اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
میرزاده درخصوص فراهم سازی شرایط و امکانات تحصیل فارسیزبانان در خارج از کشور گفت: ایجاد واحد و شعبه در کشورهای دیگر با توجه به وجود امکان آموزش مجازی به لحاظ اقتصادی به صرفه نیست و امر جابجایی دانشجویان در کشورهای مختلف ایجاب می کند که ما شبکه ای داشته باشیم که بتوانیم آموزش را برای فارسیزبانان مقیم کشورهای خارجی و به ویژه ایرانیان فراهم کنیم.
وی افزود: همین امر باعث شد دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از ظرفیت علمی و آموزشی واحدهای خود، واحد الکترونیکی و واحدها و دفاتر بینالمللی دانشگاه، شبکه بینالمللی دانشگاه آزاد اسلامی را تأسیس کند.
میرزاده با بیان اینکه در این شبکه واحد مادر نقش اصلی در تهیه متون درسی را دارا بوده و مجوزهای قانونی برای ارائه دورههای کارشناسی ارشد و دکتری را دارد، اظهار داشت: به همراه واحد مادر، واحد الکترونیک دانشگاه (مجازی) با کمک دفاتر جدید مستقر در روسیه، آلمان و ایتالیا و همچنین واحدهای انگلستان، امارات متحده عربی، افغانستان و لبنان، امر ثبت نام دانشجویان فارسیزبان را که در کشورهای مذکور اقامت دارند، انجام می دهند. طبق مقررات؛ برای ایرانیان مقیم در این کشورها نیز ورود به دورههای کارشناسی ارشد و دکتری در صورت دارا بودن شرایط لازم، بدون آزمون امکان پذیر است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تشریح فعالیتهای این دفاتر گفت: این دانشجویان تحصیلات را در کشور محل اقامت خود برای رشتههایی که توسط این شبکه ارائه می شود، ادامه می دهند و دفاتر دانشگاه در این کشورها مسئولیت پیگیری امور آموزشی و سایر امور مربوطه را به عهده دارند. از طریق این دفاتر، با همکاری واحد مادر اساتید هر رشته برای برگزاری جلسه امتحان دانشجویان به کشور ذی ربط اعزام و ادامه تحصیل این دانشجویان با استانداردهای آموزشی بالا صورت می گیرد.
میرزاده رشتههای موردنظر برای این طرح را برشمرد و اظهار داشت: در فاز اول این طرح، رشتههای زبان و ادبیات فارسی، هنرهای ایرانی و اسلامی، تاریخ و فرهنگ اسلام و ایران و رشتههای دیگری که دانشگاههای خارجی برای ایرانیان و فارسیزبانان کمتر ارائه می دهند، ارائه خواهد شد. از طرف دیگر با توجه به اینکه تعداد کثیری از ایرانیانی که از کشور مهاجرت کرده و در کشورهای خارجی اقامت دارند، ممکن است از فرهنگ، زبان و هنرها و تاریخ ایران فاصله گرفته باشند. این شبکه می تواند حلقه وصل علمی و فرهنگی بین فارسیزبانان با کشور عزیزمان از طریق دانشگاه آزاد اسلامی باشد.
وی افزود: از طرف دیگر با توجه به ماهیت علم که جنبه بینالمللی و جهانی دارد، تأسیس این دفاتر به توسعه کیفی علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی نیز کمک خواهد کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه با تأسیس این دفاتر، همکاریهای علمی - پژوهشی بین دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاههای خارجی در کشورهایی که دفاتر دانشگاه در آنها تأسیس می شود نیز توسعه خواهد یافت، بیان کرد: علاوه بر بحث تحصیل فارسیزبانان، اجرای مشترک پروژههای علمی – پژوهشی، برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت، تبادل استاد و دانشجو و مشارکت در پروژههای پژوهشی بینالمللی از پیامدهای این رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی است.
میرزاده به جنبه مالی این طرح اشاره کرد و گفت: در اغلب این دفاتر هزینه تأسیس از طریق واگذاری متقابل امکانات در واحد مادر به دانشگاه طرف قرارداد، تأمین می شود و بار مالی چندانی برای دانشگاه آزاد اسلامی ندارد در حالی که تاسیس یک واحد دانشگاهی مانند واحدهای قبلی به شدت هزینهبر است.
وی با بیان اینکه این دورهها صرفاً مخصوص دانشجویان مقیم کشورهای خارجی است، گفت: طبق مصوبه هیات امنای مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی می تواند در 16 کشور اعم از اروپایی و آسیایی، دفاتر دانشگاه را تأسیس کند که براساس این مجوز تاکنون 3 دفتر راه اندازی شده و 4 واحد دانشگاهی انگلستان، امارات متحده عربی، افغانستان و لبنان نیز در شبکه بینالمللی دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت دارند.
گفتنی است مدارک دانشجویان شبکه مذکور توسط واحد مادر پشتیبان صادر خواهد شد زیرا واحدهای مادر مجوز اجرای دوره های کارشناسی ارشد و دکتری را دارا هستند و طبق موافقتنامه مورخ 24/6/94 دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت علوم تحقیقات و فناوری، واحد الکترونیک مجری مجازی واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد اسلامی است.
شایان ذکر است مرکز بین المللی انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی نیز در مجاورت دفتر دانشگاه آزاد اسلامی در اسن، با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، مقامات کنسولگری جمهوری اسلامی ایران و طرف آلمانی در شهر اسن افتتاح شد.
این دفتر در مجاورت دانشگاه اسن و دفتر دانشگاه آزاد اسلامی در این شهر است و در منطقه کتابفروشی های همین شهر قرار دارد.
در این مرکز اغلب انتشارات دانشگاه به زبان فارسی و نیز محصولات علمی و فرهنگی دانشگاه ازاد اسلامی برای فارسی زبانان و کسانی که می خواهند زبان فارسی را یاد بگیرند فعال خواهد بود.