اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی؛ کلی قبیله و طائفه در بلاد اسلام، صدها عالم دین و قاری قرآن در مکه و مدینه، هزاران مسلمان در کوفه و بصره. چه می شود که حسین(ع) می ماند و 72 نفر ؟ اندیشیده اید از این 72 نفر چندتایشان عالم دین بودند؟ چه می شود که خواص، یعنی علمای دین هم در مصاف حق و باطل در صحنه نیستند و در این امتحان مردود می شوند؟ کسانی که کلی مرید و شاگرد داشتند و انبوهی از آیات و روایات حفظ بودند، ولی چرا در عصر فتنه ها به جای روشنگری و تبیین حقایق، سکوت پیشه کردند و عزلت گزیدند؟ چه شد خیلی ها لغزیدند؟ چه شد شمر، رجزخوان و شمشیرزن سپاه علی بن ابی طالب(ع) در صفین، این بار به خیمه های فرزند علی (ع) حمله ور شد؟
وقت شعار که بود، لاف می زدند و فوج فوج با جناب مسلم بیعت می کردند، ولی بعد هنگامی که حسین(ع) مهیای سفر شد، در کنج خانه یا گوشه حجره هایشان خزیدند. خیلی هایشان در پاسخ به دعوت حسین گفتند بگذار در حج شرکت کنیم. بعضی در چله ترک گناه و عبادت بودند و وقتی خبر شهادت حسین را شنیدند، به یک آه بسنده کردند. وقتی حسین در کربلا هل من ناصر می گفت، صدها جلسه قرآن در مکه و مدینه برپا بود . اما وقتی با حسین نباشی و ندای دعوت او را پاسخ ندهی، چه مشغول قرآن خواندن باشی چه در حال شرب خمر، حسین را تنها گذاشته ای و یزید را یاری کرده ای.
در مصاف حق و باطل امروز ما کجا ایستاده ایم؟ در کنج خانه، خیمه یزید یا لشکر امام؟ نکند عافیت طلبی، لقمه های حرام، تحجر و مقدس مآبی ما را هم گرفتار کرده است؟ نکند صوت قرآن اردوگاه یزید ما را فریفته است؟ نکند ما هم شویم مثل توّابین و برای امام کسی باشیم مثل رفاعة بن شدّاد و سلیمان بن صرد خزاعی!
روح مطهّر سید مرتضی آوینی شاد که گفت:
«نپندار كه تنها عاشوراییان را بدان بالا آزموده اند و لاغیر. صحرای بلا به وسعت تاریخ است و كار به یك یا لیتنی كنت معكم ختم نمی شود...»
رضا اصغری آذر؛ فعال دانشجویی و دانشجوی الهیات دانشگاه تهران
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.