به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سید حسن علم الهدایی در حاشیه دیدار وزیر کشور از پارک علم و فناوری خراسان رضوی با بیان اینکه در ابلاغیه مقام معظم رهبری سه محور پیشتازی اقتصاد مقاومتی، علم و فناوری و تعالی مقاوم سازی فرهنگی مطرح شده است خطاب به وزیر کشور گفت: تمامی پارک های علم و فناوری و به ویژه پارک خراسان رضوی قابلیت تحقق این سه مسئله را دارند که از این پارک تمامی کارهایی که صورت می گیرد از مصادیق اقتصاد مقاومتی با نگاه به بیرون می باشد.
وی یکی از مشکلات دانش و فناوری در کشور را پایین بودن تبدیل نرخ دانش به فناوری دانست و تصریح کرد: ما در تبدیل دانش به ثروت و اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی و یادگیری مشکل داریم گر چه که از نظر رشد علمی در دنیا از متوسط به بالا می باشیم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی تاکید کرد: از جمله سازمان ها، موسسات و مراکزی که می توانند این مشکلات را به صورت جهشی حل کنند همین پارک های علم و فناوری می باشند و جوانانی که با اشتیاق و بدون چشم داشت مادیات زیاد در آن مشغول به کار می باشند.
علم الهدایی، با اشاره به اینکه در کشور از ظرفیت های منطقه ای و استانی کمتر استفاده می شود متذکر شد: وزارت کشور استانداری و شهرداری می توانند برای استفاده بیشتر از ظرفیت های منطقه ای و استانی کمک کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه اعتبارات پارک های علم و فناوری پایین است خاطر نشان کرد: در حال حاضر اعتبارات پارک های علم و فناوری کشور از یک دانشگاه متوسط هم کمتر می باشد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی خطاب به وزیر تصریح کرد: پارک علم و فناوری خراسان رضوی با وجود این که اولین پارک کشور است اما از لحاظ اعتباری در مرحله پنجم قرار دارد یعنی حتی از ایران هم اعتباراتش پایین تر است و ما انتظار داریم که در دولت سهم اعتبارات کوتاه که یک دوم وزارت علوم و تحقیقات است به شکل جهشی افزایش یابد .
وی با یادآوری این که شهرداری، استانداری و بهداری می توانند در زمینه انتقال فناوری به روستاها و مناطق محروم به ما کمک کنند تصریح کرد: کشور نیازمند مدیریت دانایی است و هر چه جهل را کاهش دهیم پیشرفت ما بیشتر خواهد شد.
علم الهدایی هم چنین به بیان چند پیشنهاد در خصوص پارک های علم و فناوری پرداخت و بیان داشت: پارک های علم و فناوری می توانند از معافیت های شهرداری برخوردار باشند و در پارک خراسان رضوی متاسفانه ساختمانی وجود دارد که در سال های گذشته پلمپ شده و علی رغم تلاش های زیاد هنوز این مسئله حل نشده است.
وی با بیان اینکه ما می توانیم در این پارک ها سرباز فناوری داشته باشیم خاطر نشان کرد: سرباز فناوری به این معناست که جوانان نخبه در این پارک ها فعالیت انجام بدهند و در این موسسات بتوانند به ایده ها و انگیزه های جدید برسند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با اشاره به اینکه در طی یازده سال دراین استان ششصد موسسه فناوری و دانش بنیان تربیت شده است متذکر شد: 280 موسسه دانش بنیان و فناوری داریم که تعدادی از آنها در شهرک صنعتی و برخی در سطح شهر پراکنده اند هم چنین هفت مرکز رشد فناوری داریم که از این تعداد سه مرکز در شهرستان می باشد و یکی در شهر مشهد قرار دارد. پارک علم و فناوری خراسان رضوی تنها مرکز رشد فناوری و فرهنگی زیارت در خراسان رضوی می باشد ما هم چنین در جشنواره شیخ بهایی سال 95 توانستیم رتبه های اول را کسب کنیم.
وی با یادآوری اینکه پارک علم و فناوری خراسان رضوی در حوزه های مختلف فناوری سخت و نرم فعالیت دارد متذکر شد: این حوزه ها شامل نفت، گاز، پتروشیمی، it، انرژی نو، فعالیت دارویی، همکاری با مترو و شهرداری و فعالیت های ملی و فراملی می باشد.
در ادامه علیرضا رشیدی استاندار خراسان رضوی گفت: در مدت تشکیل بنیاد نخبگان بیش از هزار نخبه شناسنامه دار در سطح استان شناسایی و به عضویت این بنیاد درآمده اند.
وی با بیان اینکه متاسفانه هنوز نتوانسته ایم نقدینگی مورد نیاز پارک های علم و فناوری را تامین کنیم بیان داشت: متاسفانه این دوستان زمان بدی به ما برخوردند ما از لحاظ زمانی نتوانستیم نقدینگی مورد نیاز این عزیزان را تامین کنیم تا آنان بتوانند ظرفیت ها و توانایی های خود را پر کنند.
استاندار خراسان رضوی در ادامه در خصوص انتقال شرکت های دانش بنیان مناطق محروم متذکر شد: با همکاری معاونت اجرایی معاون اول یک ظرفیتی داریم و 19 پروژه به تصویب رسیده حدود 20 میلیارد تومان به صورت وام قرض الحسنه برای آنها تخصیص داده ایم چنانچه شرکت های دانش بنیان این ظرفیت ها را داشته باشند که این پروژه ها را در این مناطق دنبال کنند می توانند از تسهیلات آن نیز استفاده کنند.
رشیدی هم چنین به مشکلات گمرکی اشاره کرد و خاطر نشان کرد: ما در خصوص کارخانجاتی که مشکل داشتند همکاری خوبی داشتیم تا جایی که کالاهای مربوط به واحدهای تولیدی را که در گمرک بود و این ها را به واحدهای تولیدی انتقال دادیم و کارهای گمرکی شان را انجام دادیم به نحوی که کالاهای گمرکی آسیبی ندیدند برای شرکت های دانش بنیان تحت پوشش پارک های فناوری از این ظرفیت با توجه به مبانی وجود دارد.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه کارهایی که در حوزه کار انجام می شود را می توان به صورت نمایشگاه ارائه داد گفت: خوشبختانه کارهای خوبی در حوزه الکترونیکی، دارویی و پزشکی در این پارک ها صورت گرفته که ما می توانیم از این واحدها در خارج از پارک و به ظرفیت انبوه استفاده کنیم حضور در نمایشگاه های خارجی و داخلی کار بسیار خوبی بود که مسئولین پارک انجام دادند این امر باعث می شود که ظرفیتی برای صادرات و حضور در بازارهای بین المللی برای فناوران کشور ایجاد شود.
وی با بیان اینکه از صندوق کارآفرینی برای کسانی که اشتغال ایجاد می کنند تسهیلاتی تامین شده و می توانند از ان استفاده کنند خاطر نشان کرد: آنجا که دوستان در کار تحقیقاتی به مرحله ای رسیده بودند که برای ده نفر اشتغال ایجاد کنند به ازای هر نفر ده میلیون تومان وام قرض الحسنه می دهیم و به ازای کاری که می خواهند انجام دهند چنانچه منافع اقتصادی داشته باشند تا سقف 18 درصد وام برایشان تعیین می کنیم.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه ما در استان خراسان چه تعداد واحدی تولیدی تعطیل شده داریم که از نظر تکنولوژی کارایی ندارند متذکر شد: راه اندازی این واحدهای تولیدی هم فایده ای ندارد از طرفی این ظرفیت در شهرک صنعتی وجود دارد که آن ساختمان ها را در اختیار واحدهای کار قرار بدهیم تا بتوانند از آن واحدها برای فعالیت و تولیدات انبوه خود استفاده کنند.
استاندار خراسان رضوی خطاب به وزیر کشور با بیان اینکه در سال های گذشته بودجه هایی برای استان مصوب شد اما به دلیل عدم نقدینگی نتوانستیم تامین کنیم گفت: از شما می خواهیم که این مسئله را در دولت تکمیل و حمایت کنید چنانچه این بودجه تامین شود خراسان رضوی در حوزه تولید و صنعتی پیشرفت خواهد شد.