظر سنجی به عمل آورد.
ـ از پاسخگویان پرسیده شد: « به نظر شما مذهب نقش بسیار مهمی در خاورمیانه دارد یا خیر؟»
نتایج: 52 درصد از پاسخگویان گفته اند «بلی» مذهب نقش بسیار مهمی در خاورمیانه دارد و 29 درصد گفته اند «خیر» مذهب نقش مهمی در خاورمیانه ندارد. 19 درصد نیز گزینه « نمی دانم» را انتخاب کرده اند.
ـ از پاسخگویان پرسیده شد: « در مقایسه با پنج سال گذشته روابط میان شیعیان و اهل سنت چه تغییری کرده است؟»
نتایج: 47 درصد از پاسخگویان معتقدند روابط میان شیعه و سنی « بدتر شده است»، 24 درصد گفته اند «تغییر نکرده است» و 18 درصد اظهار داشته اند «بهتر شده است» 11 درصد نیز گزینه « نمی دانم» را انتخاب کرده اند.
ـ از پاسخگویان پرسیده شد: « به نظر شما اختلافات شیعیان و اهل سنت چه تاثیری بر ناآرامی های موجود در منطقه دارد؟»
نتایج: 72 درصد از پاسخگویان اختلافات شیعه و سنی را مهم ترین علت ناآرامی های موجود می دانند و 17 درصد اختلافات شیعه و سنی را در ناآرامی های موجود بی تاثیر می دانند و 11 درصد نیز گزینه «نمی دانم» را انتخاب کرده اند.
از زمان ظهور گروه تروریستی القاعده در افغانستان به وسیله آمریکا و پس از آن، حمله به عراق برای سرنگونی صدام، تعارضات فرقه ای میان شعیه و سنی به یکی از مهم ترین اختلافات سیاسی در خاورمیانه بدل شده است و دامن زدن به این اختلافات جنگ های متعددی را در لبنان، سوریه، عراق و یمن به راه انداخته است. بیش از نیمی از پاسخگویان این نظر سنجی، مذهب را عامل مهم در خاورمیانه می دانند و بر این باورند که دامن زدن به اختلافات مذهبی موجب تعارض شدید در منطقه شده است.