به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ شهریار زرشناس از پژوهشگرانی است که با رصد جریانهای فکری و فرهنگی کشور و نظام سلطه، به رهیافتهای نظری مناسبی در زمینه تهاجم فرهنگی و راهکارهای نفوذ دشمنان در سه دهه اخیر در مراکز فرهنگی، آموزشی، هنری و حتی سیاسی کشور، دست یافته است. این کتاب به سفارش مرکز مطالعات راهبردی فرهنگی ژرفا و برای آشنایی مخاطبان عمومی با نظام سرمایه داری و ماهیت سرمایه داری مدرن نگاشته شده است.
این کتاب در سه فصل تنظیم و نگاشته شده است: «ماهیت و مختصات سرمایه داری مدرن»، «مولفه های بنیادین نظام سرمایه داری مدرن» و «سرمایه داری مدرن و یهودیت».
در بخشی از این کتاب می خوانیم: «نظام سرمایهداری، تجسم و ظهور اقتصادی اجتماعی عالم مدرن است. مدرنیته نفس مدبر غرب مدرن است و برجستهترین ویژگی آن، اومانیسم است. سرمایه و سرمایهداری در ذیل مدرنیته و عالم مدرن است که فعلیت و تحقق پیدا میکند و از این رو جان و جوهری اومانیستی دارد. اومانیسم همانا تجسم ولایت نفس اماره است و ماهیتی ضد اسلامی دارد، سرمایهداری مدرن نیز به تبع جوهر اومانیستیاش، جانمایه ضد اسلامی دارد. نظام سرمایهداری تجسم اقتصادی اجتماعی استکبار مدرن است و در تقابل ماهوی با اسلام و دین و دیانت قرار دارد.»
زرشناس در بخشی دیگری از کتاب می نویسد: «اسلام هیچ نظام و مناسبات بهرهکشانه و ظالمانه و ناعادلانه و مبتنی بر تکاثری را نمیپذیرد و سرمایهداری مدرن همۀ این مولفهها را داراست. نظام سرمایهداری در مبادی و غایاتش در تقابل و ستیز با اسلام و ولایت الهی و جهتگیری توحیدی قرار دارد و از این رو نظامی نامشروع است... سلطۀ نظام سرمایهداری مانع اجرای عدالت است و خصیصۀ بهرهکشانۀ این نظام ریشه در ماهیت استکباری آن دارد. اگر مکانیسم عمل و کارکرد نظام سرمایهداری، بهرهکشانه و ظالمانه نبود هرگز فقر و فاصله طبقاتی وحشتناکی که در اجتماعات سرمایهداری مدرن دیده میشود، پدید نمیآمد...»