به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، از ابتدای سال جاری تاکنون 13 هموطن که برای تفریح خود را به سدهای اطراف تهران رسانده بودند با بی توجهی به تابلوهای هشداردهنده «شنا ممنوع» کام شیرین تفریح کنار خانواده را با تلخی ابدی معاوضه کردند.
بر خلاف تصور عامه مردم، محیط دریاچه سد کاملا متفاوت با فضاهای همچون استخر برای شنا است. تغییرات ناگهانی دمای آب در مخازن سدها سبب گرفتگی عضلات، از دست رفتن تعادل و سکته شنا گران میشود. همچنین سواحل خاکی و گلی کنار سدها حالت باتلاقی دارند و تاکنون افراد زیادی در این باتلاقها گرفتار شده و جان باختهاند. با وجود سطح شفاف دریاچه های سدها ولی کمی پایین تر جریان های زیرسطحی باعث رسوبی، کدری و کاهش دیدشناگر و به طبع آن برخورد فرد با درختچه ها و ناهمواری های داخل دریاچه می شود.
از طرفی آب پشت سدها دارای سطحی آرام است اما یک جریان شدید زیرین وجود دارد که از دید شناگران پنهان است که در صورت شنا در عمق یا نقاط عمیق پشت سدها به سادگی افراد را با نیروی بسیار زیادی به زیر و محل آبگیر سد میکشد و باعث مرگ حتمی فرد می شوند. متاسفانه فقدان آگاهی از شرایط حاکم بر مخازن سدها، حتی شناگران ماهر را به کام مرگ کشانده است.
در پایان لازم به ذکر است خطراتی که به آن ها اشاره شد شوخی بردار نبوده و بسیاری از قربانیان شنا در مخازن سدها افراد ماهر و حتی برخی از آن ها غریق نجات یا عضو تیم ملی قایقرانی بوده اند. با توجه به اینکه به روزهای پایانی فصل تابستان و حضور بیشتر مردم در اطراف سدها و رودخانه های تهران نزدیک می شویم امیدواریم سایر دستگاه های اجرایی به منظور حفاظت از علائم هشدار دهنده نصب شده و همچنین ممانعت از ورود مردم به دریاچههای پشت سدها و رودخانههای منتهی به آن همکاری لازم را با آب منطقه ای تهران داشته باشند تا باز هم شاهد بروز اتفاقات تلخ ناگوار برای هموطنان خود نباشیم.