اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ دانشگاه صنعتی شریف یکی از دانشگاه های تاثیر گذار و برتر در کشور محسوب می شود که با استفاده از توان متخصصان و اساتید حاضر در دانشگاه توانسته به یاری دانش پژوهان و محققان بیاید.
کارآفرینی دانش بنیان و توجه به نیازهای محققان جوان یکی از اساسی ترین ملزومات برای داشتن فعالیت تحقیقاتی بی دغدغه است؛ فعالیتی که در پایان منجر به خلق یک محصول یا تولید ایده و فکر و اندیشه شود.
بر همین اساس، مجمع حامیان علم و فناوری با تأسی از روش انبیای الهی و در راستای توسعه علم و فناوری از طریق ساخت دانشکده، آزمایشگاه، خوابگاه، کمک به کارآفرینی دانش بنیان و ساخت امکانات رفاهی دانشجویی، در جهت بهرهگیری از توانمندیهای مادی و معنوی و هدایت اشتیاق انسانهایی که ماندگاری خود را در ماندگاری علم و دانش میدانند، در تاریخ ۲۵ آبان ماه ۱۳۹۴ تشکیل شد.
در مراسم تشکیل و تعیین هیئت موسس این مجمع که محمدرضا عارف، شهرداران برخی مناطق تهران، جمعی از خیرین، مدیران عامل برخی از شرکتهای بزرگ کشور، هیئت رئیسه و اساتید دانشگاه شریف حضور داشتند، رئیس دانشگاه ضمن معرفی دانشگاه شریف گفت: دانشگاه صنعتی شریف در دهه 60 شمسی با ایجاد دورههای تحصیلات تکمیلی بطور جدی پا به عرصه پژوهش گذاشت و در کنار هدف اول (تربیت نیروهای متخصص)، با حل مسائل اساسی کشور و تربیت کادر آموزشی برای دیگر دانشگاهها نقش موثرتری را در جامعه ایفا کرد. در حال حاضر بیش از نیمی از دانشجویان دانشگاه در سطح تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) هستند و دانشگاه از این طریق در جلوگیری از فرار مغزها نیز نقش موثری را ایفا کرده است.
رئیس دانشگاه به مسیر تحول دانشگاه در آینده اشاره کرد و گفت: دانشگاه صنعتی شریف در سال 94 همزمان با جشن پنجاه سالگی خود، در حال تدوین برنامهای بلند مدت است که با تحقق آن نقش موثرتری را نسبت به گذشته در کشور و در جامعه بین المللی ایفا کند. ارتقای جایگاه علمی، افتخار آفرینی در سطح جهانی و مشارکت فعالتر در حل مسائل و چالشهای اساسی کشور از جمله اهداف کلانی است که دانشگاه در آینده دنبال میکند و در این مسیر، فضای فیزیکی محدود و ضعف در امکانات کالبدی (آزمایشگاهها، کارگاهها و امکانات تحقیقاتی) دانشگاه مهمترین مانع خواهد بود.
فتوحی تاکید کرد: کمبود منابع مالی به ویژه کاهش چشم گیر بودجه و اعتبارات دولتی و عمومی باعث این ضعف و محدودیت شده است و از خیرین محترم تقاضای همفکری برای ادامه مسیر داریم.
خاطرنشان می شود، اشاعه و گسترش فرهنگ وقف در جهت رشد کمی و کیفی دانشگاه از طریق رسانههای گروهی و مقالات داخلی و بینالمللی، ارائه مشاوره و بسترسازی جهت تسهیل در امر جذب کمکهای خیرین، شناسایی خیرین و جذب کمکهای ایشان، نظارت بر فرآیند هزینه کرد کمکهای خیرین و حسن انجام تعهدات دانشگاه و نظارت و پیگیری تخصیص منابع مالی وزارتخانهای و دولتی برای تکمیل پروژههایی که با کمک خیرین ساخته میشود؛ از جمله اهدافی است که برای تشکیل مجمع حامیان علم و فناوری شریف تبیین شده است.
تعریف نشان حامیان علم و فناوری و تعریف شاخصهای ارزشیابی برای تقدیر سالانه خیرین، شناسایی و دستهبندی نیازهای دانشگاه با اولویت نیازهای علمی و پژوهشی و معرفی خیرین و همچنین برگزاری همایشهای علمی در راستای تبیین مبانی وقف و خیرین هم توسط این مجمع صورت می گیرد.
آنچه قابل توجه است استفاده از ظرفیت و توان افراد مختلف از متخصصان و خیرین گرفته تا اقشار دیگر، می باشد که باعث شده مجمع علم و فناوری شریف به معنای واقعی برای کمک به نخبگان و محققان و پژوهشگران باشد.