به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زاکانی در نشستی که ظهر امروز با عنوان ریشه های فساد اقتصادی گفت: امروز صحبت از فیش های نجومی ریشه ای دارد که برخی از آن به این برمی گردد که وقتی کسی در بخش مربوط به خود هزاران میلیارد امکانات داشته باشد افراد مختلفی در دولت تکیه به دولت می زنند که ماحصل تکیه آنها ارزش قایل نشدن برای ۱۰۰ الی ۲۰۰ میلیون است.
وی اولین آفت حقوق های نجومی را این طور دانست که اریکه قدرت به دست کسانی می افتد که روحیه داشتن ثروت در کنار قدرت برای آنها موضوعیت داشته است و جامعه در این آتش باید بسوزد و از تبعیض رنج ببرد.
زاکانی ادامه داد: اگر رنگ کارگزاران نظام از جنس مردم بشود ریشه این انباشت ثروت از میان خواهد رفت.
نماینده سابق مجلس ادامه داد: این انباشت ثروت یک جنبه نظری و یک جنبه رفتاری دارد زمانی که در دوره سازندگی با این فسادها روبه رو می شویم و بعد در خصوص این فسادها از آقای هاشمی سوال می شود وی عنوان می کند در مسیر توسعه برخی از این ریخت و پاش ها طبیعی است در آغاز این دولت نیز یکی از نمایندگان مجلس که هشت دوره نماینده بود در دفاع از زنگنه وزیر فعلی نفت در کمال تعجب گفت چه قدر شما به میل ها توجه می کنید در کنار آن حیف ها را متوجه شوید.
زاکانی با بیان اینکه مدل توسعه غربی در کنار خود ریخت و پاش هم دارد، ادامه داد: در مقام عمل می بینید اشکالات متعددی در لایحه های مختلف اتفاق می افتد که نتیجه آن وام های نجومی است که این وام ها قابل مقایسه با این حجم پول ها نیست.
وی ادامه داد: ماه ها قبل من در خصوص غارت هایی که عده ای انجام می دهند هشدار دادم لذا اولین مشکلی که امروز داریم پدیده لابی گری و پورسانت بگیری است. اگر در کرسنت ملت زیر قرض می رفت اهمیتی نداشت افراد باید پورسانت خود را می گرفتند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: مشکل اول آن است که عده ای در مدیریت شان به این نوع فیش ها عادت کردند و مشکل دوم آن است که دولت نباید اتاق بازرگانانی باشد که هم دست در اتاق بازرگانی دارند و هم بخش بازرگانی خود را در دولت پیگیری می کنند.
پیوست قدرت و ثروت سبب دست اندازی عده ای به بیت المال می شود
زاکانی با اشاره به اینکه حتی اگر کشور ضرر کند عده ای به دنبال گرفتن نمایندگی شرکت های خارجی هستند، تصریح کرد: فاجعه آمیزتر آنکه پیوست این قدرت و ثروت سبب می شود عده ای به منابع بیت المال دست اندازی کنند. وقتی شما رجوع می کنید می بینید آنها شیوه وحشتناکی را طراحی کردند که در آن ثروت های افسانه ای نامشروع را کسب می کنند همین بانک ها که اخیرا مسئولین شان عوض شد از خارج تسهیلات مالی دریافت می کردند.
وی ادامه داد: این بانک ها تسهیلات را به کسانی می دهند که مرتبط به فریدون برادر رئیس جمهور است و افرادی به نام مال میر و دانیال زاده که از وابستگان فریدون هستند این تسهیلات را دریافت می کنند و بانک ملت مبلغ 400 میلیون تومان با کارمزد صفر درصد را به وابسته فریدون به این افراد داده است و این افراد در داخل کشور این مبلغ را در صرافی ها تبدیل کرده و در خود بانک ملت سپرده گذاری کردند و معادل 24 درصد سود گرفتند همین موضوع برای بانک های رفاه و ملی نیز وجود دارد این در حالی است که کشور ما در همین شرایط توسط فریدون کارسازی می شود و اینجا نه دیگر لابی گری قرار دارد نه نمایندگی یک شرکت بلکه دست اندازی مستقیم در بیت المال وجود دارد.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی مرحله بعدی این فساد را دلالی و حق العمل گرفتن از امکاناتی دانست که این عمل را قانونی تلقی می کنند و خاطرنشان کرد: میزان فروش درآمدهای نفتی در این دولت 10 برابر فروش در دولت قبل بود یعنی آنها مسیری را رفتند که در دولت قبل اتفاق افتاده بود اما در این دولت مصوبه ای گرفتند که محرمانه باشد و کسی متوجه اقدامات آنها نشود این در حالی است که فروشندگی نفت در این دولت در دست عده ای است و این افراد نفت را به آسیای غربی تا 8 دلار تخفیف دادند.
زاکانی تصریح کرد: به طور کلی برای ما دولت ها فرقی نمی کنند و هدف ما برخورد با فساد است به عنوان مثال برادر جهانگیری در دولت قبل ثروتمند شد و آقای موسوی با هسته مرکزی دولت قبل مراوده داشت و در این دولت نیز با شخص رئیس جمهور در زمانی که آقای روحانی داخل ضریح امام خمینی رفتند همراه بود فساد چپ و راست نمی شناسد.
ما به دنبال یک مطالبه عمومی و شفاف سازی در خصوص اموال مسئولان هستیم
وی تاکید کرد: ما نیازمند شفافیت هستیم و باید یک مطالبه عمومی و شفاف سازی در خصوص اموال مسئولان صورت پذیرد.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جریان مبارزه با فساد در جبهه انقلاب اصالت دارد و جامعه بر مدار ظلم پایدار نخواهد ماند.
امروز در شرکت نفت غیرمتخصص ترین افراد اریکه کار را به عهده گرفتند
زاکانی با اشاره به اینکه امروز در شرکت نفت غیرمتخصص ترین افراد اریکه کار را به عهده گرفتند، گفت: شرکت های شستا تخصص هیئت مدیره خود را اعلام کنند امروز تامین اجتماعی سیر نزولی طی می کند چون مدیران این سازمان رابطه ای راس کارند و این در حقیقت ظلم بزرگی در حق بازنشستگان آنهاست.
وی ادامه داد: به اعتقاد من امروز باید به استقبال شفافیت در خصوص فیش های نجومی رفت و در آنها متوقف نشد بلکه ریشه های فساد را واکاوی کرد لذا معتقدم ما در مسیری که حرکت می کنیم مسیری سخت و نفس گیر است و مبارزه با فساد کار ساده ای نیست.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به تخلفات صورت گرفته در این مسیر ادامه داد: در شرایط اخیر یکی از نزدیکان رئیس جمهور 260 میلیون درهم با همان رویه دریافت سود 24 درصدی وام گرفته است اگر ما خواب مان ببرد فردا دیر است و دیگر امکان جبران وجود ندارد مگر امروز امکان جبران کرسنت وجود دارد؟
زاکانی تصریح کرد: کسانی که امروز به اریکه قدرت نفت و گاز تکیه زدند از محبوبین کرسنت اند اگر با فساد در موقع خود برخورد نشود در جامعه با بحران مواجه می شویم و اگر نیازمند حداقل ها هستیم همه باید بدون اغماض با فساد روبرو شویم.
وی در ادامه سخنان خود گریزی به قراردادهای نفتی زد و گفت: در همین قراردادهای نفتی میدان نفتی مثل آزادگان را به شرکت توتال که جنایات آن مشخص است به عنوان هدیه مجدد دادیم توتال در مخازن گاز جنوبی آنچه مربوط به قطر بود را نزدیک به آب های بین المللی در نظر گرفت و برای ما حاشیه مخزن را در نظر گرفت.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این قراردادها هم از بعد حقوقی است و هم از بعد مخالفت با قانون با مشکل روبروست، ادامه داد: دستگاه های نظارتی باید از ابتدا میدان داری می کردند نه آنکه بعد از پرداخت ماه های زیادی از این حقوق های نجومی اعمال وجود کنند.
زاکانی در خصوص مواجهه با این حقوق های نجومی گفت: نباید در این خصوص به شعار بسنده کرد بلکه این افراد باید هم برکنار شوند هم حقوق های آنها عودت داده شود و هم کارسازان برای این افراد را دستگاه قضا شناسایی و با آنها برخورد کند و هم تسهیلات دهی به این افراد خاص باید مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.
وی در خصوص اینکه ظاهرا دولت اراده ای برای برخورد با دریافت کنندگان حقوق های نجومی ندارد نیز گفت: ما آرزو می کنیم اراده ای در دولت برای برخورد با حقوق های نجومی وجود داشته باشد با دستوری که رئیس جمهور داد و اقداماتی که جهانگیری معاون اول انجام داد و تاکیدات مقام معظم رهبری دیگر بهانه ای برای عدم برخورد وجود ندارد و فقط سطح برخورد در این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه دولت در ابتدای امر اعلام کرد قصد سرک کشیدن به زندگی مردم را نداریم و عضویت بانک مرکزی در سیاست های بین المللی و تناقض این دو موضوع نیز گفت: دولت وقتی شعار می داد نباید به زندگی مردم سرک می کشید. در کمیسیون تلفیق مجلس نهم نماینده دولت اعلام کرد این شعاری بیشتر نیست و ما به زندگی همه سرک می کشیم البته منطقی و حق هم همین است این حرف رئیس جمهور در مقام شعار بوده و در مقام عمل کار دیگری می شد.
پیوستن به رویه های مبارزه با پولشویی راهی است که با امینت ملی کشور در تضاد است
زاکانی ادامه داد: پیوستن به رویه های مبارزه با پولشویی نیز به اعتقاد من راه پرخطری است که با امینت ملی کشور در تضاد است که بانک مرکزی قدم در آن نهاده است آن هم از موضع سکوت به عنوان مثال در این روند در خصوص تفسیر تروریست می گوید تفسیر تروریست تفسیر واحدی است اما ما عنوان می کنیم ممکن است هر چیزی را به عنوان تروریست تلقی کنند و این روند دقیقا مطابق روندی است که دولت در برجام انجام داد.
وی با خطاب قرار دادن رئیس جمهور عنوان کرد: رئیس جمهور محترم بگوید وزرا و معاونین آنها هر یک چه قدر حقوق می گیرند وقتی ضریب حقوق نجومی بالا می رود به بهانه اینکه فردی نخبه را بر مسند نشانده ایم در مسیر حقوق های نجومی با این موانع برخورد می کنیم.
کاسبان تحریم امروز کاسبان برجامند
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در خصوص واژه کاسبان تحریم که دولت در قبال منتقدین خود به کار می برد نیز گفت: کاسبی تحریم به طور کلی کار نادرستی است اما مصادیق این شعار به خود دولتی ها برمی گردد باید دید در سال 90، 91 چه کسانی صرافی زدند کاسبان تحریم امروز کاسبان برجامند عمده این افراد اطرافیان شان خارج از کشور زندگی می کنند و خیلی راحت پس از اینکه کارشان تمام شود از این کشور می روند و پشت سرشان را هم نمی بینند.
وی تصریح کرد: رسانه ها بانک دی را در دوره اخیر بررسی کنند، قطعا هوش از سر شما می رود، بنده ریز عملکرد بانک دی را از یک سال پیش دنبال می کردم، چون این بانک متعلق به جانبازان و بنیاد شهید است باید ببینید چه نسبتی با چه کسانی دارد.
زاکانی در پایان خاطرنشان کرد: برخی افراد در این زمینه همان کسانی بودند که در دولت قبل صحنه گردانی می کردند و از جنس این دولت بوده اند و با رسوخ در آنجا کار خود را انجام می دادند و الان نیز که دیگر دولت خودشان است.