اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیت الله اعرافی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و مدیر حوزه های علمیه در نشست مسئولان دفاتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان که امروز در مجتمع آدینه در حال برگزاری است، گفت: زمانی که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب می شد، ما با شکل گیری دانشگاه فرهنگیان مخالف بودیم؛ در ابتدا قرار بود مجتمعی برای آموزش های تکمیلی معلمان ایجاد شود که دوره های آموزشی را برگزار کنند.
وی ادامه داد: مخالفت ما با تاسیس این دانشگاه این نبود که نیازی به دانشگاه برای پرورش معلمان نیست؛ فکر می کردیم که دانشگاه در کشور زیاد است و دلیل مخالفت ما هم همین بود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: قرار شد دانشگاه فرهنگیان تاسیس شود تا سرآمد و پایگاهی برای تولید فکر بیشتر در حوزه تعلیم و تربیت اسلامی باشد و به همین دلیل موافق تاسیس این دانشگاه شدیم و با جدی شدن این مسئله، شروط در اساسنامه درج شد و با تاسیس این دانشگاه موافقت کردیم.
آیت الله اعرافی ادامه داد: اهمیت کار این دانشگاه و فلسفه وجودی آن مشخص است؛ باید تولید فکر متناسب با ارزش های نظام جمهوری اسلامی و نظام تربیتی و پرورشی داشته باشیم و وجه متمایز دانشگاه باید در این دو نکته تجلی کند.
وی خاطر نشان کرد: باید بدانیم کارکرد این دانشگاه متناسب با سند تربیت اسلامی تا چه حد در حال انجام است و چه خروجی هایی دارد. اگر عزم این باشد که خروجی های دانشگاه براساس سند تحول بنیادین و تربیت اسلامی باشد، گام اول به خوبی برداشته شده که معنای آن توفیق دانشگاه است. بنابراین تولید اندیشه و نظریه متناسب با اندیشه اسلامی است؛ که اگر محقق شود می تواند انقلابی در بینش الهی و اسلامی ایجاد کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اگر بخواهیم دانشگاه فرهنگیان را در رنکینگ ها بسنجیم باید جایگاه مناسبی داشته باشد، اما در درون این دانشگاه دو شاخص اصلی که اهمیت آن را می سنجد، مسئولیت مهمی بر دوش شما قرار داده و مسئولین نهاد باید خود را در قامت این دو شاخص بدانند.
آیت الله اعرافی یادآور شد: در منظومه نهاد باید اخلاق را به بدنه دانشگاه سرایت دهند. شما مسئولیت سنگینی دارید؛ نیرویی که در دانشگاه فرهنگیان به کار می گیرید باید اهل تفکر و اندیشه و اقدام و عمل در حوزه های معرفتی باشد و ریزه کاری های پرورش و تربیت اسلامی را بداند. حتما برنامه آموزشی برای ارتقای کسانی که در این واحدها مسئول فرهنگی هستند، برگزار کنید.
وی اظهار داشت: دانشگاه فرهنگیان جایگاه خاصی در تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش دارد، بنابراین باید در پرورش کسانی که به این دانشگاه می آیند، دقت شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کتابهای درسی باید عقل فلسفی ما را در خودش نشان دهد. نسلی که در آموزش و پرورش تربیت می شود باید به این باور برسد که می تواند به مرزهای دانش دست پیدا کند و فن و مهارت نیز باید در این دانشگاه تجلی پیدا کند.