عضو جبهه پایداری گفت: در حال حاضر نوک تیز حمله آقای پورمحمدی را نشانه میرود اما موضوع تنها وزیر دادگستری نیست؛ توجه داشته باشید که ایشان وزیر کابینه روحانی است.
زهره طبیب زاده، عضو جبهه پایداری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اظهارات اخیر پورمحمدی وزیر دادگستری مبنی بر اینکه ۵ سال پیش درباره فیشهای حقوقی هشدار دادم اما صداوسیما آنها را پخش نکرد، اظهار داشت: ما در کشور ۲ نهاد نظارتی داریم؛ یکی سازمان بازرسی کل کشور و دیگری دیوان محاسبات؛ که هردوی آنها مسئولیت نظارت بر دستگاههای اجرایی را بر عهده دارند که دیوان محاسبات خود بهصورت مستقیم وارد حسابرسی بر عملکرد دستگاههای اجرایی کشور میشود.
وی با بیان اینکه حسابرسی دیوان محاسبات کشور هرساله اتفاق میافتد، افزود: بهویژه در زمان تغییر دولتها و در سال آخر کاریشان، دیوان محاسبات در دستگاه دولتی مستقرشده و به حسابرسی کامل از وضعیت دستگاههای دولتی اقدام میکند و اگر تخلفی صورت بگیرد و آن تخلف به سازمان بازرسی کل کشور گزارش شود و یا خودشان براثر نظارتهای نوبهای در دستگاه دولتی با آن مواجه شوند موظف به رسیدگی هستند.
طبیب زاده ادامه داد: سؤال مردم و افکار عمومی این است که دو دستگاه عریض و طویل همچون سازمان بازرسی و دیوان محاسبات کشور که وظیفه بازرسی رادارند چگونه زمانی که با تخلفات فاحشی در دستگاههای دولتی مواجه شدند با آن برخورد نکردند؟
وی با بیان اینکه دولت از افشای این افتضاح مالی میترسد و از روی اجبار افکار عمومی به تغییرات در بخش اجرایی خود تن داده است، بیان داشت: اگر این دولتیها مسئولیتی در قبال نظارت بر این افراد ندارند، اجازه دهند افکار عمومی خود به فساد مالی در دولت رسیدگی کنند.
طبیب زاده با بیان اینکه این مسئله فراتر از صحبتهای شخص وزیر دادگستری است، تاکید کرد: در حال حاضر نوک تیز حمله آقای پورمحمدی را نشانه می رود اما موضوع تنها وزیر دادگستری نیست؛ پورمحمدی وزیر کابینه روحانی است.
وی افزود: در مجلس نهم گفتند سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات برای رسیدگی به تخلفات دستگاههای اجرایی کافی نیستند و تلاشهایی برای ایجاد یک سازمان جدید برای مبارزه با فساد انجام دادند اما همان زمان اعلام شد وقتی دو نهاد به تخلفات رسیدگی میکنند چه نیازی به ایجاد یک نهاد نظارتی جدید است.
عضو جبهه پایداری تصریح کرد: اگر سازمان بازرسی کل کشور زیر نظر آقای پورمحمدی از گذشته هشدار چنین تخلفاتی را داده بودند چه ضعفی در سازمان بازرسی کل کشور و ساختار قانونی آن برای امر نظارت وجود داشت و دارد که در آن مقطع نتوانستند با حقوقهای نجومی مقابله کنند که امروز از اینکه صداوسیما صحبتهایش را پخش نکرده گلهمنداست.
وی تأکید کرد: در ماهیت عملکرد سازمان بازرسی کل کشور پخش یا عدم پخش تخلفات از صداوسیما چه تأثیری میتواند بگذارد این مسئله کاملاً فرافکنی از مسئولیتهای فردی است؛ انعکاس بهینه دستگاههای اجرایی توسط صداوسیما است اما اگر صداوسیما مسئولیت خود را انجام نداد آیا آن نهاد نظارتی هم نباید مسئولیت خود را انجام دهد؟ چه ارتباطی به انعکاس یا عدم انعکاس در رسانه عمومی دارد؟
طبیب زاده افزود: دیوان محاسبات زیر نظر مجلس شورای اسلامی و سازمان بازرسی کل کشور زیر نظر قوه قضاییه فعالیت میکنند و این دو نهاد وظیفه نظارت بر عملکرد قوه اجراییه رادارند چراکه تمام امکانات و بودجه بهدست قوه مجریه است و همانطور که قانونگذار دو قوه قضاییه و مقننه را موظف به نظارت بر عملکرد قوه مجریه کرده باید این دو نهاد به وظیفه نظارتی خود بپردازند.
عضو جبهه پایداری در پایان با گفته آقای پورمحمدی عذر بدتر از گناه است، خاطرنشان کرد: چگونه ممکن است دو دستگاه نظارتی این تخلفات را دیده باشند اما هیچ اقدامی نکرده باشند؟!