به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «دادگاه استیناف حوزه دوم ایالات متحده آمریکا»، روز چهارشنبه همزمان با لغو حکم بدوی یک دادگاه این کشور برای مصادره ساختمان «بنیاد علوی» و شرکت «آسا»، ادعاهای بیپایه درباره نقش ایران در حادثه 11 سپتامبر را حفظ کرده و از قربانیان خواسته پیگیریها در این باره را کماکان ادامه بدهند.
این پرونده از آنجا آغاز شد که «کاترین فارست»، قاضی دادگاه قبلی در سال 2013 با بیان این ادعا که درآمدهای ناشی از این ساختمان - معروف به «برج 650» - به یک بانک دولتی ایران میرسد این ساختمان را با توجه به نقض قوانین تحریمی آمریکا برای مصادره مجاز دانست.
بعد از این حکم، قرار شد «خدمات مارشالهای ایالات متحده آمریکا»، (از نهادهای انتظامی فدرال که زیرمجموعه وزارت دادگستری این کشور فعالیت میکند) برج 605 را فروخته و پول آن را میان 19 نفر از کسانی که در دادگاههای آمریکایی، «قربانی تروریسم ایران» شناخته شده بودند، از جمله قربانیان حادثه 11 سپتامبر، تقسیم کند.
دادخواستی که دولت آمریکا تسلیم دادگاه کرده بود ادعا میکرد که 60 درصد از این برج در مالکیت بنیاد علوی است و 40 درصد دیگر هم به شرکت آسا تعلق دارد.
دادگاه تجدید نظر، روز چهارشنبه، ادله دادگاه بدوی مبنی بر کنترل دولت ایران بر اموال و درآمدهای بنیاد علوی و شرکت آسا را ناکافی دانست.
«ریچارد ولسی»، قاضی دادگاه تجدید نظر روز چهارشنبه در این حکم نوشته است: «نظر به به ناکافی بودن ادله مبنی بر کنترل روز به روز ایران بر علوی، ما به موجب قانون نتیجهگیری میکنیم که ایران و متشاکیان را نمیتوان دارنده هویتهای یکسان دانست.»
علیرغم این، حکم دادگاه تجدید نظر هنوز درباره صحت پرداخت غرامت به قربانیان 11 سپتامبر از محل داراییهای ایران اظهار نظر نمیکند. این دادگاه حتی از «فارست»، قاضی دادگاه پایینتر خواسته امکان موفقیت شاکیان در پرونده با استناد به دیگر قوانین فدرال را بررسی کند.
این در حالی است که هنوز مشخص نیست مبنای قضاوت دادگاههای آمریکایی درباره نقش ادعایی ایران در حوادث 11 سپتامبر، چه شواهد و اسنادی را شامل میشود.
گزارشی که اخیراً کنگره آمریکا درباره حادثه 11 سپتامبر منتشر کرده نشان میدهد که عوامل این حمله تروریستی از طرف افرادی که با دولت عربستان ارتباط داشتهاند، حمایت میشدند. اکثر هواپیماربایان این حادثه نیز شهروندان عربستان بودهاند.