مهرداد بائوج لاهوتی، سخنگوی فراکسیون مستقلان مجلس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به فرآیند تشکیل فراکسیون متبوعش، اظهار داشت: فراکسیون در ابتدا با 40 نفر هیئت موسس تشکیل شد. اساسنامه این فراکسیون به تصویب رسید و اعضای هیئت رئیسه موقت نیز انتخاب شدند.
وی با بیان اینکه فراکسیون مستقلان در روز اول با عضویت 80 نفر فعالیت خود را آغاز کرد، افزود: تحلیل ما این است که اعضای این فراکسیون به بالای 100 نفر هم میرسند و این فراکسیون همچون فراکسیون های دیگر به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
لاهوتی تصریح کرد: موضوعاتی از قبیل تشکیل فراکسیون های عالی از موضوعات موردنظر بعدی این فراکسیون بوده که البته بحث هایی در این زمینه بیان شده اما این بحث از سوی فراکسیون مستقلان مطرح نشده است.
وی در ادامه افزود: کاظم جلالی به عنوان رئیس فراکسیون مستقلان، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی و سیدمهدی فرشادان به عنوان نواب رئیس، عبدالرضا عزیزی و سمیه محمودی نیز به عنوان دبیر، سیدمحسن علوی به عنوان کارپرداز و بنده نیز به عنوان سخنگوی فراکسیون تعیین شدیم.
لاهوتی پیرامون تشکیل مجمع عمومی فراکسیون متبوعش عنوان کرد: پس از تعطیلات خانه ملت، در یکی از ایام هفته آتی مجمع عمومی فراکسیون تشکیل خواهد شد.
سخنگوی فراکسیون مستقلان با بیان اینکه این فراکسیون فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده است، افزود: فراکسیون مستقلان در تلاش است به عنوان یکی از فراکسیون های خوب مجلس به فعالیت خود ادامه دهد. فراکسیون مستقلان به منظور همکاری بیشتر با دولت و برای رسیدن به یک فهم مشترک تلاش می کند.
وی تصریح کرد: ممکن است مجلس در جایی قانونگذاری داشته باشد اما به دلیل عدم فهم مشترک میان مجلس و دولت پیرامون آن قانون، دولت نتواند آن را اجرا کند. از این رو فراکسیون مستقلان در تلاش است تا درباره مباحث قانونگذاری میان مجلس و دولت یک فهم مشترکی ایجاد کند.
لاهوتی تاکید کرد: مردم دیگر از وضعیت اقتصادی نابهسامان و مشکلات آن خسته شده اند؛ ما نیز خواهان عضویت افرادی با تفکر معتدل، به دور از هرگونه افراطگرایی در فراکسیون مستقلان هستیم. معتقدیم که نه تند و نه کند حرکت کنیم. تند رفتن باعث می شود که به دیوار برخورد کنیم و کند حرکت کردن موجب از غافله عقب ماندن می شود.
وی با بیان اینکه فراکسیون مستقلان کارها را به صورت کارشناسی انجام می دهد، افزود: مشی ما حمایت از دولت است؛ اما در عین حمایت از دولت خود را وکیلالدوله نمیدانیم. در جایی که نسبت به دولت نقدی وجود داشته باشد آن را اعلام کرده و در جایی که نیاز به استفاده از اهرم های نظارتی باشد وارد عمل می شودیم. اما در مجموع در یک نمای کلی با دولت همراه هستیم چراکه همراهی با دولت همان همراهی با مردم است.
لاهوتی تصریح کرد: در حال حاضر برخی از فراکسیون ها بحث استیضاح وزرا را مطرح می کنند؛ اما فراکسیون مستقلان در مقطع کنونی استیضاح هیچ وزیری را به صلاح مملکت نمی داند. مگر آنکه اتفاق مهمی رخ دهد. ما در بحث فیش های نجومی نیز معتقدیم که این مسئله باید بحث و بررسی و با متخلفان آن برخورد شود.
وی افزود: در مجموع ممکن است در بسیاری از مسائل برای رسیدن به یک فهم مشترک دیگر فراکسیون ها را متقاعد کنیم چراکه قرار نیست فراکسیون های مختلف نقطه مقابل یکدیگر باشند.
سخنگوی فراکسیون مستقلان تاکید کرد: فراکسیون مستقلان در اقلیت نیست. این فراکسیون در روز اول تشکیلش از 40 نفر هیئت موسس به 80 نفر رسید. از این رو مطمئن هستیم که اعضای این فراکسیون از مرز 100 نفر نیز عبور خواهد کرد.
وی ادامه داد: اولا فراکسیون مستقلان در اکثریت است اما حتی اگر این فراکسیون یک تعداد حداقل در مجلس بود که البته نیست؛ آن زمان یک اقلیتِ کارشناس که به صورت منصفانه مسائل ملی کشور را کارشناسی می کند، به شمار می رفت.
لاهوتی پایبندی به ولایت فقیه و توجه به مصالح کشور را از اصول اصلی این فراکسیون برشمرد و تصریح کرد: فراکسیون مستقلان به هیچ عنوان با افراط و تفریط میانه ندارد.
سخنگوی فراکسیون مستقلان در پایان خاطرنشان کرد: به دلیل مشی اعتدالی که داشتیم باید این فراکسیون تشکیل می شد از این رو باید به یکدیگر کمک کنیم تا به یک فهم مشترک برسیم.