عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس کفت: دولت باید FATF را به مجلس بیاورد تا آن را بررسی کنیم. همچنین باید توضیح دهد چرا بدون هماهنگی با مجلس چنین چیزی را پذیرفته است.
محمد دهقان عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به پیوستن ایران به معاهده FATF، اظهار داشت: برای اداره درست کشور مهمترین نیاز و الزام آن است که نهادهای نظارتی و دستگاههای قانونی در جریان تصمیمات مهم قرار گیرند.
وی با تأکید بر اینکه مسئولان باید مراقب باشند که خواستههای موجود در معاهده FATF منافع کشور را تحتالشعاع قرار ندهد، افزود: این معاهده الزاماتی را ایجاد کرده است که خطراتی را برای نظام در پی دارد.
دهقان با اشاره به تصویب قانون مبارزه با تأمین مالی تروریست در مجلس نهم، تصریح کرد: در این قانون جمهوری اسلامی ایران جریانات آزادیبخش و مبارز علیه جریان استکبار که برای استقلال کشورشان و خارج شدن از زیر یوق استکبار مبارزه میکنند را تروریسم نمیداند و این مسئله را بهصراحت در قانون آورده است؛ بهطور مثال حزبالله لبنان که جریانی آزادیبخش است و برای حفظ منافع کشورش و تحقق آرمانهای ملی و اسلامی مبارزه میکند را یک سازمان آزادی بخش و کاملاً قابلاحترام میدانیم.
وی با تأکید بر اینکه صهیونیست یک تروریسم جهانی است، یادآور شد: برخلاف کشورهای آمریکایی و رژیم غاصب صهیونیستی، حماس را یک سازمان آزادیبخش که برای دفاع از منافع ملتش علیه رژیم صهیونیستی میجنگد را به رسمیت میشناسیم.
عضو کمیسیون حقوقی قضایی تصریح کرد: این در حالی است که یکی از شروط معاهده FATF آن است که ما این بند را از قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم حذف کنیم.
وی با اشاره به الزام مخاطره انگیز دیگر این معاهده افزود: یکی دیگر از خواستههای آنها این است که ایران باید نسبت به آنچه سازمان ملل در خصوص جریانات منطقهای یا بینالمللی بگیرد پای بند باشد؛ بهطور مثال اگر گروه حشد شعبی عراق، انصار الله یمن و حتی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی را یک سازمان تروریستی بنامد آن زمان ما باید رابطهمان را با آنها قطع کرده و هیچگونه رابطه پولی و مالی با آنها نداشته باشیم.
عضو کمیسیون حقوقی قضایی تصریح کرد: این موضوع بسیار پیچیده و مهم است و محدود به اختیارات یک وزارتخانه و دولت نیست. الزامات این معاهده کشور را در آینده در معرض خطراتی قرار میدهد.
وی بابیان اینکه متأسفانه اکثر تصمیمات این شورا تابع نظرات کشورهای آمریکایی، اروپایی و لابیهای صهیونیستی است، ادامه داد: سادهاندیشی است که فکر کنیم تصمیمات شورای امنیت خارج از نفوذ آمریکا است. ما هماکنون با پیوستن به این معاهده خود را ملزم به تصمیمات آینده آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای بدذات همچون انگلیس میکنیم.
دهقان افزود: از دولت محترم تقاضای شفافسازی پیرامون این مسئله راداریم؛ دولت باید این معاهده را به مجلس بیاورد تا آن را بررسی کنیم. همچنین باید توضیح دهد که چرا بدون هماهنگی با مجلس چنین چیزی را پذیرفته است.
عضو کمیسیون حقوقی قضایی تصریح کرد: در حقیقت ممکن است اگر این معاهده به همین نحو اجرایی شود و ما به خواستههای یک طرفه این قرارداد تن دهیم، خطر امنیتی برای کشور در پی خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: تصمیمگیری درباره سیاست خارجی بهویژه در خصوص مسائل امنیتی در حوزه اختیارات رهبری است و مجلس و دولت حق تصمیمگیری در این خصوص را ندارند و خارج از تصمیمات نظامی، تصمیمگیری درباره مسائل دیگر قطعاً باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد. بنابراین از رئیس مجلس تقاضا دارم که نسبت به این موضوع ورود کرده و اجازه ندهد که منافع ملی کشور به خطر بیفتد.
دهقان تأکید کرد: البته بعد از امضای این معاهده، این موضوع به شورای عالی امنیت ملی کشیده شد و در حال حاضر در آنجا این مسئله در دست بررسی است لذا از شورای عالی امنیت ملی میخواهم که به این موضوع دقت بیشتری داشته باشد. چراکه این مسئله محدود به امروز کشور نیست.
وی تأکید کرد: براساس قانون اساسی نماینده مجلس شورای اسلامی، نماینده کل ملت ایران است. ازاینرو نمایندگان باید منافع نسلهای امروز و آینده را تأمین کنند.
عضو کمیسیون حقوقی قضایی گفت: البته در مقام عمل وظیفه ویژهای بر عهده رئیس مجلس است که بهصورت جدی به اینگونه مسائل بپردازد و از مسئولان مربوطه توضیحاتی بخواهد. هرچند نباید این توضیحات بهصورت یک سویه باشد اشکالی که این روزها وجود دارد آن است که برخی از مسئولان تریبون یک طرفه از مجلس در اختیار میگیرند. یک ساعت توضیح میدهند و تنها چند دقیقه به نمایندگان برای پاسخ به آن توضیحات وقت میدهند
خوبتحصیل کرده انگلیس است و ......