به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از راشاتودی، نیروهای نظامی روسیه برای اجرای یک مانور نظامی مشترک با پاکستان وارد این کشور شدند.
گفتنی است که به رغم سابقه تقابل اسلام آباد و مسکو طی دوران جنگ سرد، این نخستین مانور نظامی مشترک در تاریخ مدرن دو کشور به شمار می رود.
حدود ۷۰ تن از افسران و نیروهای نظامی روسیه به همراه ۱۳۰ همتای پاکستانی خود در مانورهای نظامی موسوم به «دوستی ۲۰۱۶» که از روز شنبه آغاز می شود، شرکت خواهند کرد. نام این رزمایش نظامی اشاره ای نمادین به تنشهای دوران جنگ سرد میان مسکو و اسلام آباد است؛ تنشی که دو کشور درصدد چیرگی بر آن هستند.
روز جمعه، یک هواپیمای ترابری نظامی نیروهای نظامی روسیه را از پایگاه اصلی خود در جنوب روسیه به پاکستان منتقل کرد.
این مانور نظامی به مدت دو هفته در مناطق کوهستانی در شرق ایالت «پنجاب» پاکستان برگزار می شود. هر دو کشور در اجرای عملیات ضد شورش در این ناحیه دشوار از سابقه ای طولانی برخوردارند و حال در پی آن هستند که این تجربیات را با یکدیگر سهیم شوند.
«قاضی خلیل الله» سفیر پاکستان در مسکو در گفتگو با خبرگزاری روسی «تاس» گفت که اجرای این رزمایش نظامی که خبر آن نخستین بار در ماه ژانویه اعلام شد- نشانه ای دال بر «تمایل مسکو و اسلام آباد به تعمیق روابط نظامی دوجانبه است».
تسریع همکاریهای نظامی روسیه با پاکستان ظرف چند سال گذشته به مثابه تحولی چشمگیر در روابط دو کشور به شمار می رود؛ چرا که در زمان اشغال افغانستان توسط نیروهای شوروی سابق، اسلام آباد یکی از حامیان اصلی شورشیان وابسته به طالبان در افغانستان بود.
در سال ۲۰۱۴، مسکو ممنوعیت طولانی مدت بر فروش تسلیحات نظامی به پاکستان را لغو کرد. در سال میلادی گذشته نیز دو کشور توافقی به امضاء رساندند که به موجب آن، چهار فروند بالگرد تهاجمی «میل می- ۳۵ اِم» روسی به منظور جایگزینی با بالگردهای قدیمی «کبری اِی اچ-۱» ساخت آمریکا، به اسلام آباد فروخته شد.