به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سعید اوحدی گفت اگر تبلیغاتی مبنی بر اعزامهای آزاد بر وجود دارد توصیه میکنیم مردم به دلیل علاقهای که به زیارت دارند به دنبال این وعدههای اغوا کننده و وعدههای خالی از واقعیت این مؤسسات نروند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اشرافی که به موضوع دارم تأکید میکنم که اعزام های آزاد بر حج کار سخت و شاید غیرممکن است.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در سالهای گذشته حتی دیپلماتهای ما که دارای گذرنامه ایرانی هستند امکان سفر از کشور محل مأموریت خود را در خارج کشور به مناسک حج نداشتند.
اوحدی با تأکید بر شایعه بودن موضوع آزاد برها تصریح کرد: ویزای عربستان سعودی الکترونیکی است و در این قالب اصلاً امکان گرفتن ویزا از کشور ثالث وجود ندارد زیرا درگاهی که باز میشود خاص آن کشور است.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در همه جای جهان عرف است که وقتی کشوری حاضر نیست کمترین امکانات و تضمینی را در خصوص تأمین امنیت حتی در حد یک جمله بدهد، دولتها و وزارت امور خارجه به اتباع خود توصیه میکنند که به کشور مورد نظر سفر نکنند.
وی افزود: همین چند روز پیش نیز دولت آمریکا طی بیانیهای از اتباع آمریکایی خواست به دلیل وجود تهدید امنیتی به جده عربستان سفر نکنند.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین در واکنش به ادعای اعزام ارزان قیمت به عتبات عالیات از سوی برخی دفاتر گفت: برخی از این دفاتر خود را تحت نظارت سازمان حج و زیارت اعلام میکنند که این ادعا صحت ندارد.
اوحدی در خصوص اعزام به عتبات عالیات با مجموعههای غیر مجاز هشدار داد و افزود: 2 هزار و 200 دفتر دارای مجوز سازمان حج و زیارت در سراسر کشور وجود دارد که ما فقط از طریق همین دفاتر نسبت به ثبت نام عتبات عالیات اقدام میکنیم.
وی گفت: کسانی را میشناسیم که به دلیل اعزام از طریق این دفاتر خدمات وعده داده شده را دریافت نکردند و به دلیل عدم پرداخت هزینههای هتل و سایر هزینهها متأسفانه در کشور عراق متوقف شدهاند که هم برای کنسولگری ایران، هم برای سازمان حج و زیارت و هم برای خود زائران و خانواده هایشان ایجاد زحمت کرده است.
رئیس سازمان حج و زیارت تأکید کرد: بیش از 20 نفر از زائرانی که با کاروانهای غیرمجاز به کربلا مشرف شدند به دلیل انجام نشدن تعهدات کاروان برایشان مشکل پیش آمده است و هم اکنون در زندانهای عراق به سر میبرند.
اوحدی با تأکید بر اینکه تجاوز به حریم قانون به معنای تجاوز به حق الناس است، گفت: ما به عنوان سازمان حج و زیارت اجازه نخواهیم داد به حریم قانون و حق الناس در حوزه اعزام زائران تجاوز شود اما در این راه قطعا به کمک مردم نیاز داریم.
وی با رد ادعای این کاروانها مبنی بر ارزان تر تمام شدن سفر، گفت: مجموع هزینهها را حساب کنید همان مبلغ یک میلیون و چهارصد یا یک میلیون و پانصد هزار تومانی میشود که سازمان حج و زیارت از زائران دریافت میکند با این تفاوت که کاروانهای حج و زیارت، پوشش تأمین امنیت، خدمات درمانی و پوشش بیمهای دارد؛ پس چه نیازی هست که متقاضیان به دنبال پلاکاردهای تبلیغاتی این دفاتر بروند.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: با کمک نیروی انتظامی و قوه قضائیه با این دفاتر غیرمجاز برخورد میشود.