اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-یادداشت دانشجویی*؛ کشمیر تا پیش از استقلال هندوستان در سال ۱۹۴۷ یک دولت سلطنتی تحتالحمایه بریتانیا بود. در جریان جدایی پاکستان از هند هر دو کشور مدعی حکومت بر این منطقه بودند و همین موضوع تا به حال باعث وقوع چندین جنگ بین این دو کشور در سال های ۱۹۴۸، ۱۹۶۵، ۱۹۷۱ و ۱۹۹۹ میلادی شده است.
این منطقه تنها ایالت هند است که اکثریت آن را مسلمانان تشکیل می دهند و در بین مسلمانان کشمیر نیز شیعیان از یک درصد قابل توجهی برخوردار هستند. اما دلیل اصلی وجود اعتراضات این چنینی در کشمیر برخورد نامناسب دولت هند با مردم این منطقه است و تا زمانی که دولت با مسلمانان این منطقه رفتار انسانی مناسبی نداشته باشد، شاهد اعتراضات گسترده و شدید خواهیم بود. اما با کمال تاسف باید گفت که بدرفتاری دولت هند با مسلمانان کشمیر از دیرباز تا کنون ادامه داشته و نه تنها درصدد تغییر رفتار نبوده و نیست، بلکه سالانه برخوردهای نفرت انگیز و خشونت بی حد و حصری را در قبال مسلمانان کشمیر روا می دارد.
اما این وقوع انقلاب اسلامی در ایران بود که علاوه بر جوانان شیعه، مسلمانان کشمیر را برای مبارزه با چنین برخوردهایی دلگرم ساخت. مردم مظلوم کشمیر که تا آن زمان با مشکلات فراوانی دست به گریبان بودند، روح تازه ای به پیکرشان دمیده و سبب شد تا در میدان سیاست، حضور فعال تری داشته باشند. آنها به منظور حضور یکپارچه و یک صدا، تشکیلاتی به نام «جبهه متحد اسلامی» از شیعه و سنی را تشکیل داده و تاکنون بیش از صد هزار شهید، در راه مبارزات اسلامی شان فدا نموده اند. کشمیر نهالی از شجره انقلاب اسلامی است و بی تفاوتی به آن، نمونه ی انحراف از آرمان های انقلاب اسلامی است.
با این حال خبر تبدیل شدن دیگر باره کشمیر عزیز به صحنه قتل و کشتار جمعی از شهروندان بی گناه که بی هیچ دلیلی توسط نیروهای هندی صورت میگیرد، تاسف درد آوری را در عمق جان مسلمانان بوجود می اورد. چنگال کافران سالهاست بر حنجره جهان اسلام چنگ انداخته و جنایات وحشیانه ای را علیه مسلمانان رقم زده است؛ اما چندیست چشم های نظاره گر جهان، شدت این جنایات را با سکوت رسانه های غربی و شرقی شاهد است. یک روز سوریه درگیر تروریست های پرورش یافته دامان غرب می شود؛ یک روز بحرین، نیجریه و اینک کشمیر…
اما آنچه مایه تعجب همگان را برانگیخته افعال مغرضانه نهادهایی است که با ادعای حقوق بشر نه تنها مقابل جنایاتی که علیه مسلمین در شرق و غرب عالم صورت می گیرد، سکوت اختیار کرده اند؛ بلکه حرکت های مقاومت اسلامی را نیز تروریست می خوانند و در حالی که کودتای مضحک و تماما طراحی شده ترکیه در رده اخبار اول تمام خبرگزاری ها قرار دارد، متاسفانه هیچ خبری از اوضاع وخیم کشمیر هندوستان مخابره و پیگیری نمی شود.
با توجه به اینکه کشمیر یکی از قطب های شیعه هندوستان محسوب می شود، عوامل غربی و دشمنان مسلمانان سعی می کنند در این منطقه علیه شیعیان وارد عمل شوند و گروه های غیر مسلمان را علیه این قشر از مسلمانان تحریک کنند تا کمترین زمینه برای تحقق حقوق شهروندی برای مسلمانان بخصوص شیعیان در این منطقه فراهم نشود. روندی که متاسفانه حادثه امروز کشمیر را رقم زده حاصل توطئه ای است که علیه مسلمانان در این منطقه صورت گرفته و امنیت آنها ذایل شده است تا کمترین حقوق شهروندی برای آنها باقی نماند.
دستهای آلوده ای امروز مسلمانان و غیر مسلمانان را در کشمیر به جان هم انداخته اند؛ روندی که ناامنی را در این منطقه ایجاد کرده است. در شرایط فعلی انتظار است که کشورهای اسلامی در خصوص مسائل رخ داده در منطقه کشمیر موضع شفاف و روشنی را اتخاذ کنند و از حقوق مسلمانانی که در این حادثه ضایع شده است دفاع کنند.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای مسلمان جهان باید همانطور که در قضیه نفی اقدامات تروریستی در فرانسه وارد عمل شده است، در قضیه کشمیر نیز ورود پیدا کند.
*مرضیه جانقربانیان- فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.