کد خبر:۵۳۴۱۲۱
زوایای پنهان اینستاگرام را بشناسید

لایک‌هایی به قیمت از دست رفتن جان

با پیشرفت روزافزون فن‌آوری و همه گیر شدن آن جامعه نسبتا جوان ایران هم تحت تاثیر این موج، وارد دنیای مجازی و عضو شبکه‌های اجتماعی شده‌اند. یکی از این شبکه ها اینستاگرام است.

گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ سجاد منیعی - با پیشرفت روزافزون فن‌آوری و همه گیر شدن آن جامعه نسبتا جوانان ایران هم تحت تاثیر این موج و هم پا با جهانیان، وارد دنیای مجازی و عضو شبکه های اجتماعی شده‌اند. یکی از این شبکه ها که بسیار محبوب و بر خلاف فیسبوک در ایران فیلتر نیست، اینستاگرام می باشد. نرم افزاری که خود از ابزار جنگ نرم به شمار می آید و متاسفانه ناآگاهی خانواده‌ها از ابعاد و کاربردهای این برنامه باعث شده تا کودکان و نوجوانان در معرض آسیب های جبران ناپذیری قرار گیرند. این یادداشت به بهانه عضویت خیل کثیری از گروه های سنی کمتر 18 سال در اینستاگرام و به منظور هوشیار سازی والدین از زوایای پنهان و مضرات اینستاگرام نوشته شده است.

 

دسترسی بسیار آسان به صفحات مستهجن

 

در اینستاگرام بخشی به نام سرچ وجود دارد. کافیست در آن کلید واژه مورد نظر را نوشت و دستور به جست‌وجو داد؛ آن وقت است که تمامی صفحات حاوی آن واژه در دسترس فرد قرار میگیرد. جالب است بدانید صفحه هایی که در آن تصاویر و کلیپ‌های غیر اخلاقی به اشتراک قرار داده میشود، همگی باز هستند و نیازی به دنبال کردن (فالو) ندارند. دردناک تر این است که با دیگر نرم افزارها به راحتی می‌توان عکس‌ها و ویدئو ها را بارگذاری (دانلود) کرد. تنها قسمت امیدوار کننده این است که زحمت کشان در پلیس فتا تاکنون توانسته اند بعضی از این صفحات را از دسترس خارج کنند (یعنی امکان مشاهده آن پست وجود ندارد که این فیلترسازی هوشمند نام دارد.) اما از آنجا که دشمنان قسم خورده اسلام و ایران برای نابودی نسل جوان و پویا از هیچ اقدامی مضایقه نمی‌کنند، شاهد افزایش عجیت تعداد این صفحات هستیم؛ به طوری که همه روزه صفحات جدید با عناوینی جدید درست می‌شوند و عرصه را برای رقابت تنگ تر از قبل می‌کنند.

 

امکان لو رفتن تصاویر خصوصی؛ هکرهای همیشه در کمین

 

صفحات در اینستاگرام به دو صورت باز (نیازی به فالو نیست و تمامی پستهای آن قابل مشاهده هستند) و بسته (به اصلاح Private هستند و باید درخواست فالو داد و صاحب صفحه هم می بایست این درخواست را قبول کند تا امکان مشاهده پستها میسر شود). حال فردی عکس‌های خصوصی خود و یا خانواده‌اش را در صفحه‌اش بارگذاری می‌کند. اگر صفحه‌ای بسته باشد، 2 حالت برای لو رفتن تصاویر وجود دارد:

 

الف) توسط هکرهای حرفه‌ای که تا بحال کم قربانی نگرفته‌اند. ب) با اسکرین شات گرفتن

 

اگر صفحه باز باشد که پخش شدن فیلمها و عکسها به راحتی امکان پذیر است.

 

ایجاد دغدغه‌های بیهوده برای نوجوان

 

یکی از مباحثی که همواره برای عموم مردم جذاب است، تعداد فالورها و لایکها است. اما نکته ای که اکثرا مورد توجه قرار نمی‌گیرد "بار روانی تحمیلی" این قضیه برای جوان است که ناخواسته دچار آن میشود؛ بارها دیده شده که جوانان به دنبال افزایش فالورهای خود میباشند تا از قافله عقب نمانند و به اصطلاح امروزی‌ها "پرچمشان بالا برود." این دغدغه آنقدر برای جوان مهم میشود که روزها و شاید ماهها برای بیشتر شدن فالورهایش تلاش میکند و در صورت عدم موفقیت با نوعی سرخوردگی و افسردگی مواجه میشود و حس میکند که از دیگران چیزی کم دارد. تاسف بار تر این است که جوانان برای ارضای این دغدغه عبث خود بعضا دست به اقداماتی غیر اخلاقی نیز می‌زنند؛ مثلا دخترها عکس ها و کلیپ هایی دور از شئونات اخلاقی را منتشر میکنند یا پسرها ثروت فراوان خانوادگی خود را به رخ کشیده و تفاخر می‌کنند.

 

جانم فدای لایک تو!

 

یکی دیگر از آفات اینستاگرام که پیشتر مورد بررسی قرار گرفت تعداد لایکهای هر پست است. حال برای گرفتن لایک بیشتر افراد به گرفتن سلفی های خاص و منحصر به فرد روی می آورند که همین امر موجب کشته شدن انسانهای زیادی در سرتاسر دنیا-از جمله ایران عزیز- شده است.

 

آبرو ریزی در حد جهانی!

 

با کمال تاسف باید گفت که به دلیل کمبود فرهنگ استفاده از این شبکه های اجتماعی بارها شاهد حرکات دسته جمعی و بعضا مشکوک عده ای فارسی زبان بوده‌ایم؛ تخلیه هیجان و ناسزا گفتن هایی که نه اوباما و دخترش را میشناسد و نه ایوان زایتسف و لیونل مسی را.

 

این حرکات اگرچه همیشه تقبیح شده اند اما هر از چندگاهی شاهد آن هستیم و دود این اتفاقات بیش از هرچیزی در چشمان فرهنگ غنی اسلامی-ایرانی ما میرود.

 

یک لحظه تفکر

 

مالک فیسبوک، اینستاگرام و واتس آپ، مارک زاکربرگ میباشد که فردی یهودی است. یهودیان بارها از آرزوی خود مبنی بر سلطه بر مردم جهان و افکارشان و جهت دهی به آن پرده برداشته‌اند و به این موضوع نیز معترف بوده‌اند که ایرانیان هستند که مهمترین سد راه آنان می‌باشند. پس تمام تلاش خود را برای سلطه فرهنگی بر ایرانی‌ها به کار گرفته‌اند و این شبکه های اجتماعی نیز که به طور رایگان در دسترس همگان است، خود یکی از راههای دسترسی به افکار و عقاید ما و همچنین جاسوسی از سایر ویژگیهای یک ملت می‌باشد؛ نکته‌ای که ما به سادگی از کنار آن رد می شویم.

 

سخن آخر

 

از مضرات اینستاگرام برای گروه سنی کودک و نوجوان بسیار گفته شد. حال شما کودکانی که به بلوغ نرسیده اند و نوجوانانی که در آستانه بلوغ هستند را فرض کنید که چه خطراتی آنها را تهدید میکند.

 

اینکه خانواده‌ها با چه منطق و جرئتی تلفنهای همراه را برای فرزندان کم سن و سال خود تهیه می‌کنند و جواز حضور در این قبیل از شبکه های اجتماعی را برای آنها صادر میکنند بزرگترین سوال است که پاسخ آن نزد خود والدین میباشد. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Germany
۲۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۳
متاسفانه توی دنیای امروز تعداد فالورها و لایکها شده مایه عزت و آبرو
واقعا چقدر ارزشها عوض شده
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار