به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی تقیزاده امروز در حاشیه برگزاری سمینار تازههای درمان تومورهای استرومال دستگاه گوارش در جمع خبرنگاران در مشهد در خصوص تومورهای استرومال دستگاه گوارش، گفت: تومورهای استرمال نسبت به دیگر تومورهای دستگاه گوارش زیاد شایع نیستند و فقط حدود پنج درصد افراد مبتلا به آن می باشند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که خوشبختانه در سالهای اخیر تغییرات درمانی در این نوع از تومورهای دستگاه گوارش ایجادشده است، تصریح کرد: پیشرفت درمانی وتشخیصی در تومورهای استرمال بسیار شگرف است، تغییرات جدید این امکان را فراهم کرده تا بیماران در حد مرگ را با تشخیص به جا و درمان خوب معالجه کنیم، به صورتی که این بیمارها سالها بتوانند به زندگی خود ادامه دهد.
دبیر علمی سمینار تازههای درمانی تومورهای استرومال افزود: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد به منظور آشنایی پزشکان با تغییرات ایجاد شده در درمان و تشخیص تومورهای استرمال دستگاه گوارش سمیناری یک روزه در هتل هما شماره دو مشهد برگزار کردیم که حدود 70 پزشک خراسان رضوی در آن شرکت داشتند.
دانشیار رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در تشخیص و درمان این تومورها ظرافتهایی وجود دارد که آشنایی پزشکان با آنها باعث میشود که درمان موثرتر باشد.
تقیزاده در ادامه در خصوص تازههای درمانی تومورهای استرومال دستگاه گوارش با تاکید بر این نکته که یکی از بهترین نوع درمان در تومورهای استرمال درمان هدفمند میباشد، خاطرنشان کرد: بیمارانی که به انواع شیمی درمانیها پاسخ نمیدهند، با این نوع درمان که به صورت قرص است، به طور قابل ملاحظهای میتواند بهبود پیدا کنند.
دبیر علمی سمینار تازههای درمانی تومورهای استرومال متذکر شد: در سالهای گذشته داروهای این بیماری بسیار گران بود که خوشبختانه با ساخت نمونه آن داروها در داخل و کشور هند و تحت پوشش قرار گرفتن بیمه هزینه آنها کاهش پیدا کرد و اکنون بیماران میتواند از آن داروها استفاده کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تفاوت تومارهای سرطانی دستگاه گوارش با تومورهای استرمال اشاره داشت و گفت: منشاء تومورهای استرومال سلولهای عصبی دستگاه گوارش می باشد واین سلولها در جداره دستگاه وجود دارند،که کار اصلی آنها حرکت سلولهای دستگاه گوارش است،در صورتی که دیگر تومارهای سرطانی دستگاه از سلولهای پوششی میباشند.
دانشیار رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:این بیماری عوامل ناشناختهای دارد و عواملی مانند فستفود و کم تحریکی در مبتلا کردن فرد به این بیماری کمتر موثر میباشد بر خلاف سایر سرطانها که این عوامل تاثیرات زیادی در ایجاد آنها دارند.
تقیزاده خاطرنشان کرد:تشخیص این بیماری دشوار است و علائم بروز آن خونریزی دستگاه گوارش یا کاهش وزن است و نیازبه یک تیم پزشکی متشکل از رادیولوژیست، آسیب شناسی، گوارش، دکتر هستهای،انکولوژی و را دیولوژی دارد.
دانشیار رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با یادآوری این نکته که این بیماری در افراد بزرگسال شایعه است و در کودکان کمتر دیده شده است، متذکر شد: این بیماری ابتدا معده کوچک وبزرگ را درگیر میکند و بعد کبد را مبتلا میسازد،چنانچه بیماری به موقع تشخیص داده شود، قابل درمان خواهد بود و درمان هدفمند در درمان بیماری میتواند خیلی کمک کند.
در ادامه منا جودی، دبیر اجرایی سمینار نیز گفت: در کنار این سمینار ما کارگاههای ملاحظات پرستاری نیز برگزار کردیم تا پرستاران را با عوارض شیمیایی، تغذیه بیماران سرطانی و نحوه تزریق آشنا کنیم.
وی در پایان یادآورشد: در این کارگاه های حدود 30 پرستار از خراسان رضوی شرکت کردند.