به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از محمد حزوری، رئیس ادارۀ بهداشت حلب اعلام کرد در این حملۀ خمپارهای به شهر قدیمی حلب، پنج تن کشته و هشت تن دیگر دچار مشکلات تنفسی شدند.
به گفتۀ منابع محلی، تروریستهای تکفیری در شهر سراقبِ استان ادلب نیز علیه غیرنظامیان از مهمات شیمیایی استفاده کردند، اما معارضانِ دمشق، دولت سوریه را به اجرای این حمله متهم میکنند.
دکتر ابراهیم الاسد، دکتر اعصاب و روان در شهر سراقب میگوید از شامگاهِ دوشنبه (11 مرداد) تا کنون 29 نفر به خاطر این حمله شیمیایی به او مراجعه کرده و 16 نفر مداوا شدهاند.
وی افزود اکثر قربانیان زنان و کودکان هستند و افزون بر سرخ شدنِ چشمانشان، از مشکلات تنفسی و خس خس سینه رنج میبرند.
به گفته امدادگران، علائمی که این مادۀ شیمیایی به جا گذاشته، شبیه علائم گاز کلر است.
این حمله شیمیایی در حالی رخ داده که ارتش سوریه در عملیات خود برای باز پسگیری حلب از معارضانِ دولت دستاوردهایی داشته است.
حلب از سال 2012 و یک سال پس از آغاز درگیریها در سوریه بین نیروهای دولتی و معارضان تقسیم شده است. نیروهای ارتش سوریه برای آزادسازی بخشهای تحت کنترل گروههای تروریستی در استان حلب در حال اجرای یک عملیات رزمی گسترده هستند.
ارتش سوریه از تاریخ 27 تیر با پیشروی به سمت مناطقِ تحتِ تسلطِ معارضان در شرق حلب، تروریستها را به محاصرۀ خود درآورده است.
هفتۀ گذشته ارتش سوریه تمام مسیرهای تدارکاتی تروریستها را در شرق حلب مسدود کرد.
دولت دمشق از چندی پیش با کمک روسیه عملیاتی را به منظور امداد رسانی به ساکنان شهر حلب در شمال غرب این کشور آغاز کرده است.
سوریه از سال 2011 (1389) صحنه ناآرامیهای مرگبار است؛ براساس گزارش مرکز پژوهشهای سیاسی سوریه که در تاریخ 22 بهمن 1394 منتشر شد، حدود 470 هزار نفر از مردم سوریه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در جریان این ناآرامیها کشته و بیش از 1.9 میلیون نفر زخمی شدهاند.
در نا آرامیهای پنج سالۀ سوریه میلیونها نفر نیز در داخل و خارج از این کشور جنگ زده آواره شدهاند.