به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نمایشگاه «بهشت سامرا» یکشنبه 23 خردادماه در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) افتتاح شد. «بهشت سامرا» نمایشگاهی از طرحهای مطالعاتی مرمت و بازسازی حرم مطهر امامین عسکری ین است.
«محمود صلاحی» رئیس سازمان فرهنگی هنری، «شهرام بابایی» مدیر موزه هنرهای تجسمی و امور موزههای سازمان فرهنگی هنری شهرداری، «زاهد احمد دخیل الطایی» وابسته فرهنگی سفارت عراق، احمد مسجد جامعی، معماران و جمعی از هنرمندان در این مراسم حضور داشتند.
در ابتدای مراسم «شهرام بابایی» مدیر امور موزههای سازمان فرهنگی هنری شهرداری به تشکر و قدردانی از خادمین حرم و معماران و مهندسان شرکت «پیر راز» پرداخت.
در بخش بعد مراسم «سید محمد نژاد حسینیان» با اشاره به ویژگیهای شهر سامرا گفت: علاوه بر حرمین شریفین، منزل این دو امام نیز در همان مکان بوده و این مکان در واقع زادگاه و محل رفت و آمد امام زمان (عج) بوده است و این ویژگیها این محل را خاص میکند.
وی افزود با اشاره به این که نمایشگاه حاصل زحمات 14 ماهه مهندسان است که با بیش از 12000 نفر ساعت به دست آمده است، گفت: ما عملاً فعالیت مطالعاتی را از اواخر سال 93 آغاز کردیم. اما این سیر مطالعاتی اتفاق ویژهای نبود بلکه این موضوع که این طرح برای حرمین عسکریین بود و مردم خیر و مشتاقان برای کار خیر عجله دارند، به صورت ویژه و با حجم کاری زیاد سعی کردیم مطالعات را به سرعت تکمیل کنیم.
نژاد حسینیان در مورد منابع مطالعات گفت: در این رویداد از بیش از 300 منبع مکتوب بهره بردیم و با مراجعه به بیش از 37 مأخذ از عکسهای مسنتد استفاده کردیم که به این مجموعه میتوان مراجع شفاهی را نیز اضافه کرد.
در بخش بعدی ابراهیم یوسفی نژاد دقایقی برای حاضرین مناجات خوانی کرد.
پس از مناجات خوانی احمد مسجد جامعی گفت: حرم امامین عسکریین در گذشته توسط برادران اهل سنت حفظ و نگهداری میشد که این نشانه همبستگی و همدلی ادر حفظ میراث ائمه اطهار علیها سلام بود. اما این اتفاقات تروریستی که چند سالیتس رخ میدهد برای خراب کردن چهره اسلام ناب است.
وی افزود: چنانچه میبینیم این افراد قصد لطمه زدن به هنر و نابودی فرهنگ را دارند. در واقع این تروریستها ضد هنر هستند و نه اینکه فقط حرم ائمه اطهار را خراب کنند بلکه قصدشان خراب کردن فرهنگ دینی است. در این شرایط وظیفه ما تقویت فرهنگ و هنر است.
مسجد جامعی عنوان کرد: آثاری که این افراد از بین بردند؛ جدا از آثار اسلامی، آثار تاریخی و هنری است و اساساً این افراد با فرهنگ و هنر ستیز دارند.
وزیر اسبق وزارت ارشاد در مورد زحمت مهندسان این طرح گفت: این دوستان بسیار دقیق و با استفاده از منابع و کتب قدیمی نقطه شناسی کردند و حتی زیارت جامع کبیره که دور درون گنبد نوشته شده بود را عیناً بازسازی کردند چرا که دقت در این عمل مبارزه با تروریسم فرهنگی است.
مسجد جامعی با ضمن اشاره به تمدن کهن شهر سامرا گفت: این تمدن به یمن برکت وجود ائمه اطهار تا به امروز دست نخورده باقی مانده است.
وزیر اسبق وزارت ارشاد به مهندسان این طرح توصیه کرد که در این کار ناظرین ورزیدهای باشند و سرعت را ملاک عمل خود نگیرند چراکه فقط با دقت بالا چنین کارهایی ماندگار میشود.
وی در پایان عنوان کرد: حفظ ویژگیهای قدیمی بسیار مهم است زیرا که این هنر عقبه زیادی دارد و نمیشود به راحتی در آن دست برد.
«محمود صلاحی» رئیس سازمان فرهنگی هنری آخرین سخنران این مراسم بود که ضمن تشکر از حاضرین و به ویژه رایزن فرهنگی سفارت عراق عنوان کرد: سامرا برای ما موضوعیت دارد. غیر از اینکه این شهر یکی از عتبهها است؛ این شهر محل تولد امام عصر است.
وی با اشاره به صحبتهای احمد مسجد جامعی گفت: این تروریستها خودشان برنامهای برای تخریب ندارند و این طرحها صهیونیستی و امریکایی است که میخواهند جلوی رشد اسلام را بگیرند و سعی دارند با ایجاد گروهی از داخل مسلمانان این کار را انجام دهند که چهره اسلام ا در جهان خراب کنند.
وی در پایان با تقدیر از مهندسان، معماران و طراحان این پروژه گفت: آنها با به خطر انداختن جانشان برای طراحی به سامرا سفر کردند. باید به آنان آفرین گفت.
وی در پایان مراسم از حضار برای حضورشان تشکر کرد.