اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی کریمی، عضو شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران سخنران پیش از خطبه های رودبار قصران بود که متن سخنرانی وی به شرح زیر است:
اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد (ص)
بسم رب شهدا و صدیقین
سلام علیکم
بنده به عنوان نماینده کوچکی از دانشجویان بسیجی وظیفه دارم ضمن ابلاغ عرض ادب آنان به محضر شریف شما مردم انقلابی، با شما صحبت کنم و ضمن ابراز دغدغه های متقابل، مطالبی را بیان نمایم.
البته جا دارد قبل از شروع صحبت، از مسئولین ستاد نماز جمعه کشور خاصه شهرستان رودبار قصران بابت در اختیار قرار دادن این وقت باارزش کمال تشکر را داشته باشم.
ضمن عرض تبریک بابت هفته نیروی انتظامی و هفته ای که بر ما گذشت، هفته ای که مزین بود به نام مبارک دفاع مقدس؛ هشت سال دفاع مقدسی که ما جوانان نسل سوم انقلاب آن را درک نکردیم، اما صرف خاطره گویی های پدرانمان از دوران جنگ هم ما را در شناخت اوضاع و احوالات جنگ کفایت نکرد و امروز جوان انقلابی با مطالعه و آگاهی از سختی هایی که مردم مظلوم ایران متحمل و جنایاتی که مستکبرین عالم علیه ما مرتکب شدند، میداند که تنها راه مقابله با مستکبرین، مقاومت ، حفظ اقتدار و در کنار آن افزایش قوای نظامی کشور میباشد.
اگر امروز این مملکت آبرو و اقتداری در منطقه و جهان دارد و لرزه به جان دشمنان اسلام انداخته است، اول به برکت خون شهدایی است که هشت سال جانانه ایستادگی کردند و دم برنیاوردند، سپس به برکت مجاهدت های احمد کاظمی هایی است که مردانه در راه توسعه و تقویت قوای نظامی کشور ایستادند.
بودند کسانی که حتی آب خوردن مردم را هم به مذاکرات با غرب گره زدند و بهبود وضعیت معیشتی مردم را در تعامل با مستکبران جهانی جویا میشدند. ولی حالا و پس از گذشت ماه ها از امضای توافقنامه با غرب و پس از محرز شدن خلف وعده های غرب در قبال با تعهدات خویش، زمین بازی را عوض کرده، از مطالبات اقتصادی خویش در برجام کوتاه آمده و معتقدند برجام برای مملکت امنیت به بار آورده است!
اگر امروز عده ای در مملکت، امنیت را حاصل مذاکره با دشمن میدانند و متعقدند برجام برایمان امنیت به ارمغان آورد، باید بدانند مسیری که جمهوری اسلامی ایران، بعد از جنگ تحمیلی مبنای کار خود قرار داده در خصوص تقویت قوای نظامی و حفظ اقتدار خویش در منطقه، به این دولت و یا آن دولت مربوط نمیشود و هیچ مقام مسئولی از دولتی تا غیر دولتی نقش اثرگذاری در مسیر این پیشرفت نداشته است و لذا ابراز تأمین امنیت به عنوان دستاورد برجام مغالطه ای بیش نبوده است.
بگذریم! ...بنده سعی دارم در چند قسمت پیرامون یک محور اصلی خدمت نمازگذاران عزیز سخنانی را ایراد کنم.
37 سال از آغاز انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) میگذرد. امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب مبانی متقن و مشخصی برای استقرار حکومت دینی جمهوری اسلامی ایران تعریف کردند و این انقلاب را بر پایه همین مبانی سمت و سو بخشیده و برای ما به ارث گذاشتند. حفظ استقلال در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، نظامی و ... یکی از مهمترین اصول و مبانی تعریف شده انقلاب اسلامی میباشد.
استقلالی که از همان اول در شعار ها، رفتارها و اقدامات انقلابیون و شخص حضرت امام مبنای عمل ایشان قرار گرفت و در نهایت توسط همین دانشجویان انقلابی آن دوران و با فتح لانه جاسوسی آمریکاییان، در انقلاب دوم که به تعبیر حضرت امام مهمتر از انقلاب سال 57 است، غرب و به طور مشخص آمریکا نشان دادیم که هیچ جایگاهی در معادلات این مملکت و انقلاب نداشته و نخواهد داشت.
ما دانشجویان انقلابی 36 سال پیش در آبان 58 به جهانیان نشان دادیم غرب به سردمداری آمریکا، در برابر این سیل خروشان انقلابی جایگاهی نداشته و این انقلاب نوپا برای ادامه مسیر حرکت خود نیازی به مستکبرین عالم نخواهد داشت.
اما در خصوص وجوه مختلف استقلال میتوان موارد ذیل را بررسی کرد:
1.استقلال اقتصادی؛
از منظر امام خميني(ره) ايران و ملت ايران ميبايست با تكيه بر منابع طبيعي كشور و با باور به تواناييهاي خويش و ياري خداي بزرگ، خود را در تأمين نيازهاي اساسي و ارزاق عمومي كشور به مرز خودكفايي برساند. از نگاه ايشان كشوري كه در نيازهاي اساسي و ارزاق عمومياش وابسته به ديگران باشد خواسته يا ناخواسته به لحاظ سياسي و فرهنگي نيز به اسارت آنها در خواهد آمد.
ما نقشه راه داریم؛ نقشهی راه ما چیست؟ نقشه راه ما همان اصول امام بزرگوار ما است؛ آن اصولی كه با تكیه بر آن توانست آن ملت عقبافتاده سرافكنده را تبدیل كند به این ملت پیشرو و سرافراز. این اصول، اصولی است كه در ادامه راه هم به درد ما میخورد و نقشه راه ما را تشكیل میدهد.
در اقتصاد، اصول امام تكیه به اقتصاد ملی است؛ تكیه به خودكفائی است؛ عدالت اقتصادی در تولید و توزیع و دفاع از طبقات محروم است. مقابله با فرهنگ سرمایهداری و احترام به مالكیت است و اینها در كنار هم. امام فرهنگ ظالمانه سرمایهداری را رد میكند، اما احترام به مالكیت، احترام به سرمایه، احترام به كار را مورد تأكید قرار میدهد. همچنین هضم نشدن در اقتصاد جهانی، استقلال در اقتصاد ملی؛ اینها اصول امام در زمینه اقتصاد است؛ اینها چیزهائی است كه در فرمایشات امام واضح است.
یکی از مسائل مهمی که امروزه بر خلاف سیاست های اقتصاد مقاومتی، استقلال اقتصادی ما را هم به خطر انداخته، بحث خام فروشی مواد نفتی به سایر کشورها میباشد. تا وقتی که پول مفت نفت به کشور تزریق میشود چه نیازی است به تولید داخل و ایجاد کارگاه های تولیدی؟! این سیاست متأسفانه مبنای کاری بسیاری از مسئولین کشور بوده و سبب گشته تا نیروی جوان کارآمد داخلی نتواند از ظرفیت خود برای خدمت به کشور در راستای خودکفایی بهره ببرد.
واردات بی رویه برخی اقلام ضروری کشور کمر تولید کننده داخلی را شکسته و موجب ورشکستگی بسیاری از کشاورزان و تولید کنندگان داخلی شده است. متأسفانه اگر تأکیدات مکرر وزارت کشاورزی مبنی بر اینکه امسال ما نیازی به وارد کردن گندم از خارج نداریم و خودمان میتوانیم در این محصول خودکفا شویم، نبود ، همچنان واردات بی رویه این محصول را هم شاهد بودیم.
2. استقلال هويتي- فرهنگي
اگر چه وقتي سخن از استقلال به ميان مي آيد ذهن شنونده پيش از هر چيز، به سراغ مفهوم بي نيازي اقتصادي مي رود ، اما گسترة مفهوم استقلال موضوعات ديگري نظير استقلال هويتي- فرهنگي، سياسي و نظامي را نيز شامل مي شود؛ كه اگر به ميزان استقلال اقتصادي مهم و اثرگذار نباشند از آن فاصلة بسياري هم ندارند.
امام راحل مي فرمايند: «هيچ ملتى نميتواند استقلال پيدا بكند الّا اينكه خودش، خودش را بفهمد. مادامى كه ملتها خودشان را گم كردند و ديگران را به جاى خودشان نشاندند، استقلال نميتوانند پيدا كنند. كمال تأسف است كه كشور ما كه حقوق اسلامى و قضاى اسلامى و فرهنگ اسلامى دارد، اين فرهنگ را، اين حقوق را ناديده گرفته است و دنبال غرب رفته است. همچو غرب در نظر يك قشرى از اين ملت جلوه كرده است كه گمان مىكنند غير از غرب هيچ خبرى در هيچ جا نيست. و اين وابستگى فكرى، وابستگى عقلى، وابستگى مغزى به خارج، منشأ اكثر بدبختيهاى ملتهاست و ملت ماست.»
تفکراتی امروز درصدد القا به جوانان ما هستند؛ طرز رفتار، طرز پوشش، تحریف در باورها و عقاید مذهبی و... که یک جوان ایرانی را کاملاً از آن ذات خودش تهی کرده و موجب کجروی در مسیر آینده زندگی وی میشود و در نهایت با نفوذ در باور های ما به مرور زمان استحاله فرهنگی جمهوری اسلامی رخ میدهد.
3. استقلال سياسي :
مي توان گفت استقلال سياسي ركن ركين استقلال در همه ابعاد آن مي باشد، به گونه اي كه استقلال اقتصادي يا فرهنگي نيز بدون استقلال سياسي امري امكان ناپذير مي باشد و اساسا يكي از اهداف انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام خميني ره به دست آوردن استقلال بود؛ به گونه اي كه استقلال سياسي يكي از شاه بيت هاي فرمايشات حضرت امام خميني در پيش و پس از پيروزي انقلاب اسلامي به شمار مي آيد. چنانكه ايشان در اين زمينه مي فرمودند «بنياد ديگر اسلام، اصل استقلال ملى است. قوانين اسلام تصريح دارند كه هيچ ملتى و هيچ شخصى حق مداخله در امور كشور ما را ندارد.»
متأسفانه امروز برخی جریانات در داخل کشور مدام در حال القای این مطلب هستند که برای پیشرفت، توسعه و رشد اقتصادی، علمی و ... باید به دامن غرب و تکنولوژی غرب پناه ببریم. تفکری که متأسفانه تولیدی جز آبگوشت بزباش را برای این کشور متصور نیست و معتقد است که کلید حل همه مشکلات کشور در خارج و در تعامل با غرب قرار دارد؛ تفکری که نهایت آن وابستگی و افتادن در دامان غرب میباشد.
امروز به نظرم نیاز است تا مردم و دانشجویان انقلابی کشور به اوایل انقلاب بازگردند و به بازخواست مسئولین در خصوص مبانی اولیه انقلاب _از جمله همین بحث استقلال که خدمتتان عرض کردم_ بپردازند و شعار های اولیه انقلاب را سر دست بگیرند و در مقابل کج اندیشی ها سکوت نکنند. اجازه ندهیم دشمن خیال کند ما هم مثل برخی مسئولین دنیا زده می اندیشیم. دشمن نباید خیال کند که انقلاب اسلامی از جوانان و مردم انقلابی تهی شده و فکر کند که هر کاری که میتواند انجام دهد.
صحبت های بنده تمام شده است، صرفاً قصد دارم در این چند دقیقه در خصوص این منطقه و مواجه آن با فساد زمین خواری و کوه خواری صحبت کنم؛ دردی که احتمالاً بین من و خیلی از شما ها مشترک است.
دو سال پیش پدیده ای مورد اشاره حضرت آقا قرار گرفته است. ایشان پدیده زمین خواری و اخیراً کوه خواری و ساخت و ساز در ارتفاعات را از دیگر مسائل رنج آور و اسف بار دانستند و تأکید کردند: «باید در قانون، اینگونه اقدامات جرم تلقی شوند و افراد سوءاستفاده کننده بی هیچ اغماضی مورد تعقیب قضایی قرار گیرند و اگر در دستگاهها نیز کوتاهی انجام گیرد، باید با عوامل این کوتاهی هم بشدت برخورد شود.»
به نظر حقیر از مصادیق انقلابی عمل کردن مردم مومن در این منطقه، مقابله با این فساد عظیم است. مقوله ای که بافت های زیست محیطی را از بین برده و صرفاً به وسیله ای برای استفاده شخصی یک عده سود جو مبدل گشته است.
اگر ما ادعای انقلابی بودن داریم، صرفاً نباید به نصب یک تابلو در ابتدای جاده شهر با محتوای صحبت های حضرت آقا در خصوص زمین خواری و کوه خواری، بسنده کنیم! و پیگیری جدی و عملی در این خصوص انجام دهیم، که البته انشالله هم همینطوری میباشد.
من واقعاً متأثر شدم وقتی دیدم پس از طی 30 کیلومتر جاده کوهستانی، به منطقه ای رسیدم که همه امکانات یک شهر را داراست! و معادلات تجاری در آن صورت میگیرد! احداث برج های چندین طبقه در دامنه کوه ها، تخریب جنگل ها، جدول کشی و....
مسائلی که به مرور زمان هویت اصیل فرهنگی این منطقه را هم تحت شعاع قرار میدهد و موجبات خسارت های بزرگتری میگردد. واقعاً انتظار میرود که مردمان انقلابی این منطقه، برای حفظ ماهیت اصلی آن اقدامات جدی تری انجام دهند.
یقیناَ این انقلاب مقدمه ای بر انقلاب حضرت مهدی (عج) است و ان شاالله که به همین زودی ها دست مجروح رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای به دست حضرت حجت (عج) برسد، به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
والسلام...
ایشان افزودند: مدیران و مسئولان محترم در مقابل فشارهای پنهانی که در این زمینه ها وارد می شود، بایستند و جداً نگذارند این قبیل مسائل انجام شود.حضرت آیتالله العظمی خامنهای همچنین با انتقاد از «واردات میلیاردی برخی لوازم غیر ضروری»، به مشکل جدی قاچاق کالاها و اجناس به داخل اشاره و خاطرنشان کردند: به مسئولان دولتهای مختلف، مکرر این مسئله را گوشزد کردهام و آنها نیز می گویند اگر تعرفه سنگین بگذار