اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از قم، جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم با تقدیر از اقدام قانونی و شرعی مسئولین معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قم مبنی بر صدور اطلاعیه رسیدگی به تخلفات رایانه ای به منتقدان اجرای این قانون پاسخ دادند.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
"ان الذین یحبون ان تشیع الفاحشة فی الذین آمنوا لهم عذاب الیم فی الدنیا و الآخرة و الله یعلم و انتم لا تعلمون" نور-۱۹
کسانی که دوست دارند زشتی ها میان مردم با ایمان شیوع یابد عذاب دردناکی برای آنها در دنیا و آخرت است و خداوند میداند و شما نمی دانید.
در پی اقدام قانونی و شرعی مسئولین معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قم مبنی بر صدور اطلاعیه رسیدگی به تخلفات رایانه ای مورخ 12/4/95 ، ما جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم بدین وسیله مراتب تشکر و قدردانی خود را نسبت به این اقدام مسئولانه اعلام میکنیم. این اقدام به عنوان اولین قدم در باب اطلاع رسانی بندهای قانونی تعیین شده توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی است و منتظر عملیاتی شدن هر چه سریع تر این قوانین در فضای مجازی و گسترش این اجرای قانون در فضای حقیقی در زمان های آتی هستیم تا به موجب این التزام عملی، دانشگاه علوم پزشکی قم، به طلایه دار حرکت در مسیر عمل به قانون و شرع در میان دانشگاه های کشور مبدل شود و فضای حقیقی و مجازی دانشگاه را از انحراف اخلاقی و بی بندوباری ناشی از سهل انگاری های اخیر دور کند تا دانشجویان در محیطی آرام و به دور از چالش های اینچنینی به فکر اعطلای سطح علمی کشور عزیزمان ایران باشند.
اما نکته قابل توجه در این مطالبه گری دانشجویی و پاسخ متناسب و درخور مسئولان به آن، جبهه گیری جریان هایی از خارج از دانشگاه علوم پزشکی قم برای مقابله با این اقدام شرعی و قانونی و انقلابی بود، کانال های تلگرامی وابسته به این جریان پیامی را در واکنش به اطلاعیه مذکور منتشر کرد و به طور ناشیانه ای این اقدام دانشگاه را غیرقانونی خوانده و از دانشجویان دانشگاه خواستند که مقابل این رسیدگی به تخلفات و ممانعت از ترویج بی بند و باری بایستند. به موجب این دخالت در حدود تعریف شده شرع و قانون، بر آن شدیم که پاسخی کوتاه و اجمالی و در حد پیام این رسانه ها منتشر نماییم.
بر همگان محرز است که ترویج بی بندوباری و اباحه گری و اشاعه فحشا، به هر نحو و با هر وسیله ای جز خطوط قرمز غیر قابل تسامح دین مبین اسلام است و نیز با نگاه گذرا به آیات و احادیث و نظر مراجع عظام تقلید درمییابیم که انتشار عکس های خصوصی و بدحجاب و بی حجاب به هرشکل از مصادیق اشاعه فحشاست.
با این نگاه آیا مسئولان این رسانه ها نگران به فساد کشیده شدن محیط مقدس دانشگاه نیستند؟ مسئولین محترم این جریان پاسخ دهند که آیا حمایت از این بی بندوباری سبب ترویج گناه و ایستادن در مقابل خواست خداوند قادر نمی شود؟ و پاسخ دهند بر اساس کدام حکم اللهی اینچنین در مقابل ناهیان منکر ایستاده اند؟
حال سوالی که پیش می آید این است که آیا در فضای دانشگاه و قوانین جاریه و حاکمه نظام جمهوری اسلامی ایران این موضوع مورد توجه قرار گرفته است یا خیر؟
در فهرست مصادیق محتوای مجرمانه موضوع ماده ۲۱ قانون جرایم رایانه ای بند الف-۱ اشاعه فحشا و منکرات و بند الف-۳ انتشار محتوای مبتذل، صریحا بعنوان مصادیق مجرمانه نام برده شده است.
در آیین نامه انضباطی دانشجویان در بخش -د- یعنی فصل رسیدگی به تخلفات اخلاقی دانشجویان به منع استفاده و توزیع فرآورده های رایانه ای حاوی تصاویر مستهجن اشاره شده است و در بند بعدی از عدم رعایت پوشش اسلامی و آرایش مبتذل صراحتا به عنوان مصداق تخلف نام برده شده است.
در همین بند به مجازات متخلف اشاره شده و مجوز برخورد طبق بندهای پنج تا شانزده آیین نامه که شامل توبیخ و درج در پرونده تا محرومیت موقت از تحصیل و محرومیت از خدمات رفاهی است، به مسئولان داده شده است.
اما در مورد استناد چندین کانال و سایت وابسته به فصل یازدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باید گفت که این فصل در شرح وظایف قوه قضاییه بوده و تصریح می کند که پیشگیری،کشف و برخورد با جرایم از وظایف این قوه است اما نکته ی مورد سوال این است که در کجای اصول این فصل از قانون اساسی، کشف جرم، تنها به عهده کارگزاران قوه قضاییه محول شده است؟
اگر اینگونه بود پس فلسفه تشکیل نهادهایی مانند شورای تخلفات اداری و کمیته های انضباطی در سازمان های دولتی چیست؟ آیا دلیل این نیست که قانون گذار علاوه بر دستگاه قضا، در درون مجموعه ها نیز تشکیلاتی را جهت رسیدگی به تخلفات پیش بینی کرده است؟
و آیا انتشار عکس های بدحجاب و بی حجاب در گروه های عمومی که به هر شکلی وابستگی به عناوین یک مجموعه حقوقی مانند دانشگاه علوم پزشکی قم دارند، مصداق تخلف و مستوجب پیگیری قانونی توسط متولیان امر نیست؟ نویسندگان این پیام ها به استناد کدام بخش از قانون اساسی دانشجویان را تحریک به عدم تمکین از قوانین انضباطی دانشگاهی و شکایت به مقام قضایی کرده اند؟
اما ماده ۱۷ قانون جرایم رایانه ای چه می گوید؟
«هرکس بوسیله سامانه های رایانه ای و یا مخابراتی،صوت، تصویر و یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند و یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که موجب ضرر یا عرفا هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا دو سال و یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هردو مجازات محکوم خواهد شد»
همانطور که می بینید قانون می گوید انتشار یا در دسترس غیر قرار دادن عکس و سایر فرآورده های رسانه ای، بدون رضایت فرد، مورد پیگردهای مذکور است. حال سوال اینجاست که چگونه ممکن است فردی در کمال اختیار، تصویر پروفایل صفحات مجازی خود را از عکسهای بی حجاب یا بدحجاب خویش قرار دهد و با همان پروفایل در گروههای عمومی عضویت داشته باشد و در عین حال ادعا کند که از انتشار این عکس رضایت نداشته است؟!
البته همین ماده، موارد قانونی را مستثنا کرده است که با رجوع به سایر بندهای آن و آیین نامه انضباطی دانشجویان که پیش تر ذکر شد میتوان دریافت که ادعای غیر قانونی بودن اقدام مجریان انضباطی در دانشگاه ها محملی بیش نبوده که با هدف سنگ اندازی در مسیر اسلامی شدن دانشگاه و اجرای حدود شرع و به بار نشستن قوانین مقدس نظام اسلامی در دانشگاه ها مطرح شده است.
در آخر بار دیگر از مسئولین دانشگاهی تشکر کرده و خواستار عملی شدن هر چه سریع تر و پر قدرت این برخورد شرعی و قانونی بدون توجه به فشارها و جوسازی های رسانه ای هستیم.
والعاقبة للمتقین