آخرین اخبار:
کد خبر:۵۴۳۳۱۶

ادعای ارسال سلاح به یمن بی‌پایه است

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد با صدور بیانیه‌ای نامۀ عربستان سعودی خطاب به شورای امنیت و ادعای ارسال سلاح به یمن و نقض قطعنامه ٢٢١٦ را بی‌پایه و غیرمستند توصیف و آن را رد کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو در این بیانیه آمده است: «در نامۀ عربستان سعودی به ادعاهای بی‌اساسی اشاره شده که تاکنون هیچ مرجع بی‌طرفی نتوانسته آنها را اثبات کند.»

 

این بیانیه می‌افزاید: «این ادعا در حالی مطرح می‌شود که عربستان سعودی بیش از یک سال و نیم در یک جنگ گسترده، نابرابر و بی‌منطق علیه مردم یمن درگیر بوده و جنایاتی غیر قابل انکار علیه غیرنظامیان، کودکان و زنان بی‌دفاع مرتکب می‌شود و هیچ ابائی از حمله به بیمارستانها و مدارس نداشته و ندارد.»

 

 دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تأکید کرد: «عربستان در حالی ایران را متهم به نقض قطعنامه‌های بین‌المللی می‌کند که بر پایۀ گزارش‌های مستند در موارد متعدد قوانین بین المللی و حقوق غیرنظامیان را نقض کرده است.»

 

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «جای تعجب است در زمانی که عربستان در جنگ با یمن ده‌ها میلیارد دلار سلاح برای به‌کارگیری علیه مردم یمن خریداری می‌کند و مورد استفاده قرار می‌دهد، به شورای امنیت دربارۀ کاربرد سلاح در یمن شکایت می‌کند!»

 

این بیانیه همچنین تأکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران اعتقادی به راهکار نظامی در یمن نداشته و همواره خواستار پایان منازعه و اختلافات از طریق گفتگو و رجوع به سازوکارهای قانونی و مسالمت‌جویانه می‌باشد.»

 

 

 

عبدالله المعلمی، نمایندۀ دائم عربستان سعودی در سازمان ملل، پنج‌شنبه در نامه‌ای به شورای امنیت مدعی شد ایران قطعنامه 2216 شورای امنیت را که کمک تسلیحاتی به نیروهای یمنی را ممنوع کرده، نقض کرده‌است.

سعودی‌ها در این نامه با طرح این ادعا که ایران برای شبه‌نظامیان یمنی سلاح ارسال می‌کند، از شورای امنیت سازمان ملل خواسته‌اند مانع این اقدمات ایران شود.

المعلمی در این نامه مدعی شده است که عربستان قربانی اقدامات نیروهای حوثی (انصارالله) و هواداران علی عبدالله صالح شده است که خمپاره و موشک‌های بالستیک ساخت ایران را به سمت عربستان شلیک و به مدارس و بیمارستان‌ها خسارت وارد کرده‌اند.

این ادعاهای سعودی‌ها در حالی مطرح شده است که سازمان ملل در اوایل ماه ژوئن (اواسط خرداد) در گزارشی دربارۀ ناقضان حقوق کودکان، ائتلاف تحت رهبری سعودی را مسئول 60 درصد از مرگ‌و‌میرهای کودکان در یمن در سال 2015 دانسته بود. براساس این گزارش، در حملات عربستان و متحدانش 510 کودک کشته و 667 کودک دیگر زخمی شده‌اند.

سازمان ملل همچنین در تاریخ 4 شهریور با انتشار گزارشی اعلام کرد حملات هواییِ ائتلافِ تحتِ امر عربستان سعودی به یمن عامل عمدۀ قتل 3 هزار و 799 غیرنظامی و زخمی شدن 6 هزار و 711 شهروند یمنیِ دیگر بوده است.

جیمی مک‌گلدریک، هماهنگ‌کنندۀ امور بشر دوستانۀ سازمان ملل در یمن، نیز در تاریخ 9 شهریور تأیید کرد که جنگ 18 ماهه در یمن دست‎‏کم 10 هزار قربانی گرفته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار