به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران گفت: با توجه به میزان شکایات و تخلفات ثبت شده در سازمان نظام پزشکی کشور، آزمایشگاه ها کمترین میزان خطا را داره بوده اند که این خود نشان دهنده میزان رضایت مطلوب از آزمایشگاه هاي كشور است.
دکتر محمد رضا بختیاری رییس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی با اشاره به استانداردها عنوان داشت: آزمایشگاه های تشخیص طبی از پیشگامان استقرار استانداردها در حوزه بهداشت و درمان کشور بوده اند و به صورت داوطلبانه استانداردهای بین المللی و کشوری را در حوزه خود با صرف وقت و هزینه بسیار پیاده سازی کرده اند.
طی دهه های اخیر روند پيشرفت طبابت در اکثر نقاط دنیا از جمله کشورمان به گونه ای بوده است که پزشکان برای تشخیص علت یا بررسی سیر بیماری و پاسخ به درمان عموما به پاراكلينيك و بخصوص آزمایشگاه پزشکی وابسته شده اند. بدون اطلاعات آزمایشگاهی در حدود 70درصد موارد، امر تشخیص و درمان بیماری ها راه به جایی نمی برد. امروزه آزمایشگاه های خصوصی با استقرارسیستم های استاندارد فنی و مدیریتی و بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا سهم بسزایی در نظام سلامت جامعه دارند. بدین ترتیب تعداد آزمایشگاه ها، حجم خدمات و تنوع آزمایش هایی که آزمایشگاه های تشخیص پزشکی ارائه می دهند نشانه ای از اهميت و ضروری بودن آزمایشگاه ها می باشد.
وی ادامه داد: با توجه به میزان شکایات و تخلفات ثبت شده در سازمان نظام پزشکی کشور، آزمایشگاه ها کمترین میزان خطا را داره بوده اند که این خود نشان دهنده میزان رضایت خوب و سراسري از آزمایشگاه هاي كشور است.
دکتر بختیاری تضمين کیفیت را سرلوحه و هدف فعالیت های آزمایشگاه های تشخیص طبی دانست و افزود: آزمایشگاه های تشخیص طبی در تندبادهای شدید اقتصادی اخیر مانند تحریم ها، تعرفه غیر واقعی و معوقات چندین ماهه بیمه ها هیچگاه کیفیت را نادیده نگرفته و همواره در ارتقاء هر چه بیشتر آن کوشیده اند.
رییس انجمن ضوابط جدید تمدید پروانه آزمایشگاه ها را عاملی برای اثبات کیفیت خدمات آزمایشگاهی خواند: در چند سال اخیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سیاست های جدیدی را جهت تمدید پروانه آزمایشگاه ها اتخاذ کرده است که علاوه بر کسب 125 امتیاز بازآموزی و شرکت در سه دوره برنامه ارزیابی کیفیت خارجی به صورت سالانه، از سوی کارشناسان وزارتخانه مورد ممیزی سخت گيرانه اي قرار مي گيرند. لذا آزمايشگاه هاي بخش خصوصي و دولتي به لحاظ رعايت استانداردهاي روز دنيا و استفاده از مواد و تجهيزات با كيفيت كاملا تحت نظارت هستند و مي توان اين اطمينان را به همه استفاده كنندگان خدمت داد كه كاملا مي توانند به پاسخ آزمايشات اعتماد كامل كنند.
وی در نهایت به رفتار غیر حرفه ای برخی از رسانه ها و خبرگزاری ها اشاره و بیان کرد: متاسفانه اخیرا شاهد بوده ایم که برخی از خبرگزاری ها اخباری غیر واقعی در ارتباط با کیفیت کار آزمایشگاه ها منتشر نموده اند بدون آنکه با منابع رسمی مانند سازمان نظام پزشکی و انجمن های علمی مشورت و صحت سنجی شده باشد. انعکاس اینگونه شایعات نه تنها باعث تشویش اذهان عمومی خواهد شد بلکه موجب دلسردی صنف خدوم آزمایشگاهی کشور که همواره کیفیت را سرلوحه فعالیت های خود قرارداده، می گردد.