به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، لویدز در این یادداشت نوشت: زمانی که تصاویر ویدئویی پیروزی معارضین سوری در شهر الراعی (سوریه) را نگاه می کردم، از دیدن چهره متحد جدید آمریکا در جنگ علیه داعش متعجب شدم. او همان فردی بود که در «می» 2014، زمانی که من و دوستانم تلاش می کردیم تا از دست آدم ربایان فرار کنیم، به سوی من شلیک کرد.
وی افزود: در آن زمان این فرد ما را به طرز وحشیانه ای مورد ضرب و شتم قرار داد و «جاسوس سازمان سیا» خواند. اما حالا به نظر می رسد که الان خودش برای سازمان سیا کار می کند.
خبرنگار تایمز نوشت: به رغم گذشت سال ها از این اتفاق اما هنوز چهره او را به خاطر دارم. حکیم ابوجمال که نام های دیگری همچون «حکیم آنزا» و عبدلحکیم آل یاسین دارد، در میان سایر معارضین سوری که اکنون مورد حمایت سازمان سیا قرار دارند ایستاده بود. این گروه، تازه ترین متحد غرب در جنگ علیه داعش در سوریه به شمار می آید.
وی بابیان اینکه واشنگتن قانون حمایت نظامی و مالی از معارضین سوری را تعدیل داده است، افزود: این مساله سبب شده تا نسل جدید متحدان آمریکا نسبت به نسل قبلی شان که ظاهری بشردوستانه داشت، گستاخ تر و بی نزاکت باشند. بااین حال من از دیدن حکیم ابوجمال به عنوان متحد آمریکا شگفت زده شدم.
این خبرنگار انگلیسی در ادامه به بیان سرگذشت سفرش به سوریه پرداخت و نوشت: در «می» سال 2014 من به همراه «جک هیل»، عکاس روزنامه تایمز و دو همکار سوری، در حال عبور از شهر «تل رفعت» (سوریه)، از سوی آدم ربایان، ربوده شدیم.
وی افزود: ما در ابتدا فکر نمی کردیم که پشت این آدم ربایی فردی به نام «حکیم ابوجمال» است که شب قبلش ما را به مهمانی شام دعوت کرده بود؛ اما زمانی که تصمیم گرفتیم فرار کنیم متوجه شدیم که کارگردان اصلی این آدم ربایی اوست.
لویدز ادامه داد: هرچند دوستان سوری ما فرار کردند اما من و دوستم جک دوباره دستگیر شدیم و به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفتیم.
این خبرنگار انگلیسی نوشت: 'حکیم ابوجمال در سرویس های جاسوسی انگلیس و ترکیه سابقه دار است. او دارای دیدگاه های افراطی است که در همین رابطه روزنامه نیویورک تایمز در سال 2012 گزارشی را تحت عنوان جرائم جنگی حکیم آنزا منتشر کرد. '
وی افزود: دو تن از برادران وی نیز در القاعده و جبهه نصرت فعالیت دارند که یکی از آن ها در گفت وگو با تایمز از وفاداری اش به القاعده سخن گفته بود.
لویدز نوشت: پس ازآنکه جریان اسارت ما به گوش جان کری رسید، وی ضمن اظهار نگرانی گفته بود: ما به صورت متمرکز تلاش می کنیم تا آزادی آن ها را مهیا کنیم.
وی افزود: بااین حال تصاویری که ماه گذشته منتشر شد نشان می دهد حکیم ابوجمال به عضویت سازمان سیا درآمده و از حمایت های نظامی واشنگتن برای آنچه عملیات علیه داعش خوانده می شود، برخوردار است .
خبرنگار تایمز نوشت: به رغم اینکه از مرکز فرماندهی آمریکا (سنتوم) در مورد نحوه عضویت حکیم آنزا که با جریانات افراطی مرتبط است سؤال کردیم اما آن ها پاسخ مشخصی ندادند. با این حال تصاویر منتشر شده نشان می دهد که او توانسته به سادگی از سردسته دزدان بی خاصیت، به یک سرباز ارزشمند در عملیات موسوم به «یک هدف و چند ملت» در نبرد علیه داعش بپیوندد.
لویدز افزود: «دایانا سمان» از سازمان عفو بین المللی گوید: برای به عضویت درآمدن در «سیا» مساله حقوق بشر بایستی موردتوجه قرار گیرد. شایستگی افراد برای جنگ علیه داعش نباید محدود به آمادگی بدنی شان باشد.
وی افزود: تابستان گذشته سازمان عفو بین الملل به قدرت های جهانی توصیه کرد که ارسال جنگ افزارهای نظامی و حمایت از گروه های معارض سوری که سوءسابقه دارند را متوقف کند.
این خبرنگار انگلیسی همچنین به نقل از 'چارلز لیستر' عضو اندیشکده خاورمیانه نوشت: اینکه افرادی همچون حکیم ابوجمال بتوانند عضو سازمان سیا شوند جای نگرانی است. هر چند اگر دولتی بخواهد فردی را در یک عملیات درگیر کند تمام موانع را پشت سر می گذارد.
خبرنگار تایمز نوشت: 'زمانی که حکیم ابوجمال لوله تفنگ را به سمت من هدف گرفته و بر روی زمین می کشاند به او گفتم: من فکر می کنم ما باهم رفیق هستم. و او پاسخ داد: دوستی در کار نیست.'
وی افزود: بهتر است امریکا نگاهی به گذشته ی مملو از خیانت «حکیم ابوجمال» بیندازد، چون این متحد جدید، مایه آبروریزی شان خواهد بود.