نوذر شفیعی، کارشناس سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به کودتای شکل گرفته در ترکیه گفت: پدیده ای که در ترکیه حادث شد یک کودتا بود آنچه اتفاق افتاد متناسب با تعریف کودتا بر این اساس بود که نظامیان از طریق ابزارهای نظامی سعی کردند یک حکومت را ساقط و آن را در دست بگیرند.
وی افزود: اینکه آیا این کودتا ساختگی بوده یا خیر جای بحث دارد به هر حال آنچه اتفاق افتاد این بود که با حضور مردم ترکیه این کودتا شکست خورد ضمن اینکه ما در دنیایی نیستیم که حکومت های کودتایی بتوانند تحقق پیدا کنند.
شفیعی با اشاره به برخورداری ترکیه از جایگاه دموکراتیک ادامه داد: به ویژه در کشورهایی مثل ترکیه که مجبورند پروسه دموکراتیک را برای در دست گرفتن حکومت ها طی کنندچیزی تحت عنوان کودتا عملی نیست.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه اگر این کودتا در آفریقا و یا حتی آمریکای لاتین اتفاق می افتد جای بحث بیشتری داشت، گفت: اما رخداد کودتا در سرزمینی نزدیکی اروپا عملا با شکست مواجه شد.
شفیعی در پایان با اشاره به نقش ارتش در ترکیه از این پس ودر نظام سیاسی این کشور تصریح کرد: براساس این رخداد آخرین توان ارتش ترکیه در عرصه سیاست به نمایش گذاشته شد و از این پس ارتش در ترکیه صرفا جنبه دفاع از کشور و حفظ امنیت ملی را به عهده خواهد داشت و نقشی در عرصه سیاسی ترکیه ایفا نخواهد کرد.