به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، معترضان در این تظاهرات که روز دوشنبه، همزمان با گردهمایی رهبران آلمان در شهر درِسدِن برای شرکت در جشن بیست و ششمین سالگرد یکپارچگی این کشور برگزار شد، با سردادن شعارهایی چون «مرکل باید برود»، «بیرون بروید» و «خیانتکاران» از آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و دیگر سران این کشور استقبال کردند.
بسیاری از معترضان از حزب راستگرای افراطی «اروپاییها علیه اسلامی شدن غرب»، موسوم به ائتلاف «پگیدا» (PEGIDA)، بودند.
شهر درسدن، مرکز ایالت زاکسِن در شرق آلمان، محل پیدایش این جنبش ضد اسلامی است؛ این جنبش از سال 2015 میلادی، به طور متوسط هر هفته حدود 20 هزار نفر را برای تظاهرات به خیابانها فرا میخواندهاست.
تظاهرات اخیر در حالی برگزار شد که از اواسط مهر در شهر درسدن به مناسبت بیست و ششمین سالگرد اتحاد آلمان، جشنهایی در حال برگزاری است. نیروهای امنیتی، همزمان با این مراسم به حال آمادهباش در آمدهاند.
شهر درسدن از آغاز بحران ورود گستردۀ پناهجویان صحنۀ خشونت راستگرایان علیه مهاجران و پناهجویان بوده است.
تدابیر امنیتی به ویژه بعد از آن که مهاجمان ناشناس شنبه شب سه خودروی نیروی پلیس درسدن را به آتش کشیدند، تشدید شده است.
موضوع پناهجویان و مهاجران از جمله مباحث اصلی در آلمان به شمار میآید و سیاستِ «درهای باز» مرکل در پذیرش پناهجویانی که از کشورهای ناآرام و جنگزده راهی این کشور شدهاند، نگرانی و ناخرسندی بسیاری را در این کشور برانگیختهاست.
سال گذشته میلادی، تقریبا 1.1 میلیون مهاجر و پناهجو از خاورمیانه، آفریقا و نقاط دیگر جهان وارد آلمان شدند. این موضوع نگرانی فزایندهای را درباره نحوۀ همزیستی آنان در جامعه آلمان و تاثیر بر بازار کار برانگیخت.
مرکل که به عنوان صدر اعظم به مدت یازده سال در آلمان بر مسند قدرت بوده است، در نظر دارد سال آینده با رقابت در انتخابات صدر اعظمی خود را یک دوره دیگر تداوم بخشد.
این در حالی است که سیاست های مهاجرتی حزب حاکم آلمان ، نظر رای دهندگان آلمانی را به سمت حزب «جایگزینی برای آلمان» (AFD) سوق داده و حمایت این حزب که رویکردی ضد مهاجرتی دارد، افزایش یافته است.
بر اساس آمار اداره کار آلمان، هر چند آمار پذیرش مهاجران و پناهجویان در آلمان کاهش یافته، اما همچنان در حال حاضر ماهانه 16 هزار نفر در قالب مهاجر و پناهجو وارد این کشور میشوند.
«فرانک یورگن وایزه»، رئیس اداره امور پناهجویان آلمان، نیز اخیرا اعلام کرده است بیش از 300 هزار پناهنده تا پایان سال جاری میلادی به این کشور مهاجرت خواهند کرد.