کد خبر:۵۲۲۶۷۰
گزارش/

رونمایی از وزیر مفسده‌شناس روحانی/ پورمحمدی وارد می‌شود!

پورمحمدی حالا طلب‌کار است؛ گفته از پنج سال پیش از بسیاری از مفاسد خبر داشته و می‌خواسته برخورد کند که صداوسیما مانع شده است. حاج آقا اما در تمام این سال‌ها کجا بودند؟

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، وزیر دادگستری گفته: «پنج سال پيش قصد داشتم با بسیاری از موارد تخلف برخورد کنم ولی نگذاشتید و نگذاشتند. همین صداوسیما مدت‌ها من را بسته بود.» ناتوانی دولت در مبارزه با مفاسد اقتصادی بر کسی پوشیده نیست. مطلبی که این روزها و با افشای حقوق‌های نجومی مدیران روشن‌تر از گذشته شده. سه سالی هست که نزدیک به هزار نفر از مدیران ارشد دولتی (آن‌طور که رییس کمیسیون اصل 90 می‌گوید) برای خودشان از بیت المال کیسه‌ها دوختند و خوردند و رفتند. مقامات دولت اما انگار نه انگار؛ پورمحمدی حالا طلب‌کار هم هست! گفته که می‌دانسته؛ صداوسیما مانع شده است، آن هم از همان پنج سال پیش! حاج آقا اما در تمام این سال‌ها کجا بودند؟

 

پورمحمدی پنج سال پیش کجاست؟

«تخلفات خاوری در این پرونده تنها یک ادعا است. باید اسناد آن مشخص شده و از وی بازجویی شود. این پرونده ربطی به خاوری از جهت فعل و انفعالات مالی مستقیم ندارد.» چه کسی گفته باشد خوب است؟ مصطفی پورمحمدی؛ مهرماه 90؛ در همایشی که بچه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت برای مبارزه با فساد برگزار کرده بودند. درست پنج سال پیش. یعنی همان زمان که وی ادعا می‌کند از ماجرای مفاسدی که تازه‌ رو شده، خبردار بوده است. بماند. بماند آنکه او همان زمان و درست در روزهایی که رییس سازمان بازرسی کل کشور بود، از بزرگترین فساد بانکی کشور چندان مطلع نبوده است. همین که نمی‌دانست رییس وقت بانک ملی کجای آن دزدی بزرگ قرار دارد، مطلب کوچکی است؟ اطلاع نداشت و خاوری رفت. حالا او در حیاط ویلای میلیون دلاریِ بزرگش در کانادا، به ریش وزیر مفسده‌شناس دولت روحانی می‌خندد.

 

 

کمتر کسی از اختلافات رییس آن روزهای سازمان بازرسی کل کشور با رییس‌جمهور وقت بی‌خبر بود. اصلاً پورمحمدی همین که از وزارت کشور برکنار شد، سر ناسازگاری گذاشت. موقعیت تازه‌ی او اجازه‌ی دسترسی به اسناد و مدارک طبقه‌بندی شده‌ی دولتی را می‌داد. این یعنی او می‌توانست ریشه‌ی مفاسد فراوانی را کشف و برای مبارزه با فساد اقدامات مؤثری انجام دهد. معاون سابق وزیر اطلاعات اما نتوانست کار خاصی انجام دهد؛ نشد، نکرد. و یا آن‌طور که خودش مدعی است: صدا و سیما اجازه نداد! از خاوری غفلت کرد. در مقابل اما تا توانست حاشیه ساخت. آن‌قدر که متهم به سیاسی‌کاری شد. خودش در همین برنامه‌ی تلویزیونی آن روزها را این‌گونه توصیف کرد:

 

«ادعا می‌کردند که برخوردهای من با مفاسد سیاسی است؛ در حالی که مشخص نبود منظورشان از برخوردهای سیاسی چیست؟ در یک جلسه‌ی غیرعلنی 72 دقیقه‌ای حدود 4 سال قبل تمام مواردی که امروز مشخص شده را برای نمایندگان تشریح کردم. ولی در همان جلسه به من یادداشتی دادند با این مضمون که با موضوع سیاسی برخورد می‌کنید. فیلم آن جلسه و یادداشتی که به من دادند هنوز هم موجود است.»    

 

پورمحمدی رییس‌جمهور می‌شود

می‌خواست رییس‌جمهور شود. فساد 450 میلیون یورویی، ادعایی بود که در آستانه‌ی انتخابات ریاست جمهوری هوا کرد. پورمحمدی می‌خواست رکورد کشف مفاسد را در تاریخ جابجا کند. و انتظار داشت همه باور کنند؛ آن هم در آستانه‌ی انتخابات. آن هم در روزهایی که به گفته‌ی خودش برای شرکت در تبلیغات انتخاباتی «مرخصی» گرفته بود. «اسناد فساد 450 میلیون یورویی را افشا خواهم کرد.» پورمحمدی گفت؛ و کرد. یک مشت مکاتبات محرمانه‌ی دولتی را یک ماه مانده به انتخابات منتشر کرد. اسنادی که هر چه بود معنای دزدی نمی‌داد. مطلبی که البته با اعتراض شدید دستگاه قضا مواجه شد. غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه‌ی قضاییه آن اقدام را «خلاف شرع و واقع» توصیف و قابل تعقیب دانست. وی گفت: «پورمحمدی در حال حاضر مرخصی گرفته است. اگر از من به عنوان سخنگوی قوه قضائیه بپرسید، می‌گویم طرح این موضوع در این شرایط صحیح نبوده است. آیا طرح این موضوع در فضای کنونی باعث التهاب جامعه نمی‌شود؟»

 

 

حاج آقا رییس جمهور هم نشد. نتوانست. اگرچه در نخستین روزهای اعلام کاندیداتوری‌اش قویاً از تصمیماتش برای ادامه‌ی کارزار و عدم انصراف می‌گفت، سرآخر ناگزیر از ائتلاف شد. ائتلافی که خود را «اکثریت اصول‌گرایان» می‌نامید و از چهار نماینده‌ی احزاب سنتی جناح راست به‌همراه پورمحمدی تشکیل شده بود. ائتلافی که دست‌آخر به جایی نرسید و کلاً کاری نکرد.

 

پورمحمدی با فیش‌های نجومی آمد

وزیر شد؛ در دولت روحانی، آن هم وزیر دادگستری. باز هم برای مبارزه با مفاسد کار خاصی نکرد. در تمام سه سال گذشته مردم کمترین اقدام مؤثری را در این رابطه نه از جانب وی، و نه از جانب دولت روحانی به یاد می‌آورند. نزدیک به هزار نفر از مدیران ارشد تدبیر و امید در تمام سه سال گذشته مشغول چپاول بیت‌المال بودند، وزیر مفسده‌شناس دولت روحانی اما سکوت کرد. سکوتی که احتمالاً از سر بی‌اطلاعی نبوده، چنان‌که امروز مدعی است تمام این مفاسد را سال‌ها پیش شناسایی کرده است. اما توضیح نمی‌دهد چرا با وجود اطلاع، اقدام مؤثری را برای مقابله با آن انجام نداده است؟ چه آن روزها که رییس سازمان بازرسی کل کشور بود؛ چه این روزها که وزیر دادگستری است. خودش می‌گوید: صداوسیما اجازه نداد!

 

نمایندگان مردم چه می‌گویند؟

حجت الاسلام عبادی نماینده‌ی مردم بیرجند در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: «پورمحمدی ۵ سال پیش به‌عنوان رئیس سازمان بازرسی کل کشور انجام‌وظیفه می‌کرد. بنابراین شخصی که در چنین جایگاهی فعالیت می‌کند نمی‌تواند بگوید هشدار داده‌ام اما صداوسیما آن را پخش نکرد. پورمحمدی که فردی رسانه‌ای نبود، وی موظف بود در آن زمان اقدام عملی انجام دهد؛ مگر سازمان بازرسی کل کشور زیر نظر صداوسیما فعالیت می‌کند که پیگیری‌های آقای پورمحمدی منوط به انعکاس آن از تریبون صداوسیما باشد؟!»

 

کریمی قدوسی نماینده‌ی مردم مشهد نیز در این رابطه به خبرنگار ما گفت: «مواضع پورمحمدی شفاف نیست. او در بسیاری از موارد دارای تناقض است؛ در مجلس قبل بنده و آقای بیرانوند (نماینده مردم لرستان در مجلس نهم) از پورمحمدی پیرامون مسئله کرسنت طرح سوال داشتیم. وی در کمیسیون قضائی حضور پیدا کرد. در آن جلسه بنده و بسیاری از دوستان به وزیر دادگستری هشدار دادیم اگر تا یک ماه دیگر مسئله کرسنت را در دولت مطرح نکند و تصمیم جدی نگیرد، چه بسا کشور با خسارات سنگین مواجه شود. وزیر دادگستری در آن جلسه اعلام کرد ما چند ده هزار سند در این رابطه از کشورهایی همچون هلند جمع کرده و مشغول ترجمه آنها هستیم. هرچند درنهایت ما اقدام عملی از ایشان در این رابطه مشاهده نکردیم».

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این‌که اظهارات اظهارات وزیر دادگستری پیرامون مسئله فیش‌های نجومی هم مثل مسئله کرسنت روشن نیست، بیان داشت: «پورمحمدی جزئی از کابینه دولت است و برخی از اوقات ملاحظاتی را به واسطه‌ی جایگاهش انجام می‌دهد. اگر وی از چند سال قبل از مسئله فیش‌های حقوقی نجومی باخبر بوده، باید دو اقدام در این رابطه انجام می‌داد: اول آن که باید  در هیئت دولت طرح موضوع می‌کرد و پیشنهاداتی می‌داد تا در دستور جلسه هیئت دولت قرار گرفته و با دفاع از آن مصوبه ای اخذ کرده و جلوی پرداخت‌های نجومی را می‌گرفت. یا اگر تیغش در دولت بُرش نداشت باید براساس آن اطلاعات گزارشات خود را به دستگاه قضا می‌فرستاد.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۱
بیشترین لاپوشی و کم کاری از ایشان بوده هست چرا بر کنارش نمیکنند و دادگاهیش نمیکنند هر دو دوره ایشان بوده است هم بازرسی هم وزارت پس چکار میکرد ؟؟؟؟؟
22
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۲
درینگ درینگ درینگ ............................پلنگ صورتی
23
0
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۵
ایشان بعدازچندین سال که از پست ریاستش بر سازمان بازرسی کل کشور میگذرد هنوز پاسخ سوال شبه انگیزش را نداده است؛سوالی که محمدرضارحیمی (معاون اول دولت قبل)ازایشان درخصوص مبلغ117میلیارتومان پرسید که با آن مبلغ کذایی چیکار کردی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
وایشان درپاسخ گفتند بصورت وام به پرسنل بازرسی کل کشور داده ام!!!!!
شایان ذکراست که ایشان دربسیاری از واگذاریهای پرشک وشبه ی سازمان خصوصی سازی هم تاثیرات شگرفی داشته اند....
10
0
ناشناس
Germany
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۵
اين اقاهمونيه كه وقتي يه بنده خداچندسال پيش كه رييس بازرسي بودبهش گفت دروزارت نفت رشوه يكمليوني ازم خاستن خيلي راحت درجوابش گفته بودايناتوكشور عاديه!!! حالاازيه همچين فردي چه انتظاري دارين؟؟؟؟؟!!!
13
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۹
باید ریشه فساد را جستجو کرد ؟و این که چرا در طول 38سال فساد همه جانبه در کشور به چنین نقطه ای رسیده است ؟جیب برها برای جیب بری به فضای شلوغ و درهمی در بین جمعیت نیاز دارند .سیاست تقابلی ما با دنیای غرب و عرب چنین فضایی را برای جیب برها از همه حیث فراهم نموده است .جیب برها در همه ی اصناف سیاسی و اجتماعی و ..وجود دارند انها دنبال فرصت اند .چه فرصتی بهتر از نقابل با دنیا و سر جنگ و دشمنی داشتن با دیگران .ما فساد ها راکتمان کردیم چرا که به افراد با قدرت و با نفوذ وصل بودند .اگر انها را بر ملا می کردیم حکومت را در خطر می دیدیم .مسئولان از روی گردانی مردم ازحکومت می ترسیدند .کشوری که با سیاست های خطایی خود انرا در معرض تهدید و خطر جنگ در عرصه ی بین اللملی به پیش برده ایم احساس کردیم که با برملا شدن فسادها هم با خطر خارجی و هم خطر داخلی مواجه می شویم .لذا یافسادها برخورد نکردیم و مصلحت نگری کردیم تا به نقطه ای غیر قابل مهار رسیده ایم .و این فساد تمام ارکان نظام را مبتلا کرده طوری که از افشای نام کسانی که در این فسادها نقش دارند وحشت داریم .چرا که به افراد با نفوذ و قدرت مند در بدنه ی نظام وصل هستند .
7
1
ناشناس
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۷
ما با غرب تقابل نداریم اونا با ما تقابل دارن. نکنه آرژانتین برزیل کره شمالی روسیه کوبا ونزوئلا و ... اینا همشون مالیخولیا دارن الکی با امریکا تقابل میکنن و امریکا فرشته نجات هست؟؟؟ امریکا باید 20% بیکار خودش رو شاغل کنه وگرنه 1- نه تکنولوژی به ایران میده 2- نه واردات کالا نفعی برای ما داره جز ورشکستگی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۵
جناب مصطفی بفرمایید صدا و سیما چه سمتی داره که نگذاشته شما مفاسد رو اعلام کنید. با شعور مردم بازی نکن مصطفی زشته
36
2
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۸
تا وقتی به مسائل از دید سیاسی نگاه میکنید به هیچ جا نمیرسید همین صداو سیما چرا اینقدر دولت قبل رو پاک میدونست و حتی یه انتقاد هم ازش نمیکرد ولی این دولت رو از روز اولش داره میکوبه منظور آقای پورمحمدی هم همینه اگه فساد بده چرا قبلا بد نبود و برخورد نمیشد و الان بد شده
6
43
ناشناس
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۸
صدا و سیما که در این سه سال شده بلند گو ی تبلیغاتی دو لت
از طرفی از تر س نداد ن بو د حه که این دو لت دارد با ان گرو کشی می کند جرات شفاف سازی و بیان و اقعیت در مو رد دو لت را ندارد !!
ناشناس
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۵
صدا و سیما تو برنامه های پایش ُ شناسنامه ُ دیروز امروز فردا ُ ثریا ُ پارک ملت و ...... مرتب احمدی نژاد رو عزیز و کوبید و تخریب کرد ُ بخصوص با کینه ای که حسین رنجبر به احمدی نژاد داشت که مجری شناسنامه و دیروز امروز فردا بود ُ تمام زهرش رو می ریخت . خود من همیشه به این برنامه ها پیامک می دادم وشدیدا اعتراض می کردم به این هم جهالت رسانه ملی ُ که به رای ما مردم احترام نمی گذارد و از احمدی نژاد که بهش رای داده بودم حمایت می کردم . اما این برنامه ها همچنان به کار خودشان ادامه دادند .
ناشناس
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۲
معلومه تلوزیون نمیبینی! آخه مگه اخبار دائم احمدی نژاد رو تخریب نمی کرد؟ صرفا جهت اطلاع خبر 20 خبر 20و30 و ...
معلومه خواستی یه چیزی پرونده باشی
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۴
این حقوقهای نجومی فقط جهت رد گم کردن است.چرا به پرونده هایی مثل : مافیاهای مختلف آقایان و آقازاده هایشان و رانت خواریها و سوء استفاده از موقعیتهایشان رسیدگی نمی شود؟؟!! خب البته معلوم است که چرا !!
30
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۵
وزیر دادگستری رو روحانی انتخاب نمیکنه بلکه قوه قضاییه پیشنهاد میده خخخ
2
40
ناشناس
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۵
واقعا خخخ ! :)
ناشناس
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۸
گاگول جان قوه قضاییه 3تا رو پیشنهاد میده ،این حسن اقا بودن که به مجلس معرفی کردن.بعله
ناشناس
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۰
پیشنهاد میده نه انتخاب میکنه
ناشناس
۱۵ تير ۱۳۹۵ - ۰۴:۳۱
دولت قبل انتخاب میکنه!خخخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۹
آقای پورمحمدی در این سه سال گذشته از عمر دولت هم صداو سیما به روی شما بسته بوده؟! خیلی بده که کسی وزیر باشه قبلا رییس سازمان بازرسی باشه اما اینقدر برش نداشته باشه که در هیچ یک از رسانه های دیداری نوشتاری و شنیداری نتواند حرف خودش رو بزنه
پیشنهاد میکنم اون کسی که فیش های نجومی رو لو داده رو بگذارند جای شما چون برش او جرات او بیشتر از شما بوده .
22
1
404
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۲
این دولت دورهمی نشستن دارن میخورن و ب ریش ما ملت میخندن.چیکارشون دارین بذارین راحت باشنن
ایشالا درس عبرتی بشه ندونسته و نسنجیده تو هیچ انتخاباتی شرکت نکنیم.
36
2
مصطفی
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۵
قسمت اول صحبهای شما درست است ولی بر اقسمت دوم بهتر بود می گفتید: تا درس عبرتی بشه درست و سنجیده و عقلانی و اسلامی انتخاب کنیم نه با شعار های پوچ و بی پایه و اساس.
پربازدیدترین آخرین اخبار