دكتر فرهاد گلستاني فرد در گفت و گو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، اظهار داشت: در كشور ما تا كنون هيچ حركت اساسي براي جلوگيري از گسترش تقلب هاي علمي صورت نگرفته است.
وي مدرك گرايي در كشور را يكي از مهمترين دلايل گسترش تقلب هاي علمي دانست و افزود: مدرك گرايي در جامعه از سويي باعث افزايش تمايل افراد براي اخذ مدرك و از سوي ديگر باعث افزايش خريد و فروش مدارك علمي توسط موسسات غير قانوني مي شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت تصريح كرد: در كشورهاي اروپايي و آمريكايي به دليل اهميت مهارت و تجربه تنها حدود 10 درصد از دانشجويان دوره تحصيلات تكميلي از اين جوامع هستند و 90 درصد اين دانشجويان از كشورهاي خارجي مي باشند.
گلستاني فرد تاكيد كرد: در جوامع اروپايي و آمريكايي مدرك 20 درصد اهميت دارد در حالي كه ارزش مدارك در كشور ما حدود 70 درصد است.
وي اذعان داشت: اهميت مهارت و تجربه دركشورهاي اروپايي باعث كاهش اهميت مدرك و در نتيجه كاهش تقلب هاي علمي شده است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت در خصوص ارائه مدرك تقلبي از سوي برخي از مديران گفت: اين عمل باعث سرخورده شدن جواناني مي شود كه زحمت و تلاش زيادي براي ورود به دانشگاه متحمل مي شوند.
دانشگاه هاي مادر بايد بر فعاليت هاي مراكز آموزش عالي تازه تاسيس نظارت كنند
گلستاني فرد با بيان اينكه دست موسسات تازه تاسيس و ضعيف تر براي ارائه مدرك باز گذاشته شده است، تاكيد كرد: دولت بايد مسئوليت نظارت و كنترل مراكز آموزش عالي تازه تاسيس مانند دانشگاه هاي غير انتفاعي را به دانشگاه هاي مادر و با سابقه سپرد.
وي با تاكيد بر اينكه به دليل عدم وجود ساختار و سازماني مشخص براي كنترل و نظارت بر مراكز تازه تاسيس دولت مي تواند از دانشگاه هاي بزرگ براي اين منظور استفاده كند، ادامه داد: مراكز آموزش تازه تاسيس بايد حدود 10 سال زيرنظر دانشگاه هاي با سابقه فعاليت كنند تا بتوانند به طور مستقل به انجام امور بپردازند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت گفت: تعدد مراكز آموزش عالي باعث افزايش مدرك گرايي در جامعه شده است.
گلستاني فرد گفت: در برخي از مراكز در هنگام استخدام ممكن است به دليل برخي ارتباطات ارائه مدرك از سوي فرد الزامي نداشته باشد كه اين امر عواقب جبران ناپذيري را به دنبال خواهد داشت.
وي با تاكيد بر اينكه گسترش تقلب هاي علمي صدمات زیادی به آرزوي جوانان مي زند، خاطرنشان كرد: جلوگيري از گسترش اين مسئله بايد به صورت اساسي و بنيادين مورد توجه قرار گيرد./انتهاي پيام/