آخرین اخبار:
کد خبر:۵۳۶۳۸۸

رئیس کتابخانه ملی هم به جمع دلواپسان کنسرت‌ها پیوست!

رئیس کتابخانه ملی نیز به مسله برگزاری کنسرت‌ها در کشور ورود کرده و می‌گوید: آیا مخالفان کنسرت‌ها مسئولیت پاسخگویی در قبال آسیب‌های اجتماعی و عواقب این آسیب‌‌ها برای جامعه و کشور را می‌پذیرند؟

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سید رضا صالحی امیری عصر دیروز مهمان ویژه جلسه شورای اداری فرمانداری شهرستان تهران بود. جالب اینجاست که وی نیز به تاسی از رئیس‌جمهور به مسئله لغو کنسرت‌ها ورود کرده و در این باره اظهارنظر کرد.

 

مشاور رئیس‌جمهور گفت: حلقه مفقوده اقتصاد مقاومتی در ایران چیست و اگر این حلقه را پیدا کنیم می‌توانیم تحلیل دقیقی را ارائه دهیم.

 

او با طرح این پرسش که چرا در شانزده سال گذشته شعارهای ملی محقق نشد و چرا هیچ مرجع رسمی در کشور درباره عدم تحقق شعارهای سال، گزارشی ارائه نکرده است، افزود: چرا کسی شهامت بیان واقعیت‌ها را نسبت به آنچه مطالبات رهبری است، نداشته و ندارد.

 

حلقه گمشده اقتصاد مقاومتی در معنای گفتمان است

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه اگر بنا است ما رفتار گذشته را داشته باشیم، در اقتصاد مقاومتی نیز مشمول این شانزده سال خواهیم شد، تاکید کرد: در کشور وجه تمایز بین شعار و گفتمان مشخص نشده است و آنچه مقام معظم رهبری تعیین کردند، با رویکرد شعار برخورد شد که نتیجه آن مجموعه همایش‌ها و بنرها بود که در سطح دولت باقی ماند و به گفتمان تبدیل نشد.

 

صالحی امیری با اشاره به اینکه وقتی از سطح شعار عبور نکنیم دچار حرکت ظاهری هستیم، به تفاوت‌های بین شعار و گفتمان اشاره کرد و توضیح داد: شعار با هدف ایجاد انگیزش است و گفتمان ایجاد باور در جامعه است. همچنین شعار در سطح دولتی و مراجع رسمی است؛ حال آنکه گفتمان در سطح ملی مطرح می‌شود.

 

او با تاکید بر اینکه شعار با نتیجه محوری نیست و تغییر در سطح است اما گفتمان نتیجه محور و تغییر در عمق است، بیان کرد: اولین مسئله این است که ما در بحث تحلیل فرمایشات مقام معظم رهبری، دچار خطای تحلیلی هستیم که ما از سطح شعار ملی باید به گفتمان ملی عبور کنیم.

 

مشاور رئیس‌جمهوری با بیان اینکه حلقه گمشده اقتصاد مقاومتی در معنای گفتمان است که اگر از آن عبور نکنیم، محقق نمی‌شود، عنوان کرد: جامع‌نگری، کلان نگری، اقناع گرایانه بودن، اجماع گرایانه بودن، نگاه به آینده و تحول گرایانه بودن،‌ از نیازهای مهم یک گفتمان است.

 

صالحی امیری با اشاره به اینکه با نیازسازی است که گفتمان در جامعه شکل می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در جامعه نیازهای اولیه‌ای مانند خوراک و آموزش وجود دارد که جامعه آنها را مطالبه می‌کند. آیا در سطح جامعه نیازی به نام اقتصاد مقاومتی شکل گرفته که مردم آن را مطالبه کنند؟ اگر پاسخ منفی است که هنوز در سطح شعار مانده‌ایم و نتیجه همان 16 سال است.

 

گفتمان از جنس باورها است

او با بیان اینکه حلقه مفقوده اصلی اقتصاد مقاومتی عبور از این شعار و گفتمان از سطح دولت به جامعه است، تصریح کرد: گفتمان در بدنه اجتماع شکل می‌گیرد. سال‌ها است که عاشورا یک گفتمان مسلط حاکم بر جامعه ایران است و در هر شرایطی عاشورا پاس داشته می‌شود.

 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: اولین مسئله در بحث تحقق این گفتمان نیاز جامعه است. بر این باور هستم که این نیاز در بطن اجتماع شکل نگرفته و نتیجه همین است که می‌بینید؛ تعدادی بنر و همایش و اجلاس و از نتیجه اصلی خبری نیست.

 

صالحی امیری با اشاره به اینکه مسئله دوم اقناع جامعه است، اظهار کرد: جامعه ایران جامعه محاسبه‌گری است. جامعه باید قانع شود که این گفتمان، فواید زیادی دارد. آیا این اقناع سازی شکل گرفته است؟

 

او با اشاره به اینکه گفتمان یک پروسه است نه یک پروژه، اذعان کرد: ما پروژه اقتصاد مقاومتی نداریم. بلکه یک پروسه است و این مسئله باید در بطن اجتماع شکل بگیرد. این را هم باید متذکر شد که گفتمان از جنس بایدها نیست بلکه از جنس باورها است.

 

مشاور رئیس‌جمهوری تاکید کرد: نکته بعدی در این بحث، ساختار سازی است. اینکه جامعه احساس نیاز کند، یک پدیده است و اینکه ساختارسازی کنیم، چیز دیگری است.

 

ساختار سازی کار روابط عمومی نیست

صالحی امیری با تاکید بر اینکه ساختارسازی در شانزده سال گذشته به روابط عمومی‌ها سپرده شد و آنها با بنرها و همایش‌ها کار خود را انجام دادند، در حالی که ساختارسازی کار روابط عمومی نیست، گفت: باید میدان و ظرفیت را به نهادهای عمومی و دینی بسپاریم، البته دولت هم باید در این زمینه فعال باشد.

 

او با بیان اینکه اصلی ترین کانون ارتباطی دولت و مردم، شوراها هستند،‌ ادامه داد: اگر بخواهیم بگوییم که اقتصاد مقاومتی را از کجا آغاز کنیم، باید به ارکانی چون مدرسه، شهرداری‌ها، مساجد، حوزه‌های علمیه، نهادهای رسانه‌ای و نهادهای آموزشی اشاره کنیم.

 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اینکه مهمترین نیاز بعدی انسجام ملی است، تصریح کرد: در فضای مناقشه،‌ تخریب و انتقام جویی، هیچ‌گاه اقتصاد مقاومتی شکل نمی‌گیرد. اقتصاد مقاومتی نیاز به بستر با ثباتی دارد تا مسیر خود را طی کند.

 

صالحی امیری با تاکید بر اینکه کسانی که می‌خواهند فضا را متشنج کنند، یا جاهل هستند یا آب در آسیاب دشمن می‌ریزند،‌ بیان کرد: حرف همه ما یک جمله است که یک نظام سیاسی، یک ساختار سیاسی، یک دولت، یک مجلس و یک سیستم وجود دارد که در راس آن سیستم شخص اول کشور است و همه چیز طبق قانون پیش می‌رود و تنها یک نفر می‌تواند حکم حکومتی صادر کند و آن مقام معظم رهبری است.

 

او با انتقاد از وقایع رخ داده درباره برگزاری کنسرت در کشور ، تصریح کرد: می‌خواهم یک سوال اساسی مطرح کنم و این است که اگر ما به جوان‌ها نشاط ندهیم،‌ نتیجه آن ایدز و اعتیاد و دیگر آسیب‌های اجتماعی است و در این میان چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ آیا مخالفان کنسرت‌ها مسئولیت پاسخگویی در قبال این آسیب‌های اجتماعی و عواقب این آسیب‌‌ها برای جامعه و کشور را می‌پذیرند؟

 

گفتمان باید به هویت و غیرت ملی تبدیل شود

مشاور رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه شعار کلی دولت، ثبات و آرامش است، گفت: پیش نیاز حرکت به سمت توسعه و تعالی در کشور، ثبات و انسجام است.

 

صالحی امیری با بیان اینکه ما نمی‌توانیم به جز یک کل واحد، به سمت توسعه حرکت کنیم و با یک رابطه انسجامی می‌توانیم به سمت قله برویم،‌ عنوان کرد: از این منظر دولت نباید وارد حاشیه شود که تا به حال نشده است.

 

او با اشاره به اینکه گفتمان، زمانی به قله می‌رسد که پادگفتمان داشته باشد، ادامه داد: اگر نقد را دشمن فرض کنیم، نتیجه این می‌شود که در پایان سال از شعاری عبور کرده و به شعار سال آینده می‌رسیم. این ظلم به مقام معظم رهبری و ملت است.

 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه مسیر حرکت این دولت، بر اساس عقلانیت است،‌ خاطرنشان کرد: دولت روحانی دولت ملی است و همه جناح‌ها در آن حضور دارند. اولین بار است دولتی شکل گرفته که همه نحله‌های فکری در آن حضور دارند. رسالت مدیران ما نیز این است که به حاشیه نروند و در متن باقی بمانند.

 

صالحی امیری با اشاره به اینکه زمان بازی‌های المپیک همه مردم انتظار مدال و پیروزی را داشتند و این به معنی غیرت و هویت است، تاکید کرد: گفتمان باید به یک غیرت و هویت ملی تبدیل شود و مردم از تابعیت از آن احساس عزت کنند و هر گونه نفی آن نیز باعث واکنش عمومی شود.

 

او با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی نیازمند امکان پذیری است به موضوع برجام اشاره کرد و افزود: برجام فراتر از بحث تحریم است. برجام به پاره شدن زنجیر تحقیر ملی و بعد تحریم ملی منجر شد.

 

مشاور رئیس‌جمهوری اذعان کرد: تداوم وضعیت گذشته امروز ما را به کجا می‌رساند و چه چیزی به ما می‌رسید؟ تعریف قدرت نرم یعنی رسانه، مغز و دیپلماسی که ما به وسیله دیپلماسی به تامین حقوق مردم پای میز گفت‌وگو پرداختیم.

 

صالحی امیری در پایان با بیان اینکه هر کس به عقلانیت فکر می‌کند رای به مذاکره داده بود، گفت: در آینده تصویر چگونه است؟ آینده با وحدت، انسجام و ثبات ملی و کارآمدی تصویر می‌شود. اگر مدیریت نتواند کارآمد باشد، مردم با او نخواهند بود.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
saeres
Germany
۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۲
آره اگه کنسرت نریم افسرده و سرخورده میشیم میدونید با برگزاری کنسرت چقدر اشتغال بوجود میاد چقدر فرهنگ سازی میشه برگزاری کنسرت یکی از اهداف انقلاب اسلامی بوده و تا رسیدن به این هدف عالی مدیون خون شهدا هستید کوتاه بیایید
12
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۷
سلام احتمالا این قرمایش رهبر عزیزانقلاب برای مرکز اسناد سند نشده که فرمودند: این که بعضی ها به اسم نشاط می خواهند موسیقی را ترویج کنند،اشتباه است.
آقاسیدرضا!!!!! یک روایت از اجداد طاهرینت برای استفاده وترویج موسیقی نقل بفرما؟؟؟؟
بعدش شما که از غیرت ملی دم می زنید ،می دونید علمای اخلاق موسیقی را از بین برنده غیرت می دونن؟؟ یه سر به کتاب معراج السعاده مرحوم نراقییا گناهان کبیره شهید دستغیب بزنید، البته اگر در کتابخانه ملی دارید.
16
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۸
ایشون ظاهرا منظورشون اینه که جوونها یه جایی را واسه تخلیه امیال و غریضه هاشون داشته باشن.....هر قدمی که عقب بریم طرف مقابل یه قدم جلو میاد..همون سیاستی که در طول دوران پساهاشمی اتخاذ شده..آخرش برمیگردیم به دوران قبل از انقلاب بلکه بدتر...کما اینکه بنظر میاد هنرمندان قبل از انقلاب صد شرف داشتن به بعضی از عروسکهای امروزی...اونا وقتی دیدن شرایط کشور اونها را قبول نمیکنه ،رفتن اونور آب .ولی امروزیها احساس مالکیت میکنن.
1
0
دوست
Iran (Islamic Republic of)
۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۶
جناب امیری، ما از شما فعلا اقتصاد و اشتغال می خواهیم . هر وقت این مساله را حل کردید بعد درباره ی کنسرت ها هم اظهارنظر کنید!!! تا وقتی مشکل اول و اصلی جوانان که موضوع کار است را حل نکردید بهتر است حرف هم نزنید. شاید دغدغه شما کنسرت برای فرزندان خودتان است که غصه کار و درآمد ندارند!!!!!!!
5
1
جواد
Iran, Islamic Republic of
۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۶
این حاشیه سازی ها صدای سمفونی فیش های نجومی را ازبین نمی برد. صدای آهنگ عزای شهدای منا چرا در نمی آید؟
2
0
جواد
Iran (Islamic Republic of)
۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۶
آقای رئیس کتابخانه ملی و دیگر مسئولان مدافع اجرای کنسرت ها،ازدل این کنسرت ها انسان (تراز) مسلمان و حیات طیبه انسان ایرانی اسلامی،بیرون نمی آید. ازاجرای این غلط ها،بشر لیبرال زده شیفته غرب،بی غیرت و بی حیاومیل به عدم پوشش صحیح زنان،بی بندوباری و بی دردی سگ به بقل و....و......و......و.... بیرون می زند. به کف جامعه نگاه کنید. و ببینید...........آی مردم مورد اغوای لیبرال ها قرار نگیریم. دچار خسران خواهیم شد.عزت خودرا ازدست خواهیم داد. سیلی خواهیم خورد.هم در دنیا وهم درآخرت
6
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۲
خدایا بساط این کنسرتهای حرام رو از سر این کشور کم کن والا بالله حرامه حرام ای ملت چرا ...... تا کی میخواهین به این لهو ولعبها خودتونو شادمان کنین برین فکر عاقبت واخرت باشین راههای دیگه ای غیر از این کنسرتهای وامونده هست که افسردگی نگیرین دردانه های ملت ...
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار