آخرین اخبار:
کد خبر:۵۳۱۸۳۸

هرطور می خواهید بخوانید : بَُِررَّرُرِّرجاممّمّمم!

امروز می خواهم درباره ی کلمه ی "جام" که در لغت نامه نزدیک به ده معنی متفاوت برایش آورده شده است ، بحث و سپس مشتقات این کلمه را بررسی کنم.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سرکار خانم زهرا اخلاقی در خصوص برجام یادداشت طنزی را به خبرگزاری دانشجو ارسال کردند.

 

سلام عرض می کنم خدمت حضار محترم . ان شاءالله که همگی خوب هستید .

 

تشکر می کنم از تمام دست اندرکاران این مراسم و آقایان محترمی که اجازه دادند این جلسه ی نقد و بررسی تشکیل شود و ما را تشویق می کنند به برگزاری همچین جلساتی که به وضع لغات و آگاهی مردم از معانی آنها کمک زیادی می کنند.

 

امروز می خواهم درباره ی کلمه ی "جام" که در لغت نامه نزدیک به ده معنی متفاوت برایش آورده شده است ، بحث و سپس مشتقات این کلمه را بررسی کنم. این کلمه ، از کلمات پربسامد زندگی سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی و ... است که در یک سال اخیر ، بیشتر استفاده شده است . به همین دلیل امروز به بررسی این لغت می پردازم.

 

کسی صحبتی ندارد؟! خب! پس شروع می کنم.

 

معنی اول :"جام" در لغت یعنی اسب تازه نفس و اسبی که سواری نکرده باشد. حالا اگر پیشوند "بَر" را به آن بیفزاییم ، میشود : بَرجام . پس برجام می شود حالتی که بر روی این اسب تازه نفس نشسته باشیم . نکته ی مهم اینست که این اسب تا ابد حرکت نخواهد کرد . چرا که اگر حرکت کند از "جام" بودن و تازه نفسی در می آید. پس برجام در معنی اول یعنی چارپایی که همانطور سر جای خودش ایستاده است . "میم" در اینجا مشدد است واینگونه تلفظ می شود: برجامّمّمّمّ .

 

"جام" در معنی دوم ، پیاله ی شراب خوری است که عبرانی ها به استفاده از آن عادت داشته اند و آنرا با نقش و نگارها ی متفاوت زینت می کرده اند.

 

و اگر کلمه " بَر" را به آن بیفزاییم ، می شود : بَرجام. پس برجام در لغت می شود : بَرنده ی  (بُردن یا بُرنده شدن!؟) جام _استغفرالله_ شرابی که ظاهر آن ، چهره ای بزک شده دارد. و عده ای  ، از بیرون ، ظاهر زینت شده ی آنرا دیده و شراب مست کننده اش را نمی بینند.

 

از آنجایی که می خواهیم درمورد مشتقات لفظ "جام" بحث کنیم ، یک عدد پیشوند "پَسا" را به آن اضافه می کنیم . پس از چند سال ، واژه ی "پسا برجام" آماده است .

 

پسابرجام چیست؟ آن حالت مستی و خماری و عدم هوشیاریِ پس از بُردنِ یک جام طلا و زیبنده و بزک شده ی شراب که انسان در این حالت ، شش کشور جهان را به مثابه ی کل جهان میبیند ، آژانس انرژی هسته ای را امین می داند و تحریم را افزایش روابط اقتصادی می پندارد.

 

در این مدخل ، متذکر می شویم که "جام" گاهی مجازاً خود شراب و گاهی آینه و شیشه ی الوان فرض می شود.  در این صورت برجام به شخصی گفته می شود که بر روی آینه نشسته و تفکراتی واهی را که در ذهن دارد ، در آیینه می بیند و آنرا همینجوری و الکی الکی ، به منزله ی حقیقت می پندارد و هرچه به آن نوک می زند ، با شیشه ی آیینه برخورد کرده و به چیزی دست نمی یابد . پس خشمگین شده و خود را از بین می برد. درست مثل زمانی که غنائممان را رقیق کرده و آب می کنیم تا به چیزی دست یابیم که عملاً وجود خارجی ندارد و فقط ما را سر کار می گذارد و مشغول می کند . مثل همان آیینه و شیشه ی الوان که به رنگی بودنش سرگرم می شویم.

 

اما اگر "جام" را به معنی گلبرگ در نظر بگیریم ، لطافت و سستی افرادی که بر روی جام قرار می گیرند ، ثابت می شود.

 

لیکن اگر پیشوند یای نسبت را به لفظ جام بیفزاییم ، می شود نام شاعر قرن نهم : جامی.

 

اما "جام" در معنی سوم ، شانه و آن چیزی است که بدان ، خرمن را بر باد دهند. و "بُر" یعنی گندم. پس بُرجام می شود ، شانه ای که خرمن خرمن گندم ها را بر باد دهد.

 

پس در این صورت ، پسا+بُرجام چیست؟

 

اگر گندم را نماد سرمایه بگیریم ، "پسابُرجام" می شود آن زمانی که پس از سال ها تلاش ، سرمایه هایمان را با دست خودمان بر باد داده ایم و دیگر با تغییر موضع و این حرف ها هم قابل برگشت نیستند.درست همان زمانی که اسناد محرمانه ی سیلو های گندم  _که منبع غنی سازی بدن هاست_ در دست کدخدایِ ده ِ کناری دیده می شود و دانه هامان بر باد رفته خواهند شد.

 

اما "جام" در معنی بعد ، یعنی احوال در نزد صوفیه . و "بُر" یعنی طایفه . پس بُرجام می شود احوال یک طایفه و دسته ی خاص.

 

"جام" در معنی دیگری ، لقب حکام ولایتی است از ولایات غیر ایران .

 

"بَرّ" یعنی راستی و نیکی . در اینجا ، "ر" مشدد است و تلفظ می شود : /بَرر/ . پس باید خواند : بَررررررجام

 

بنابراین بَررررجام در این حالت یعنی حکامی که راستی و نیکی دارند. از آنجایی که این حکام به ولایات ایرانی منسوب نیستند ، لاجرم باید گفت در برجام _ببخشید در برررررجام_ فرض بر راستگویی و نیکویی و درستی حکام غیر ، گذاشه شده است.

 

 امیدوارم که تا اینجا از بحث لذت برده باشید . برای اینکه خسته نشوید ، ادامه بحث را کوتاه می کنم.

 

 چند لحظه صبر کنید. شما دو نفرِ تازه وارد !! با شما هستم . همانجا دم در بنشینید. جلوتر، جا نیست. چرا حرفم را گوش نمی کنید؟؟!! به هر حال ، اینجا شلوغ است .لطفا به مردم فشار نیاورید.

 

بله می گفتم . در معنایی دیگر ، "جام" ، دِهی است که از محصولات آنجا ، می توان به غلات و یونجه اشاره کرد . "بَر" ، یعنی سرزمین خشک . پس برجام می شود : سرزمینی که در آن ، به علت خشکی ، غلات ثمر نخواهد داد و فقط یونجه به ما تحویل می دهد. این معنی البته تفاسیر طولانی تری دارد اما به دلیل احترامی که برای شما حضار گرامی قائلم ، به ادامه ی آن نمی پردازم.

 

شما دو دوست عزیز!! آقایان محترم. لطفا به ملت فشار نیاورید. خواهش می کنم . آخرِ سخنرانی است.لطفا همانجا بنشینید.

 

بله می گفتم. "جام" در معنی آخر : جام ، نام پسر حضرت نوح (ع) است که نجات یافت. "بَر" یعنی  چیزی که شئ دیگری راحمل کرده و می برد.  پس برجام ، فی الواقع ، به کشتی نوح که او و فرزندان او را_ من جمله جام _ نجات داد ، اطلاق می شود . اما این معنی به دلیل دوری قابل ملاحظه ای که از موضوع بحث دارد ، به هیچ وجه مد نظر نیست.

 

خب! حضار گرامی. در این جلسه ، معانی متفاوت کلمه ی جام و مشتقات آنرا اعم از برجام و پسابرجام بررسی کردیم . راستی ، در بازی های ورزشی و غیر ورزشی هم چیزی داریم به نام جام که به تیم برنده داده می شود . مثل بازی ایران و آمریکا که نتیجه آن ، برد_برد ، سه دو مساوی به نفع ایران شد و نام ایران بر روی جام افتخار قرار گرفت . باری ، برای امروز کافی است. امیدوارم از بحث استفاده ی لازم را برده باشید. تا جلسات بعد و بررسی واژه های ساده و مشتق و مرکب دیگر...

 

هی آقا . با شما دو نفر هستم. چرا به سمت من می آیید؟؟

 

نباید روی سِن بیایید. چکار می کنید ؟؟ چرا به من دست بند می زنید؟؟!!

 

ولم کنید . دهانم را نبند...یییید ..... کُم.... َ.َ.َکککک .مممممم مممم......



انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار