آخرین اخبار:
کد خبر:۵۳۰۳۸۷

چهار مستند تلویزیونی در فهرست ملی حافظه جهانی یونسکو ثبت شد

چهار اثر پیشنهادی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، در یکصد و یکمین جلسه کمیته ملی حافظه جهانی یونسکو، در فهرست ملی این برنامه به ثبت رسید.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مستندهای تلویزیونی «یاد و یادگار»، «پل آزادی»، «همراه باد در دل تنهایی کویر» و «کودکان سرزمین ایران»، به عنوان چهار مستند تلویزیونی در فهرست ملی برنامه حافظه جهانی یونسکو به ثبت رسید.

 

مستند تلویزیونی ۱۲۰ دقیقه‌ای «یاد و یادگار»، محصول شبکه سحر سازمان صدا و سیما در فاصله سال‌ها ۱۳۷۷-۱۳۷۸ ساخته شده است. محقق و کارگردان این اثر مصطفی رزاق کریمی و فرهاد ورهرام از پیشکسوتان مستند ساز هستند. این مستند پیدایش سرزمین ایران و تمدن اقوام مختلف تا دوران معاصر را مورد بررسی قرار می‌دهد.

 

مستند «پل آزادی» روایت آزادسازی خرمشهر و ساختن پلی بر روی رودخانه کارون است که به پل آزادی شهرت پیدا کرد. این مستند بل عنوان فرعی «روایت خرمشهر، روایت عاشقان»، که محصول واحد جنگ شبکه اول سیما است، در ۹۰ دقیقه و در سال‌ها ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۱ ساخته شده است.

 

مستند «همراه باد در دل تنهایی کویر»، با عنوان اولیه «سر راه شن است»، ‌ محصول شبکه یک سیما است که در فاصله سال‌های ۱۳۷۶-۱۳۷۷ به کارگردانی منوچهر طیاب ساخته شده است. موضوع این مستند سفر اکتشافی به کویرهای ایران و بررسی طبیعت آن است.

 

مستند «کودکان سرزمین ایران»، محصول گروه کودک و نوجوان شبکه دو سیما است که در فاصله سال‌های ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶ بخش گسترده‌ای از فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌های گوشه گوشه ایران را به تصویر می‌کشد. این مجموعه شامل ۵۲ قسمت است که توسط کارگردانان مطرحی چون ناصر تقوایی، محمدرضا اصلانی، خسرو سینایی، فرزاد موتمن، فرهاد مهران‌فر و محمدرضا مقدسیان، ساخته شده است. در این مجموعه، بهترین کارگردانان نسل قدیم و جدید، به تهیه کنندگی مرحوم محمدرضا سرهنگی، همکاری داشته‌اند.

 

حافظه جهانی یکی از برنامه‌های یونسکو است که از سال ۱۹۹۲ آغاز شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار