اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،-یادداشت دانشجویی؛ چند روزی است خبری اقتصادی، سیاسی تعجب بسیاری را بر انگیخته است. همنوایی بانک مرکزی به عنوان بخشی از نظام جمهوری اسلامی ایران در اعمال تحریم علیه نهادهای دیگر نظام با غرب و آمریکا تبعات سیاسی بسیاری را در حوزه بین الملل برای ما در پی خواهد داشت.
فارغ از مقدمه چینیها و تکرار مکررات، درباره اتفاقات عجیب چند روز اخیر درخصوص تحریم اقتصادی موسسات و نهادهای وابسته به سپاه از سوی بانکهای داخلی و به دستور بانک مرکزی چند نکته قابل تأمل وجود دارد: ۱- در نظام دفاعی جمهور اسلامی ایران ارتش و سپاه و سایر بخش های نظامی کشور زیر نظر فرمانده معظم کل قوا اداره می شوند و مستقل از سایر قوا هستند. چگونه است که بخشی از قوه مجریه بر خلاف نظر فرمانده معظم کل قوا که رهبری این نظام را برعهده دارند و رییس جمهور به عنوان رییس قوه مجریه در ساختار نظام سیاسی کشور، ذیل رهبری قرار می گیرد، اقدام با اعمال تحریم های بیگانگان نسبت به نهادهای نظامی کشور می کند. قطعاً اگر چنین اقدامی بدون هماهنگی با رییس جمهور رخ می دهد نشان از بی کفایتی وی دارد و چنان چه با هماهنگی رخ بدهد، نوعی تقابل رییس قوه مجریه را با رهبری نظام به دیگران القا می کند که قطعاً این اقدام خلاف قانون اساسی و اقدامی غیر قانونی است.
۲- پیام چنین اقداماتی برای غرب، آن هم پس از آن که بعد از مذاکرات هسته ای با عهد شکنی های بسیار همچنان کشور را در شرایط شبهه تحریم نگه داشته اند، چه می تواند باشد؟ اساساً چنین اقداماتی چه تناسبی با نرمش قهرمانانه ای که بر پایه آن اجازه مذاکرات داده شد، دارد؟ و دولت بر اساس کدام وفای به عهد غربی ها، دوباره گامی به عقب برداشته است تا غرب بیشتر از قبل جلو آید؟ دولتی که پس از عهدشکنی غربی ها در مذاکرات، هیچ اقدامی در جهت استیفای حق تضییع شده ملت نتوانست بردارد، فردا در برابر عواقب این اقدامات خود چه خواهد کرد؟ دولت برای به دست آوردن چه چیزی اینقدر از حقوق مسلم ملت ایران عقب نشینی کرده و دارد به این عقب نشینی ها ادامه می دهد؟
۳- در شرایطی که کشور در منطقه ای بحرانی به سر می برد و وزیر اطلاعات عنوان می کند بیش از هزار جوان ایرانی را که قصد پیوستن به داعش داشته اند، با گفتگو از پیوستن به داعش منصرف کرده، چنین اقداماتی چه معنی دارد؟ ظاهرا دولت با وجود آن که وزیر اطلاعاتش خبرهای زیادی از فعالیت های داعش در ایارن می دهد، خیلی توجهی به وضع بحرانی کشور ندارد و بی توجه به تهدیدات امنیتی کشور اقدامات نابخردانه ای در حوزه اقتصاد در پیش گرفته است.هر چند به نظر می رسد این قادامات نیز همچون جنجال اصرار بر برپایی کنسرت در مشهد، بازی سیاسی دیگری از دولت است که به دنبال اهداف سیاسی است. وگرنه برپایی کنسرت در شهر قم نیز ممنوع است. اگر دغدغه دولت در لغو کنسرت ها، اصالت کنسرت و موسیقی بود، چرا به این وضعیت در قم اعتراضی نداشت؟
۴- کدام عقل سلیمی است که اجازه دهد دولت امنیت و توان دفاعی کشور را در وضعیت بحران زده غرب آسیا که دست کم 4 کشور در آن به صورت مستقیم درگیر جنگ و دست کم قریب 4 کشور دیگر از آن درگیر جریان های تروریستی هستند، با اهداف و اغراض سیاسی به بازی بگیرد؟ اختلافات دولت با نهادهای مختلف همچون سپاه، چگونه بهانه ای برای این بازی ها شده است در حالی که سپاه قدس و در مواردی ارتش به عنوان مستشاران نظامی در عراق و سوریه حضور دارند. کدام طفل و نوجوان است که امروز نداند تضعیف سپاه ، تقویت جریان های تروریستی تکفیری داعش و امثال آن در عراق و سوریه است؟ و کدام ایرانی است که نداند به لطف تدابیر نظامی و دفاعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که پای داعش به این کشور نرسیده است. داعشی که چندین سال است که زنان و دختران عراقی و سوری را به عنوان برده جنسی در شهرها به حراج می گذارد. دولت توضیح دهد که با این اقدامات به دنبال چه اهدافی است؟
۵- دولت مشخص کند میان غرب و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سایر نهادها همچون صدا و سیما، وزارت اطلاعات و ارشاد که آن ها نیز در لیست تحریم ها قرار دارند، کدام یک دشمن و کدام یک دوست هستند و علت همراهی دولت با غرب بر علیه این نهادها کدام اصل قانون اساسی است؟ بر این اساس، ادله قانونی دولتی که رییس آن بارها به حقوق دان بودن خود افتخار کرده است، چیست؟
۶- مبنای قانونی اقدام قوه مجریه علیه نهادهای رسمی کشور، آن هم هم سو با دشمنی های غرب در کدام اصل قانون اساسی آمده است؟ نکات بسیار دیگری در این باره وجود دارد که از آن جا که عمق این فاجعه بسیار عمیق است، نوشتن ان ها در مجال این نوشته نمی گنجد. اگرچه نگارنده دل خوشی از برخی اقدامات این نهاد ـ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ـ نداشته و ندارد و در مواردی مورد ایذا از سوی افراد منسوب به این نهاد قرار گرفته است، اما شنیدن این خبر، به قدری نگران کننده است که او را به حسب وظیفه روزنامه نگاری، دست به قلم کرده تا عواقب این اقدام را بر دولت گوشزد کند.
چگونه می توان این اتفاقات را شنید و نگران امنیت فردا نشد؟ آن هم در حالی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از ارکان مهم نظامی و دفاعی و امنیتی کشور است. به نظر می رسد اقدام اخیر دولت، اقدامی غیر قانونی است که تهدیدی جدی علیه نهادهای رسمی کشور را رقم خواهد زد و همچنین از آن جا که این اقدام در جای خود همراهی با دشمن علیه نهادهای نظام است، بر خلاف قانون اساسی است. از این نظر، سکوت مجلس شورای اسلامی بسیار تأمل بر انگیز است.
اعظم وثوقی؛ فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.