به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه در اختتامیه نهمین دوره لیگ علمی پیشگامان پایا که به همت بسیج مستضعفین برگزار شد، در شرح و توضیح وظایف بسیج گفت: به طور کلی وظیفه بسیج پرورش استعدادهای جوانان است.
وی ادامه داد: این شرح وظیفه بسیج باید به جایی برسد که اگر کسی گفت بسیجی است حتما همه بدانند انسان عالم و نخبه ای است یا افراد از بسیج بپرسند چه طور با متقاضیان خود کار می کنید که همه اهل علم می شوند.
پناهیان تصریح کرد: اگر بسیج جوانان را مشغول به عبادت کرد که رشد علمی به دنبال نداشت این یک اشکال محسوب می شود یا اگر بسیج تربیت معنوی برای نیروهای خود گذاشت اما این نیروها موثرترین نیروهای جامعه محسوب نشوند معلوم می شود این تربیت دچار نقص است.
وظیفه اصلی بسیج پرورش جنبه های علمی دانش آموزان است
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم تصریح کرد: حضرت محمد (ص) در روایتی می فرمایند جوانی که پند و هنری نداشته باشد از چشم من می افتد و با این تعریف وظیفه و عمل بسیج خدمت به جنبه های علمی دانش آموزان محسوب می شود.
وی سخنان خود را با روایت دیگری از امام صادق ادامه داد و گفت: بر مبنای فرمایش این مضمون اگر در جامعه ای جنگ نباشد اصل وظیفه یک جوان تحصیل علم است و در جامعه ما اگر جوانی به تحصیل علم شناخته نشود یا فرآیند عملکرد بسیج اشکال دارد یا جامعه به واسطه برداشت غلط از بسیج با مشکل مواجه است.
پناهیان گفت: اکثر جوانان ما در کشور استعداد دانشمند شدن دارند و اگر این اتفاق رخ نمی دهد چون به این پرورش استعداد به درستی نپرداختیم.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: نگاه به دانش آموزان نباید نگاه به دوران کودکی باشد و براساس این نماد است که استعداد فرزندان خود را تعیین می کنیم.
وی با اشاره به اهمیت بالای تربیت در پرورش فرزندان یادآور شد: ما اگر در تربیت دانش آموزان موفق باشیم رشد علمی به طور طبیعی چند برابر خواهد شد.
پناهیان با انتقاد از نظام حاکم در آموزش و پرورش کشور افزود: در نظام آموزش و پرورش تربیت باید از جایگاه بالاتری نسبت به آموزش برخوردار باشد و ما معتقدیم اگر فرزندان مان طبق تربیت دینی آموزش ببینند علوم نیز پیشرفت خواهد کرد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دین تنها آرام کننده و رام کننده انسان نیز ادامه داد: دین می تواند انسان ها را به تسخیر کرات وادار کند.
وی با اشاره به سرگرمی های مختلف و لزوم نیاز سرگرمی گفت: ما چه قدر باید سرگرمی داشته باشیم سرگرمی اصولا برای کسانی است که از درس و کار خسته می شوند اگر این خستگی در شما پدیدار شده است مدرسه رابطه میان شما و علم را غلط برقرار کرده است.
پناهیان در پایان خاطرنشان کرد: هنوز تربیت دینی به معنی صحیح کلمه در کشور ما نهادینه نشده است و این در حالی است که دین مبین اسلام با تفریح و شاد بودن مخالف نیست بلکه می فرماید کسی که در زندگی بی حال و کسل باشد در زندگی معنوی نیز انسان موثری نخواهد بود.